امام موسی کاظم(ع) ملقب به «باب الحوائج» می باشد و دلیل آن این است که در زمان امامتشان سختی زیادی کشیدند و در زندان عباسیان بودند. توسل به امام موسی بن جعفر (ع) حاجات بسیاری می دهد و نماز مختص به آن حضرت بسیار با فضیلت است.

نماز امام موسی کاظم (ع) از نمازهای مقرب و بسیار مجرب برای رفع حوائج است. حضرت موسی بن جعفر علیه السلام امام هفتم ما شیعیان بوده و از ایشان در کتب دینی و به ویژه مفاتیح الجنان نماز و دعاهای ویژه‌ای آورده شده است. در کتاب الارشاد فی معرفه حجج ا... علی العباد، جلد 2، صفحه 232، درباره حالات روحی امام موسی کاظم (ع) آمده است که همواره این دعا را در روز از خداوند می‌خواستند، بار خدایا! راحتی وآسودگی هنگام مرگ و عفو و گذشت هنگام حساب را، از تو درخواست می کنم. منابع شیعه و سنی، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی حضرت موسی بن جعفر (ع) را ستوده‌ و او راکاظم و عبد صالحلقب داده‌اند. بزرگاناهل سنتبه امام هفتم شیعیان به عنوان یک عالم دینی احترام می‌گذاشته و همچون شیعیان بهزیارتقبر ایشان می‌رفته‌اند.

حضرت صادق علیه السلام فرمودند:

هرگاه کسی از شما دست به دعا برداشت، پس دعایش را با صلوات آغاز نماید؛ زیرا صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله دعایی پذیرفته شده است و خدای متعال برتر از آن است که بخشی از دعا را قبول کرده و بخش دیگر از آن را ردّ نماید.

حضرت صادق علیه السلام فرمودند:

کسی که یک مرتبه با نیت [پاک و پسندیده] و با اخلاص کامل صلوات بر پیامبر و خاندان گرامیشان بفرستد، خدای متعال یکصد حاجت او را برآورده میکند: سی حاجت از حوائج دنیا، و هفتاد حاجت از حوائج آخرتش را.

امام صادق علیه السلام فرمودند:

هیچ عملی در روز جمعه برتر و با فضیلت تر از صلوات بر محمّد و آل محمّد نمیباشد.

طریقه خواندن نماز حاجات حضرت موسی بن جعفر

بنا بر نقل سید ابن طاووس در کتاب «جمال الاسبوع» نماز آن حضرت دو رکعت است که در هر رکعت «یک مرتبه» سوره «حمد» و «دوازده مرتبه» سوره «توحید» خوانده می‌شود.

و سپس بعد از نماز این دعا خوانده شود:

إِلهِی خَشَعَتِ الْأَصْوَاتُ لَکَ ، وَضَلَّتِ الْأَحْلَامُ فِیکَ ، وَ وَجِلَ کُلُّ شَیْءٍ مِنْکَ ، وَهَرَبَ کُلُّ شَیْءٍ إِلَیْکَ ، وَضَاقَتِ الْأَشْیَاءُ دُونَکَ ، وَمَلأَ کُلَّ شَیْءٍ نُورُکَ ، فَأَنْتَ الرَّفِیعُ فِی جَلَالِکَ ، وَأَنْتَ الْبَهِیُّ فِی جَمَالِکَ ، وَأَنْتَ الْعَظِیمُ فِی قُدْرَتِکَ ، وَأَنْتَ الَّذِی لَایَوُودُکَ شَیْءٌ، یَا مُنْزِلَ نِعْمَتِی ، یَا مُفَرِّجَ کُرْبَتِی ، وَیَا قَاضِیَ حَاجَتِی ، أَعْطِنِی مَسْأَلَتِی بِلَا إِلهَ إِلّا أَنْتَ ، آمَنْتُ بِکَ مُخْلِصاً لَکَ دِینِی، أَصْبَحْتُ عَلَی عَهْدِکَ وَوَعْدِکَ مَا اسْتَطَعْتُ ، أَبُوءُ لَکَ بِالنِّعْمَهِ ، وَأَسْتَغْفِرُکَ مِنَ الذُّنُوبِ الَّتِی لَایَغْفِرُها غَیْرُکَ ، یَا مَنْ هُوَ فِی عُلُوِّهِ دَانٍ ، وَفِی دُنُوِّهِ عَالٍ ، وَفِی إِشْرَاقِهِ مُنِیرٌ ، وَفِی سُلْطَانِهِ قَوِیٌّ ، صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ.

خدایا، آواها در آستانت کوتاه و آهسته گشته و اندیشه‌ها در شناسایی‌ات سرگردان شده و هر چیز از بلندای هیبتت ترسان است و همه آفریدگان به درگاهت گریزان، در برابر هستی‌ات، هستی هر آفریده‌ای در تنگنای نیستی است و همه‌چیز را نور هستی تو آکنده است، پس تویی والا در شکوهت و فروزنده در زیبایی‌ات و بزرگ در توانایی‌ات و تویی آن‌که هیچش درمانده نسازد، ای فرو بارنده‌ی نعمتم، ای گشایشگر اندوهم و ای برآورنده‌ی نیازم، خواهشم را به‌حق یگانگی‌ات روا ساز، به تو ایمان آوردم ایمانی خالص، بر پیمان وعده‌ات صبح کردم تا توان دارم، با عطایت به جانبت آیم و از تو آمرزش می‌جویم از گناهانم که جز تو آن‌ها را نمی‌آمرزد، ای آن‌که در اوج بلندای خویش به آفریده‌ها نزدیک است و در کمال نزدیکی به آنان فراتر از همگان است و در تابشش پرتوافشان و در پادشاهی‌اش بس نیرومند است، بر محمّد و خاندانش درود فرست.


طریقه خواندن نماز توسل به امام موسی کاظم (ع)
نماز حضرت موسی بن جعفر(ع) که به ایشان باب الحوائج نیز گفته می شود، به جهت برآمدن حاجت و طریقه توسل به ایشان به نحو زیر می باشد:
دو رکعت نماز به نیت توسل به امام موسی کاظم (ع) خوانده می شود، در هر رکعت بعد ازحمد دوازده مرتبه سوره توحید قرائت می شود. بعد از نماز صد مرتبه صلوات بفرستید و بعد به سجده بروید و دوازده مرتبه بگویید:
اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِحَقَّ الْمَحْبُوسِ فی سِجْنِ هارُونَ اَنْ تَقْضِیَ حاجَتی
و سپس حاجات خود را از خداوند متعال درخواست نمایید.

صلوات بعد از زیارت حضرت موسی بن جعفر (ع)

در قسمت زیر ختم صلوات برای حاجت گرفتن از امام موسی کاظم علیه السلام را قرار داده ایم:

هرگاه کسی از شما دست به دعا برداشت، پس دعایش را با صلوات آغاز نماید؛ زیرا صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله دعایی پذیرفته شده است و خدای متعال برتر از آن است که بخشی از دعا را قبول کرده و بخش دیگر از آن را ردّ نماید. کسی که یک مرتبه با نیت پاک و پسندیده و با اخلاص کامل صلوات بر پیامبر و خاندان گرامیشان بفرستد، خدای متعال یکصد حاجت او را برآورده میکند: سی حاجت از حوائج دنیا، و هفتاد حاجت از حوائج آخرتش را. هیچ عملی در روز جمعه برتر و با فضیلت تر از صلوات بر محمّد و آل محمّد نمیباشد.

اللهم صلی علی محمد و اهل بیته و صل علی موسی بن جعفر وصی الابرار و امام الاخیار و عیبه الانوار، و وارث السکینه و الوقار و الحکم و الاثار الذی کان یحیی اللیل بالسهر الی السحر بمواصله الاستغفار حلیف السجده الطویله و الدموع الغزیره و المناجاه الکثیره و الضراعات المتصله الجمیله و مقر النهی و العدل و الخیر و الفضل والندی و البذل و ماءلف البلوی و الصبر و المضطهد بالظلم المقبور بالجور و المعذب فی قعر السجون و ظلم المطامیر ذی الساق المرضوض بحلق القیود و الجنازه المنادی علیها بذل الاستخفاف و الوارد علی جده المصطفی و ابیه المرتضی و امه سیده النساء بارث مغصوب وولاء مسلوب و امر مغلوب و دم مطلوب و سم مشروب

درود بر آن آقایی که ظلم فراوان کشید و سالهای عمرش را گوشه های زندان گذرانید؛ در دهلیزهای تاریک و نمناک. همان بزرگواری که ساق پای مبارک با زنجیر شکسته شد و جنازه اش را ابتداء چهار حمال روی تخته درب زندان برداشتند.

سبط پیغمبر بود در گوشه زندان چرا؟

سلسله بر پای شاهنشاه انس و جان چرا؟

خفته هارون روی تخت و حضرتش بر روی خاک

در شگفتم عالم از این غم نشد ویران چرا؟

این شه دور از وطن، در دست دشمن ها اسیر

گه به بصره گه به بغداد است سرگردان چرا؟

سندی بن شاهک! آخر شاه مهمان تو بود

بی جهت سیلی زدن بر صورت مهمان چرا؟

دعای سریع الاجابه از امام موسی کاظم

هنگامی که در زندگی گرفتار شده باشید و مشکلی برایتان پیش بیاید به خداوند و امامانش پناه ببرید و گشایش مشکلاتتان را از آنها بخواهید زیرا خداوند از انجام دادن هیچ کار عاجز نیست. خواندن دعای سریع الاجابه از امام موسی کاظم علیه السلام نیز بسیار مجرب است. در قسمت زیر متن کامل دعای سریع الاجابه از امام موسی کاظم (ع) را قرار داده ایم. کفعمی در بلد الأمین دعائی مرویّ از حضرت امام موسی کاظم علیه السلام نقل کرده و فرموده عظیم الشّأن و سریع الإجابه است، و آن این است:

اَللّهُمَّ اِنّی اَطَعْتُکَ فی اَحَبِ

خدایا همانا من در محبوبترین

الْأَشْیآءِ اِلَیْکَ وَهُوَ التَّوْحیدُ، وَلَمْ اَعْصِکَ فی اَبْغَضِ الْأَشْیآءِ اِلَیْکَ وَهُوَ

چیزها در نزد تو که عبارت از توحید و یگانگیت بود از تو پیروی کردم و در مبغوضترین چیزها در نزدت که عبارتاز

الْکُفْرُ، فَاغْفِرْ لی ما بَیْنَهُما یا مَنْ اِلَیْهِ مَفَرّی آمِنّی مِمَّا فَزِعْتُ مِنْهُ

کفر بتو بود نافرمانیت نکردم پسآنچه دراین میان است ازگناهانم بیامرز ایکه بسویاوست گریزگاه من مرااز آنچه به خاطر

اِلَیْکَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الْکَثیرَ مِنْ مَعاصیکَ، وَاقْبَلْ مِنِّی الْیَسیرَ مِنْ

آن بسویت پناه آوردم امان بخش خدایا بیامرز گناهان بسیارم را و بپذیر از من

طاعَتِکَ، یا عُدَّتی دُونَ الْعُدَدِ، وَیا رَجآئی وَالْمُعْتَمَدَ، وَیا کَهْفی

طاعت اندکم را ای ذخیره در مقابل سایر ذخیرهها و ای مایه امید و تکیهگاه من و ای پناهگاه

وَالسَّنَدَ، وَیا واحِدُ یا اَحَدُ، یا قُلْ هُوَ اللَّهُ اَحَدٌ، اَللَّهُ الصَّمَدُ، لَمْ یَلِدْ وَلَمْ

ونگهبانم و اییگانهای یکتا ایآنکه دروصفخود به پیغمبرت گفتی بگو او خدای یکتا است خدا بینیاز است، نزاید و نه

یُولَدْ، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً اَحَدٌ، اَسْئَلُکَ بِحَقِّ مَنِ اصْطَفَیْتَهُمْ مِنْ خَلْقِکَ

زاییده شده و نیست برایش همتا و مانندی هیچکس از تو میخواهم به حق آنانکه از میان خلق خود آنها را برگزیدی

وَلَمْ تَجْعَلْ فی خَلْقِکَ مِثْلَهُمْ اَحَداً، اَنْتُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَتَفْعَلَ

و در خلق خود هیچکس را مانند ایشان نکردی که درود فرستی بر محمد و آل او و درباره من انجام دهی

بی ما اَنْتَ اَهْلُهُ، اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِالْوَحْدانِیَّهِ الْکُبْری وَالْمُحَمَّدِیَّهِ

آنچه را تو شایسته آنی خدایا از تو خواهم به حق مقام وحدانیت و یکتایی بزرگ خودت و به مقام محمدی

الْبَیْضآءِ، وَالْعَلَوِیَّهِ الْعُلْیا، وَبِجَمیعِ مَا احْتَجَجْتَ بِهِ عَلی عِبادِکَ،

آن مقام تابنده و به مقام علوی آن مقام والا و به تمام حجتهای خود بر بندگانت

وَبِالْإِسْمِ الَّذِی حَجَبْتَهُ عَنْخَلْقِکَ، فَلَمْ یَخْرُجْ مِنْکَ اِلاَّ اِلَیْکَ، صَلِعَلی

و به حق آن نامی که از خلق خود پنهان داشتی که اظهار نشود از تو مگر بخودت که درود فرستی بر

مُحَمِّدٍ وَآلِهِ، وَاجْعَلْ لیمِنْ اَمْری فَرَجاً وَمَخْرَجاً، وَارْزُقْنی مِنْحَیْثُ

محمد و آل محمد و برای من در کارم گشایش و راه نجاتی قرار دهی و به من روزی دهی از آنجا که

اَحْتَسِبُ وَمِنْ حَیْثُ لااَحْتَسِبُ، اِنَّکَ تَرْزُقُ مَنْ تَشآءُ بِغَیْرِ حِسابٍ.

گمان دارم و از آنجا که گمان ندارم که تو روزی دهی هر که را بخواهی بی حساب.

توسل به امام موسی کاظم علیه السلام جهت برآمدن حاجت

مردی خدمت امام هفتم شکایت کرد کار بر من بسته شده و به هر کاری که متوجه می‌شوم سودی نمی‌یابم و به هر حاجت می‌روم مأیوس می‌شوم. حضرت فرمود: بعد از نماز صبح ده مرتبه این جمله را بگو:

سُبْحانَ الْعَظیمِ وَ بِحَمْدِهِ اَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ اَسْئَلُهُ مِنْ فَضْلِهِ

آن مرد مداومت نمود با این دعا و به طور خوبی وضعش نیکو گردید.
 

درباره حضرت موسی بن جعفر بیشتر بدانید

حضرت موسی بن جعفر علیه السلام امام هفتم ما شیعیان بوده و از ایشان در کتب دینی و به ویژه مفاتیح الجنان نماز و دعاهای ویژه‌ای آورده شده است. در کتاب الارشاد فی معرفه حجج ا… علی العباد، جلد ۲، صفحه ۲۳۲، درباره حالات روحی امام موسی کاظم (ع) آمده است که همواره این دعا را در روز از خداوند می‌خواستند، بار خدایا! راحتی وآسودگی هنگام مرگ و عفو و گذشت هنگام حساب را، از تو درخواست می کنم. منابع شیعه و سنی، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی حضرت موسی بن جعفر (ع) را ستوده‌ و او راکاظم و عبد صالح لقب داده‌اند.

بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان به عنوان یک عالم دینی احترام می‌گذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر ایشان می‌رفته‌اند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***