اگرچه برخی نسبت به کپی بودن فعالیت های استارت آپ های مرتبط با گردشگری نقد جدی دارند و آن ها را به نداشتن خلاقیت متهم می کنند اما در یک نگاه کلی می توان به وضوح متوجه آثار مثبت این استارت آپ ها بر اقتصاد شد. هرچند ایراد منتقدان این است عدم نوآوری باعث می شود مفهوم استارت آپ را نتوان بر آنچه ما امروز استارت آپ می نامیم، اطلاق کرد.

سلام نو – سرویس اقتصادی: در سال های اخیر علی رغم همه تنگناهای اقتصادی گشایش هایی در برخی کسب و کارها اتفاق افتاده است که دلیل آن توسعه استارت آپ ها بوده است. تا همین چند سال پیش کسی نام استارت آپ هم به گوشش نخورده بود اما حالا بسیاری معتقدند برای فردای اقتصاد بدون نفت ایران این استارت آپ ها هستند که قرار است اقتصاد کشور را جلو ببرند.

به گزارش سلام نو، پنج شش سال پیش اگر کسی به شما درباره استارت آپ ها می گفت احتمالا چیز زیادی نمی دانستید و از او می‌خواستید بیشتر برایتان توضیح دهد. در این سالها استارت آپ یکی از پرکاربردترین واژه ها در ادبیات اقتصادی کشور شده است. استارت آپ در واقع رویدادی است که به منظور راه اندازی شرکت ها و کمپانی های نوپا برگزار می شود. یک کمپانی نوپا که راه‌ حلی نوین را برای یک مساله ارائه می‌کند.

یکی از معضلات اقتصادی که توضیح درباره آن تکرار مکررات است اقصاد تک محصولی و وابسته به نفت ما است. تاکنون بارها و بارها از اقتصاددانان تا مقامات مسئول در این باره سخن گفته اند و بر لزوم دوری از اقتصاد وابسته به نفت حرف زده اند اما در عرصه عمل شاهد تغییر خاصی نبوده ایم.

در این بین بدون شک گردشگری یکی از ابزار مهم برای دوری از اقتصاد نفتی است. آمدن استارت آپ ها نیز در این مسیر کمک شایانی به رشد صنعت گردشگری در چند سال اخیر کرده است. اگر چه هنوز با حداقل های توسعه گردشگری هم فاصله داریم اما می توان ورود استارت آپ ها به این حوزه را به فال نیک گرفت.

گردشگری در سیاحت و تفریح خلاصه نمی شود و امروز به صنعت عظیمی تبدیل شده که با پرداختن به آن می توان منابع قابل توجه مالی برای کشور ایجاد کرد. کمااینکه همین امروز کشورهایی در دنیا وجود دارند که بدون بهره وری از یک بشکه نفت تنها با توسعه دادن گردشگری توانسته اند به یک اقتصاد نمونه تبدیل شوند.

امروز در بسیاری از کشورهای دنیا حوزه کاری بسیاری از استارت آپ ها مربوط به گردشگری است. در کشور ما با توجه به این همه ظرفیت دست نخورده در حوزه گردشگری استارت‌آپ‌های موجود در این عرصه تنها به چند اپلیکیشن و سایت محدود نمی‌شوند و فعالیت‌های دیگری نظیر بومگردی در توسعه این کسب و کارها نقش جدی ایفا می کند.

اگرچه برخی نسبت به کپی بودن فعالیت های استارت آپ های مرتبط با گردشگری نقد جدی دارند و آن ها را به نداشتن خلاقیت متهم می کنند اما در یک نگاه کلی می توان به وضوح متوجه آثار مثبت این استارت آپ ها بر اقتصاد شد. هرچند ایراد منتقدان این است عدم نوآوری باعث می شود مفهوم استارت آپ را نتوان بر آنچه ما امروز استارت آپ می نامیم، اطلاق کرد.

امروز ایران با 21 اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو در بین کشورهای مهم دنیا در گردشگری قرار دارد و همین باعث شده تا فضا برای جنب و جوش بیشتر در گردشگری فراهم شود. با این حال فضاسازی رسانه ای در جهان علیه ایران و یک سری محدودیت ها باعث شده تا ایران هنوز آن طور که باید و شاید نتواند از فرصتی که در اختیار دارد نهایت استفاده را ببرد.

پروفسو راس پاکلی، رئیس انجمن تحقیقات و پژوهش اکوتوریسم دانشگاهی در استرالیا چندی پیش در همایش سرمایه گذاری در ایران گفته بود: «شما مردمانی هستید که در میراث جهان غوطه ورید اما چون غوطه ور هستید، قدرت دید کافی ندارید و نمی دانید که اندوخته های تاریخی- فرهنگی و میراثی در اختیار دارید که هر گوشه اش می تواند فرصتی برای راه اندازی کسب و کار باشد.

به نظر می رسد این حرف کاملا درست باشد. شاید به همین خاطر است که این قدر دیر ایران به عرصه استارت آپ ها ورود کرده و حالا با به کارگیری بسیاری از ایده های ناب در کشورهای خارجی ناگزیر در تلاش برای بازتولید این ایده ها در کشور است. هرچند هنوز هم دیر نشده و با توجه ویژه به این مقوله راه برای درآمدزایی هرچه بیشتر از صنعت گردشگری زیاد است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***