کلیسای بیت اللحم  یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس یکی از کلیساهای بزرگ و زیبا در شهر اصفهان است که در خیابان نظر شرقی در میدان بزرگ جلفا قرار دارد. کلیسای بیت اللحم میزبان بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی می باشد. کلیسای بیت اللحم در سال ۱۳۰۶هجری قمری در دوران صفویه در منطقه ارامنه اصفهان ساخته شده است و در هفدهم اسفندماه سال ۱۳۸۱به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کلیسای بیت اللحم یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس در نزدیکی و در شمال کلیساهای هاکوپ و مریم مقدس(آسدوادزادزین مقدس) قرار دارد.

خواجه پطروس ولیجانیان فردی بود که کلیسای بیت اللحم را ساخت. او که یکی از بازرگانان معروف دوره صفویه است تصویرش بر روی دیوار کلیسا نقش بسته است و پس از درگذشتش به همراه چند نفر از اعضای خانواده اش در حیاط کلیسای بیت اللحم به خاک سپرده شد. آرامگاه خواجه پطروس ولیجانیان در ایوان مقابل درب غربی کلیسای بیت اللحم یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس قرار دارد که سنگ مرمر آرامگاه او کتیبه ای به خط ارمنی دارد.

خواجه پطروس نام یکی از خیابان های اصفهان در منطقه خاقانی است.

کلیسای بیت اللحم دارای ویژگی های زیبایی است که از آن جمله می توان به گنبد دوجداره ای آن اشاره کرد که روی آن با طلاکاری و کتیبه هایی با تاریخ های مختلف کار شده است.

کلیسای بیت اللحم یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس دارای نقاشی های زیبای داخلی و خارجی است که از باشکوه ترین کلیساهای شهر اصفهان است.

از دیگر ویژگی های گنبد کلیسای بیت اللحم این است که در پایین گنبد هشت پنجره وجود دارد که طاق نماهایی نقاشی شده در فاصله هر دو پنجره مشاهده می شود که از ویژگی های این نقاشی ها می توان به نقش های ۱۲حواری حضرت مسیح(ع)، رستاخیز حضرت مسیح(ع) و حرکت پتروس حواری بر روی آب اشاره کرد. از زیباترین تصویرها که در کلیسای بیت اللحم نقاشی شده است تصویر بهشت است.

گنبد کلیسای بیت اللحم یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس در میان کلیساهای جلفای اصفهان، بزرگ ترین گنبد را دارد به طوری که براحتی می توان گنبد این کلیسا را مشاهده کرد.

هنگامی که فرد وارد کلیسای بیت اللحم می شود در قسمت جلوی ورودی اصلی کلیسای بیت اللحم، ایوانی دو طبقه وجود دارد که در بالای آن ناقوس کلیسای بیت اللحم مشاهده می شود. از دیگر ویژگی های کلیسای بیت اللحم می توان به مصالح به کار رفته شده برای ساختن آن اشاره کرد که خشت و آجر است. دیوارهای داخلی کلیسای بیت اللحم با گچ پوشانده شده اند و بر روی دیوارهای داخلی کلیسای بیت اللحم نقاشی هایی مشاهده می شود که برگرفته از کتاب مقدس است.

کاشی های لعابدار نیلی و آبی رنگ برای تزیین قسمت پایین دیوارها استفاده شده است و یکی دیگر از ویژگی های کلیسای بیت اللحم این است که این کلیسا دو طبقه است و طبقه دوم آن برای بانوان است.

هنگامی که سر در کلیسا مشاهده می شود با خط ارمنی روی آن نوشته شده است که روی کتیبه به تعمیر کلیسای بیت اللحم در زمان مظفرالدین شاه قاجار اشاره دارد.

در خصوص علت ساختن کلیسای بیت اللحم یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس گفته شده است که خواجه پطروس روزی قصد داشته است وارد کلیسای حضرت مریم(ع) شود که به دلیل ازدحام جمعیت در ورودی کلیسای حضرت مریم(ع) نتوانسته است وارد کلیسا شود. او هنگامی که با آزردگی خاطر از کلیسای حضرت مریم(ع) باز می گشته است تصمیم می گیرد در جوار کلیسای حضرت مریم(ع) کلیسایی را بسازد و این کلیسا توسط خواجه پطروس ساخته شده است.

در سال ۲۰۱۶ روزنامه دیلی تلگراف مقاله ای را منتشر کرد که در آن، کلیسای بیت اللحم یا کلیسای بـِتقـِحـِم مقدس را در فهرست ۲۳کلیسای زیبای جهان قرار داده است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***