این روزها همه مشکل ذخیره سازی فایلهای خود را دارند و با توجه به قیمتها دنبال یک هارد برای ذخیره کردن اطلاعات خود هستند. اگر شما هم از این دسته افراد راهنمای خرید هارد اکسترنال روزامه را دنبال کنید. ما در این راهنمای خرید هارد اکسترنال به شما میگوییم هارد چیست؟ چرا باید بخریم؟ چه برندهایی مناسب است؟ قیمت بازار چقدر است؟ پس با راهنمای خرید هارد اکسترنال همراه باشید تا بتوانید با قیمت کم ابزار مناسب خود را تهیه کنید.
راهنمای خرید هارد اکسترنال : هارد اکسترنال چیست؟
اولین گام در راهنمای خرید هارد اکسترنال آشنایی با خودمحصول است. با بالارفتن حجم فایلها، آرشیو اطلاعات و کمبود حافظه در هاردهای اینترنال یا همان هاردهای روی لپ تاپ و سیستمها دسکتاپ ضرورت وسایل ذخیره سازی همراهی سریعتر و حجیمتر از فلش به چشم میآمد. به همین دلیل هاردهای اکسترنل که در واقع همان هارد اینترال قابل حمل هستند تولید شدند.
به خاطر دسترسی سریع به اطلاعات و قابل حمل بودن هاردهای اکسترنال، این دستگاهها بسیار محبوب شدهاند و برای عدهای از افراد که تمایل دارند هزینهای بالاتر پرداخت نمایند، امکاناتی مانند؛ مقاوم بودن در برابر شرایط غیر عادی از جمله آب، گرد و غبار، شوک الکتریکی و از همه مهمتر ضربه را میدهد تا کاربران با امنیت و آسایش بالاتری از اطلاعات خود استفاده و نگهداری کنند، که البته هر کدام از این مزایا میتواند هزینه خرید هارد را افزایش دهد.
راهنمای خرید هارد اکسترنال : انواع هارد
دومین گام مهم در راهنمای خرید هارد اکسترنال آشنایی با انواع متفاوت دیسک ذخیره سازی خارجی است.
Solid-State Drives یا اصطلاحا SSD
Hard Disk Drive یا اصطلاحا HDD
SSD ها بسیار سریع هستند ولی نسبت به HDD ها گرانتر می باشند. برای خرید SSD در حجم بالا باید حدودا 4 برابر HDD هزینه کنید. SDD ها همچنین امن تر هستند. اگر مقاومت هارد برای شما مهم است می توانید از مدل های قوی و ضد ضربه استفاده کنید. این درایو ها معمولا دارای پوشش بیرونی می باشند که مقاومت دستگاه را بیشتر می کنند.
حافظه های SSD برخلاف HDD ها هیچ قسمت مکانیکی ندارند و کمتر از HDD ها آسیب پذیرند. اگر دیسک سخت اکسترنال HDD داشته باشید و هنگام خواندن و یا نوشتن اطلاعات به آن ضربه وارد کنید به احتمال بالای 90 درصد دیسک سخت اکسترنال شما آسیب خواهد دید.
در عوض HDD ها ارزان می باشند و در ظرفیت های بالای مثل 1،2،4 ترابیات و حتی بیشتر از آن در بازار موجود هستند. این در حالی است که SDDها هنوز به این تنوع حجم و البته برند نرسیدهآند
راهنمای خرید هارد اکسترنال : برندها
چه مارک یا برندی بخرم؟ این مهمترین سوال هر خریداری به خصوص در حوزه محصولات کامپیوتر است. در این قسمت از راهنمای خرید هارد اکسترنال به این سوال پاسخ خواهیم داد.
از بین برند های بسیاری که در بازار ایران برای خرید هارد اکسترنال وجود دارد ، برند های مشهوری همچون وسترن دیجیتال ، سی گیت همچنان خود نمایی می کنند ، در این بین برند های مختلفی از سطح دوم بازار هم برای خرید هارد اکسترنال روبروی چشم شما هستند از دیگر برند های موجود در بازار می توان به برند ترنسند ، Adata ، سونی ، توشیبا ، هیتاچی ، کینگ مکس ، سیلیکون پاور هم اشاره کرد . اما کدام یک از این برند ها به چه دلیل مناسب خرید شما هستند ؟
در بین برند های اشاره شده در گام نخست اعتبار شرکت های تولید کننده را مورد بررسی قرار می دهیم ، در کل در بین هارد های اکسترنال برند های وسترن دیجیتال و سی گیت جزو برترین های بازار هستند اما اگر سراغی به اعتبار برند ها هم بزنیم برند های ، سیلیکون پاور توشیبا ، Adata و سونی هم کم از این رقبا ندارند ، اما دو گزینه قبلی به عنوان سردمداران تولید کنندگان هارد در جهان به شمار می روند و سی گیت خود به تنهایی با بیش از 30 سال سابقه تولید هارد میلیونها هارد به خریدان را فروخته است!
در بین هاردهای خوش قیمت وسترین دیجیتال و Adata خودنمایی میکنند هر چند لفظ خوش قیمت در این حال و روز بازارِ کامیپوتر ایران لفظ مناسبی نیست و کمی عجیب است ولی به هر شکل در این بخش از راهنمای خرید هارد اکسترنال به جرات میتوان وسترن دیجیتال و Adata را داری ارزانترین محصولات با کیفیت دانست.
راهنمای خرید هارد اکسترنال: چند نکته ضروری
در این بخش از راهنمای خرید هارد اکسترنال چند نکته ضروری قابل توجه هنگام خرید هارد را یادآور میشویم.
درصورت بالا رفتن ظرفیت هارد اکسترنال قیمت و وزن آن هم بالا میرود. قیمت و وزن یک هارد یک ترابایتی به مراتب کمتر از یک هارد 4 ترابایتی است.
با بالا رفتن ظرفیت هارد تعداد چرخش دیسک گردان شما نیز پایین میآید و باید انتظار داشت که چرخش یک هارد ۶ ترابایتی ۵۴۰۰ دور در دقیقه باشد و این مسئله میتواند روی سرعت هارد هم موثر باشد.
اگر از هارد اکسترنال برای آرشیو فیلم و سریال و فایلهای شخصی استفاده میکنید یک هارد با ۵۴۰۰ دور را برای شما توصیه میکنیم، ولی اگر برای نقل و انتقال اطلاعات به صورت روزمره و در حجم بالا به یک هارد اکسترنال نیاز دارید ما در این بخش از راهنمای خرید هارد اکسترنال هارد با سرعت ۷۲۰۰ به شما توصیه میشود.
در حافظههای SDD اطلاعات با سرعت بیشتری میتوانند بارگذاری و جابه جا شوند، لازم به ذکر است که حافظهی SDD برای نصب بازی و برنامه ایده آل است، ولی هارد HDD برای ذخیره سازی و آرشیو سازی مناسبتر است، پس با دقت انتخاب کنید و پول خود را به اشتباه خرج نکنید.
اگر در مورد ضدضربه بودن هارد نگرانیهایی دارید. حافظههای SDD به علت نداشتن قسمت مکانیکی مطمئنتر اند، زیرا در اثر ضربه اتفاق خاصی برای آن نمیافتد، اما هارد اکسترنال HDD به علت داشتن همین قسمت مکانیکی در صورت ضربه خوردن امکان آسیب دیدن دارند، باید اضافه کرد که هارد HDD نسبت به قطع جریان برق حساس میباشد و بهتر است هنگام خرید هارد HDD، مدل ضد ضربه یا ضدشوک آن را خریداری نمایید.
در صورتی که از PC استفاده میکنید بهتر است از گزینهی هارد اکسترنال با آداپتور استفاده کنید، البته توصیهی ما بیشتر هارد با آداپتور میباشد، چون احتمال قطع و وصل جریان برق را به صفر میرساند و امنتر است.