به گزارش سلام نو، تصاویری از اجتماع ادوات زرهی چین در مرز هنگکنگ منتشر شده و همزمان صدها تن از نیروهای ارتش چین در یک استادیوم ورزشی در 7 کیلومتری مرز هنگکنگ تجمع کردهاند.
روزنامه "گلوبال تایمز" چین هدف از این تجمعات را برگزاری یک مانور عنوان کرده است. دولت چین رسما در این باره اظهار نظر نکرده است.
چین پیشتر بارها نسبت به گسترش ناآرامیها در هنگ کنگ هشدار داده و دولت ایالات متحده را به تحریک و حمایت از تحرکات ضد چینی در این شبهجزیره متهم کرده است.
دولت چین دیروز هشدار داد اقدامات اعتراضی معترضان هنگکنگی شبیه به کارهای تروریستی است.
دولت چین، هنگکنگ را بخشی جداییناپذیر از چین واحد و بزرگ میداند. هنگکنگ که بیش از 150 سال تحت استعمار بریتانیا بود،در سال 1997 میلادی و با پایان یافتن مدت قرارداد بریتانیا با چین، از سوی دولت بریتانیا به حاکمیت چین واحد منتقل شد. از آن زمان به این سو، یک دولت خودمختار اما نزدیک به چین اداره امور هنگ کنگ را در دست دارد.
اعتراضات در هنگکنگ از زمانی تشدید شد که دولت خودمختار این منطقه، لایحهای به منظور استرداد مجرمان به چین را تقدیم پارلمان هنگکنگ کرد. مخالفان این لایحه از حدود 2 ماه پیش در اعتراض به تنصویب آن تظاهرات کردند و دولت محلی، این لایحه را پس گرفت اما مخالفان به اعتراضات خود همچنان ادامه دادند و خواستار استعفای خانم "کری لم چنگ" رییس اجرایی هنگ کنگ شدهاند.
رسانههای غربی معترضان هنگکنگی را با عنوان "دموکراسی خواهان" مینامند و آنها را در حال مبارزه با حاکمیت تمامیتخواهانه حزب کمونیست چین توصیف میکنند.
/عصر ایران