رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در مصاحبه با خبرنگار تابناک اقتصادی در مورد آینده بازار خودرو گفت: با توجه به کاهش درآمد و قدرت خرید مردم، ثبات قیمت ارز در هفته های اخیر و عرضه خودرو توسط کارخانجات و انجام تعهدات معوقه، پیش بینی این است که روند قیمت ها باز هم کاهشی باشد و اختلاف قیمت خودرو در بازار و کارخانه به حداقل ممکن برسد و بعد از گذشت مدتی این دو قیمت یکسان شوند.
به گزارش سلام نو، بعد از گذشت ماه ها تلاطم در بازار خودرو، به نظر می رسد این بازار به آرامشی نسبی رسیده است. از یک سو با خروج سفته بازان از این بازار و بهبود عرضه خودرو توسط دو خودروساز بزرگ و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید مردم روند قیمتی در این بازار را کاهشی کرده است. اینکه وضعیت بازار خودرو چگونه است و آینده این بازار چگونه پیش بینی می شود شاید پرسش بسیاری از مردم و خریدارانی است که به دنبال خرید خودرو در این روزها می باشند. از این رو خبرنگار تابناک اقتصادی در گفتگو با سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو سعی نموده است تا به این دو پرسش اساسی پاسخ دهد.
دلایل روند کاهش قیمت در بازار خودرو در هفته های اخیر
سعید موتمنی در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: در حال حاضر روند بازار چه در خودروهای داخلی و چه در خودروهای خارجی با شیب بسیار ملایمی کاهشی است و روزانه ممکن است قیمت خودروها 500 هزار تومان یا کمتر کاهش داشته باشد که این کاهش روزانه نهایتاً به این امر منجر شده است که در 15 روز اخیر تقریباً قیمت خودروها کاهش یابد.
وی افزود: دلیل این کاهشی بودن قیمت ها در بازار خودرو نبود خریدار در بازار و عدم تقاضا برای خرید است و همین عامل به رکود معاملات در بازار خودرو دامن زده است.
وضعیت قیمت خودروهای داخلی، خارجی و مونتاژی در بازار
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در مورد وضعیت قیمت خودروها در بازار نیز گفت: هم اکنون قیمت پراید 111 در بازار بین 45 تا 46 میلیون تومان می باشد و اگر خریدار عجله ای برای خرید نداشته باشد حتی می تواند این خودرو را یک تا دو میلیون تومان کمتر از قیمتی که عرض کردم خریداری کند.
موتمنی افزود: قیمت پراید 131 بین 41 تا 41.5 میلیون تومان، تیبا 48 میلیون تومان، ساینا 54 میلیون تومان، پژو 206 تیپ 2 حدود 75 میلیون تومان، سمند 73 میلیون تومان، پژو پارس 89 میلیون تومان است.
موتمنی در مورد قیمت خودروهای مونتاژی نیز گفت: قیمت پژو 2008 حدود 300 میلیون تومان و سراتو شرکت سایپا که یک ماهه 295 میلیون تومان فروخته می شود در بازار با حدود سه میلیون تومان کمتر و حدود 292 میلیون تومان امکان خریداری آن وجود دارد.
وی در مورد قیمت خودروهای وارداتی نیز افزود: به عنوان نمونه قیمت پایه سراتو النترا بین 458 تا 460 میلیون تومان و سانتافه حدود 760 میلیون تومان می باشد. سورنتو کیا نیز هر چند در بازار نایاب است؛ اما دیگر SUV کیا یعنی اسپورتیج ۶۹۰ میلیون تومان در بازار قیمت خورده است. اپتیما محصول سدان شرکت کیا با قیمتهای متفاوتی بنا بر سال ساخت در بازار حضور دارد. این خودرو بر اساس سالهای تولید در بازه ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیون تومانی داد و ستد میشود.
موتمنی ادامه داد: بررسی قیمت خودروها نشان می دهد که برخی خودروها به قیمت های اول سال خود بازگشته اند و برخی دیگر هنوزبه قیمت ابتدای سال نرسیده اند. روند بازار به گونه ای است که اختلاف قیمت بازار و کارخانه در حال کاهش می باشد.
به حداقل رسیدن اختلاف قیمت بازار و کارخانه
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با تاکید دوباره به روند کاهشی قیمت بازار خودرو، در مورد آینده بازار گفت: در حال حاضر کسانی در بازار خودرو برای خرید حضور دارند که احتیاج مبرم به خودرو دارند و کسانی که قصد تبدیل خودرو به خودرویی بهتر را دارند در حال حاضر عجله ای برای انجام این کار ندارند. همچنین با توجه به کاهش درآمد و قدرت خرید مردم، ثبات قیمت ارز در هفته های اخیر و عرضه خودرو توسط کارخانجات و انجام تعهدات معوقه، پیش بینی این است که روند قیمت ها باز هم کاهشی باشد و اختلاف قیمت خودرو در بازار و کارخانه به حداقل ممکن برسد و بعد از گذشت مدتی این دو قیمت یکسان شوند.
پایین بودن 20 تا 60 میلیونی قیمت بازاری محصولات مدیران از کارخانه
موتمنی افزود: حتی این احتمال وجود دارد که با ادامه این روند قیمتی، قیمت خودرو در بازار به پایین تر از قیمت کارخانه نیز برسد چون هم اکنون که قیمت خودروهای مونتاژی را بررسی می کنیم ملاحظه می گردد که قیمت سراتو سایپا در بازار به سه میلیون تومان زیر قیمت کارخانه، قیمت جک اس 5 کرمان موتور که هم اکنون در کارخانه حدود 302 میلیون تومان فاکتور می شود در بازار با حدود 39 میلیون زیر قیمت کارخانه به قیمت 263 میلیون تومان فروخته می شود، محصولات مدیران بین 20 تا 60 میلیون تومان زیر قیمت کارخانه در بازار فروخته می شوند./ تابناک