سلام نو – سرویس فرهنگ و هنر: در کنار یک سال حبس دوسال ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دستهجات سیاسی و اجتماعی از دیگر عناوین محکومیت این کارگردان 47 ساله است.
رسول اف فعالیت هنری اش را از کودکی در گروه های نمایش آغاز و سپس فعالیتش را با نویسندگی و کارگردانی ادامه داد. سال 89 و پس از انتخابات پرحاشیه سال 88 بود که رسول اف به همراه جعفر پناهی در حالی که مشغول کار بودند، بازداشت شدند. رسول اف در آن زمان به پنج سال حبس محکوم شد هر چند در دادگاه تجدید نظر در سال ۸۹، او از اتهام اقدام علیه امنیت ملی تبرئه شد و حکم زندانش چهار سال کم و به یک سال کاهش پیدا کرد. این کارگردان شیرازی در سال ۲۰۱۱ جایزه بهترین کارگردانی بخش نگاه دیگر جشنواره کن را برای فیلم به امید دیدار برای خود کرد.
خانه سینما در بیانیه ای خواستار حل مشکل پیش آمده برای رسول اف شده است. با این حال روزنامه کیهان در یادداشت تند و تیزی رسول اف را فتنه گر و وطن فروش خوانده و نوشته است: وی اینک بهخاطر همین فعالیتهای ضدایرانی و علیه امنیت ملی، در حالی که سالهاست علیه مردم ایران و جامعه ایرانی سیاهنمایی میکند، تنها به یک سال حبس محکوم شده است و همین حکم در نظر متولیان خانه سینما، «جنجالبرانگیز» تلقی شده است! در حالی که نه تنها عملکرد حداقل ۱۰ سال اخیر رسولاف، همه مرزهای جنجال و غوغاسالاری و شارلاتانبازی را پشتسر گذارده بلکه همین موضع غیرقانونی خانه سینما در جنجالبرانگیز خواندن یک حکم قضایی، از هر اقدامی، جنجالبرانگیزتر بهنظر میرسد.
هرچند بیشتر مخاطبان به این ادبیات عجیب و غریب و غالبا غیرواقعی کیهان عادت دارند با این وجود اهالی هنر نظر دیگری درباره رسول اف و حکمی که برای او داده شده دارند. نمونه آن هم در روزی که رسول اف برای تقاضای تجدیدنظر با وکیلش به دادگاه انقلاب رفت می توان به وضوح دید.
در آن روز هنرمندان و سینماگران سرشناسی نظیر اصغر فرهادی، رخشان بنیاعتماد، فاطمه معتمدآریا، کیانوش عیاری، بهمن فرمان آرا، مجید برزگر، جعفر پناهی، فرهاد توحیدی، امیر اثباتی، رضا درمیشیان، حسن پورشیرازی، کیوان کثیریان، جمال رحمتی، محمدرضا موئینی، پیمان حقانی و مجتبی میرتهماسب محمد رسول اف را تا دادگاه همراهی کردند.