به گزارش سلام نو، پانوس مومتسیس، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید سوالات بیپاسخ زیادی درباره عملیات قریبالوقوع ترکیه در شمال شرقی سوریه وجود دارد.
او میگوید سازمان ملل یک برنامه احتمالی برای تهیه مواد غذایی و تجهیزات بهداشتی تدارک دیده تا در صورت در صورت آوارگی و جابهجایی گسترده جمعیت آن را به اجرا در آورد.
به گزارش بی بی سی، ساعاتی پیش رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه تایید کرد که نیروهای آمریکایی در حال تخلیه مواضع خود از شمال شرقی سوریه هستند.
تخلیه نیروهای نظامی ایالات متحده از شمال سوریه پس از آن صورت میگیرد که روز گذشته (یکشنبه 14 مهر) روسای جمهور ترکیه و آمریکا با هم تلفنی گفتوگو کرده بودند.
اعلام این خبر از سوی اردوغان در حالی است که یک گروه شبهنظامی کرد فعال در منطقه نیز گفته است که نیروهای نظامی آمریکا، شب گذشته مواضع در اختیارشان در شمال شرقی سوریه را تخلیه کردهاند.
گروه موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه، که ائتلافی از گروههای شبه نظامی به محوریت نیروهای کرد بوده و که یکی از متحدان ایالات متحده در منطقه در جنگ با داعش است. این گروه در حال حاضر به عدم انجام تعهدات خود متهم شده است.
ترکیه اعلام کرده است که هدف عملیات نظامی نیروهایش اینست که میخواهد یک "منطقه حائل" در مناطق جنوبی این کشور در همسایگی با شمال شرق سوریه ایجاد کند.
اردوغان همچنین گفته است که در نیمه اول ماه نوامبر (نیمه دوم آبان) به آمریکا سفر خواهد کرد و سعی میکند مسئله مناقشه برانگیز خرید هواپیماهای جنگی اف-۳۵ را با دونالد ترامپ حل و فصل نماید.
کاخ سفید نیز با صدور بیانیهای اعلام کرده بود که ترکیه به زودی عملیات خود را در شمال سوریه آغاز می کند و ارتش آمریکا در این عملیات حضور نخواهند داشت و از آن حمایت نمی کند.
در پی مکالمه تلفنی روز یکشنبه رجب طیب اردوغان و دونالد ترامپ، روسای جمهوری ترکیه و ایالات متحده، کاخ سفید اعلام کرد آمریکا خلافت داعش را در منطقه شکست داده و نیروهایش در نزدیکی محل عملیات ارتش ترکیه نخواهند بود.
اردوغان از عملیات قریب الوقوع زمینی و هوایی ارتش ترکیه خبر داده بود
کاخ سفید همچنین با اشاره به درخواست آمریکا از کشورهای اروپایی برای تحویل گرفتن جنگجویان اروپایی داعش که در زندان های شبه نظامیان کرد سوریه اسیر هستند، تاکید کرده در صورت استقرار ارتش ترکیه در مناطقی که هم اکنون در اختیار کردهاست، مسوولیت نگهداری از زندانیان داعش با این کشور خواهد بود.
بر این اساس آمریکا نمی خواهد این زندانیان را به خاطر هزینه بالای نگهداری از آنها در بازداشت خود نگه دارد.
پیش از انتشار این بیانیه، ریاست جمهوری ترکیه با اعلام گفت و گوی تلفنی روسای جمهوری دو کشور، از سفر ماه آینده اردوغان به واشنگتن برای مذاکره در این باره خبر داده بود.
این تماس تلفنی پس از آن صورت گرفت که رجب طیب اردوغان شنبه 13 مهر در سخنانی از احتمال حمله ارتش این کشور به مناطقی از شمال شرقی سوریه خبر داده بود.
اردوغان در سخنان روز شنبه خود آمریکا را متهم کرد که به توافق دو کشور برای ایجاد "منطقه حائل" در شمال سوریه بی توجه است.
اردوغان با استقرار شبه نظامیان کرد در نزدیکی مرز ترکیه و سوریه مخالف است و می خواهد با برقراری یک "منطقه حائل"، دو میلیون جنگ زده سوری را در آن اسکان دهد.
کردهای سوری در واکنش به اظهارات اردوغان اعلام کرده اند که برای جنگ با ترکیه آمادگی دارند.
شبه نظامیان یگان های مدافع خلق از متحدان آمریکا در سوریه در جنگ با داعش بوده اند.
آمریکا و ترکیه دو ماه پیش برای ایجاد یک منطقه حائل در شمال شرقی سوریه به توافق رسیدند ولی دو کشور بر سر عمق این منطقه و نحوه اداره آن اختلاف دارند.
در ماه های گذشته روابط آنکارا و واشنگتن بر سر خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه به وسیله ترکیه دچار تنش بوده است./ عصر ایران