نکته قابل توجه این است که در میان خیل عظیم شرکت کنندگانی که آزمون کنکور می دهند تنها یک درصد از آنها امکان تحصیل در رشته هایی که به قول خودشان پولساز است را پیدا می کنند. همین مساله باعث می شود بسیاری از دانش آموزان برای شکست دادن غول کنکور بعضا تا چندین سال پشت کنکور بمانند و با این کارشان مافیای کنکور را در راه رسیدن به مقاصدشان همیاری کنند.

سلام نو - سرویس اجتماعی: امسال هم مثل سالهای اخیر به وضوح می توان ولع پزشک شدن را در بین کنکوری ها دید. هر چند در این بین خیلی از کنکوری ها هستند که خانواده شان آنها را به پزشک شدن مجبور می کنند. سوال اینجاست هجوم به رشته تجربی ریشه در چه دارد؟ آیا این نیاز کاذبی که در سوق پیدا کردن به رشته تجربی ایجاد می شود قابل مدیریت است؟

به گزارش سلام نو، مزایای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی‌ در برخی رشته های علوم تجربی باعث شده تا سیل عظیمی از دانش آموزان به هر قیمتی ترجیح بدهند وارد رشته تجربی بشوند. اگرچه بسیاری از این رشته ها در حال اشباع شدن است اما هنوز دانش آموزان حاضرند هزینه هنگفتی را به جان بخرند تا در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بتوانند تحصیل کنند. بینایی‌سنجی و فیزیوتراپی هم رشته های دیگری هستند که پس از این سه رشته دانش آموزان ترجیح می دهند آن را انتخاب کنند.

نکته قابل توجه این است که در میان خیل عظیم شرکت کنندگانی که آزمون کنکور می دهند تنها یک درصد از آنها امکان تحصیل در رشته هایی که به قول خودشان پولساز است را پیدا می کنند. همین مساله باعث می شود بسیاری از دانش آموزان برای شکست دادن غول کنکور بعضا تا چندین سال پشت کنکور بمانند و با این کارشان مافیای کنکور را در راه رسیدن به مقاصدشان همیاری کنند.

دلیل اصلی انتخاب رشته تجربی توسط دانش آموزان و البته خانواده هایشان مسائل مادی است. این مساله یک مساله ریشه دار در نظام آموزشی ماست و وزارت آموزش و پرورش با توجه به ضعفی که در زمینه فرهنگسازی داشته باید پاسخگوی چرایی این امر باشد.

واقعیت این است که غالب دانش آموزانی که رشته تجربی می‌خوانند امید دارند در رشته‌هایی نظیر پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قبول شوند. طبعا با توجه به این که ظرفیت این رشته‌ها محدود است تنها  تعداد اندکی  از دانش آموزان می‌توانند در این رشته‌ها قبول شوند. همین امر عواقب قابل توجهی دارد که سرخوردگی، ناامیدی از درس و گریز از آموزش به علاوه تبعات دیگری که در درازمدت به فرد آسیب می زند از جمله آنهاست.

قربانی فرد، مشاور آموزشی معتقد است دانشگاه ها خصوصا دانشگاه آزاد خارج از ظرفیت واقعی خود دانشجوی پزشکی می پذیرد. دلیل این مساله هم مشخص است. هر چند به گفته این کارشناس آموزشی وزارت بهداشت در سال های اخیر ایستادگی نسبتا قابل قبولی داشته است.

دهبان، دیگر مشاور آموزشی هم در رابطه با استقبال بی حد و حصر دانش آموزان از رشته تجربی می گوید: از سال 87 به بعد آمار ورودی های به رشته تجربی بیشتر و بیشتر شد. البته الان خیلی از مدارس اجازه نمی دهند بچه ها از رشته ریاضی بیرون بیایند.چه بسا  اگر دست بچه ها بود شاید این تعداد بیشتر بود.

جو جامعه را هم نباید در نوع انتخاب رشته دانش آموزان نادیده گرفت. به طور مثال پس از روی کار آمدن دولت خاتمی رشته انسانی که یکی از مهجورترین رشته ها در آن زمان بود به طرز قابل توجهی با اقبال همراه شد و مشخصا خیلی از دانش آموزان به خیال سیاستمدار شدن ترجیح دادند وارد رشته های نظیر علوم سیاسی، جامعه شناسی و ... بشوند. در طی سالهای اخیر هم با توجه به افزایش قابل توجه حقوق پزشکان که بیش از متوسط جامعه است و همچنین به دلیل سیاستگذاری های نادرست دولتی میل به رشته تجربی افزایش یافته است.

در حال حاضر بسیاری از صندلی ها در رشته علوم پایه خالی مانده و گرایش به‌سمت رشته‌های علوم تجربی را می توان فاجعه خواند. بسیاری از خانواده ها میلیونی خرج می کنند تا میلیاردر شوند. در حالی که 99 درصد آنها راه را اشتباه می روند و برای رویای قبولی در کنکور پزشکی همه کار می کنند. در این بین ساختار آموزشی ما مسیر خود را بدون هیچگونه اصلاحی طی می کند و تدبیری هم برای این مساله اندیشیده نمی شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***