معاون بین‌الملل و رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران درباره ایده مشارکت مشروط اصلاح طلبان اظهار کرد که این موضع یک موضع باج‌خواهانهِ لوسی است که کاملاً مخالف ماهیت دموکراتیک است

به گزارش سلام نو، محمدجواد لاریجانی می‌گوید: مسیر بررسی پرونده آقای اکبر طبری‌پور در حال انجام است و هیچ خط قرمزی در این باره وجود ندارد.

محمدجواد لاریجانی در گفتگویی به مباحث مربوط به سیاست داخلی و همچنین مسائل مربوط به قوه قضائیه پاسخ داد.

بخش‌های مهم گفتگوی لاریجانی را در ادامه بخوانید:

- (درباره مصاحبه‌ سردار سلیمانی مسائل جنگ سی‌وسه روزه لبنان): در اینجا دو مطلب متمایز وجود دارد: یکی نقش برادر گرامی سردار سلیمانی است که باید گفت باعث افتخار ملت ما می‌باشد و مردم به چنین فرزند کشورشان مباهات می‌کنند. امروز تحلیل‌گران نظامی-استراتژی و نویسندگان این زمینه ایشان را از مغزهای کم‌نظیر نظامی معاصر می‌دانند. شاید در تاریخ معاصر، ژنرال جیاپ در ویتنام چنین موقعیتی را در میان پژوهش‌گران نظامی و استراتژی داشته است. من این برنامه را به‌نحو کامل دیدم. تحلیل سردار سلیمانی از تهاجم رژیم صهیونی بسیار دقیق بود. این مساله در اوائل تهاجم خیلی حاد شده بود و افرادی حزب‌ا... را مسئول آغاز تهاجم می‌دانسته در حالی‌که "دُمَل" تجاوز شکل گرفته بود و حزب‌ا... فقط آن را نیشتر زد!

- (درباره انتخابات مجلس یازدهم): غرب از اینکه ما یک ساختار دموکراتیک داریم بسیار ناراحت است و به همین دلیل می‌خواستند به جای اینکه مردم بر سر صندوق‌های رای شرکت کنند، در کف خیابان باشند و از آنجا کارها را پیش ببرند.

- این گروه‌های سیاسی هم که نق می‌زنند و می‌گویند به شرطها و شروطها در انتخابات شرکت می‌کنیم، باید بدانند که شرکت در انتخابات بدون شرط است و هر ایرانی علاقمند به آینده کشور و نظام دموکراسی باید در انتخابات شرکت کند. حالا چه از طریق نامزد شدن و چه از طریق رای دادن.

- (درباره ایده مشارکت مشروط اصلاح طلبان)‌: این موضع یک موضع باج‌خواهانهِ لوسی است که کاملاً مخالف ماهیت دموکراتیک است.

- در همینجا می‌خواهم برخی موضوعات را واکاوی کنم. اولین مسئله هزینه‌های انتخاباتی است. این هزینه‌های انتخاباتی باید مورد نظارت قرار گیرند. خیلی زشت است که کسی به خاطر قیافه‌ و با عکس‌های فتوشاپی و هزینه‌های بالا رای بیاورد اما یک فرد خوش فکر چون قیافه قشنگی ندارد و اهل فتوشاپ نیست، رای نیاورد. ما نباید اجازه دهیم این فضاحت اتفاق بیفتد. باید مساله هزینه‌های انتخاباتی یکی از موضوعات مهم باشد.

- (درباره هزینه های انتخاباتی و ورود پول‌های کثیف به انتخابات): چون احزاب در مرکز انتخابات نیستند، قانون مقداری پیچیده می‌شود. اگر احزاب باشند هر حزب می‌تواند مکلف شود تا میزان و نحوه هزینه‌کرد خود را اعلام  و شفاف کند که این هزینه‌ها از کجا تامین می‌شود. در این شرایط بازرسان و ناظران هم می‌توانند تخمین بزنند که این حزب چقدر خرج کرده و از کجا آورده است.

- اما چون احزاب در همه مسائل کلیدی حضور ندارند و بعضاً در انتخابات مجلس افرادی که از شهرستان‌ها کاندیدا می‌شوند، خودشان رای می‌آورند لذا ارتباطات مختلفی ایجاد شود و مانیتورکردن پول سخت خواهد شد. البته این سختی کار نباید ما را نظارت دقیق باز بدارد.

- باید از نیروهای انقلابی دعوت شود تا به میدان بیایند و همه در رای آوردن به آنها کمک کنیم. یکی از جاهایی که باید آتش به اختیار عمل کرد و مجاهده می‌خواهد، همین نقطه است.

- همچنین باید مراقب باشیم تا در انتخابات پیش رو امیدهای دشمنان نقش بر آب شود. چراکه دشمن می‌خواهد در این انتخابات، فتنه‌ ایجاد کند و در آستانه گزینش مهم انتخاباتی حواس مردم را از مسائل اصلی به سمت مسائل فرعی ببرد مثل شرکت زنان در استادیوم‌های ورزشی و امثال اینها! طبیعی است که شرکت خانم‌ها در این مسابقات مشکلی ندارد منتها مقارنات آن سبب منع می‌شود همانگونه که مقارنات غنا سبب می‌شود یک نوع از غنا حرام شود.

- (درباره حضور زنان در استادیوم): باید کرامت زن را پاسداری کنیم. کرامت زن به این نیست که آن را در گرداب بندازیم. فضای استادیوم‌ها در هنگام مسابقات شلوغ است و حرف‌های نامربوطی زده شده و تعرضاتی می‌شود. البته می‌توان زمینه را برای حضور آنها فراهم کنیم تا ناموس مردم از زمان ورود به استادیوم تا خروج از آنجا، در معرض توهین و تعرض قرار نگیرد. نباید صحنه‌هایی تولید کنیم که دشمنان ما بگویند این اسلامی است که انقلاب ایران از آن دم می‌زند!

- اگر کسانی می‌خواهند خانوم‌ها در استادیوم شرکت کنند، باید نشان دهند که مردها می‌توانند با ادب در ورزشگاها شرکت ‌کنند و حرمت ناموس این ملت را نگه ‌دارند. وگرنه اینکه یک صحنه دروغ مثل دختر آبی درست کرده و علیه این رویه تبلیغات کنند، نشان می‌دهد که برای این انتخابات دنبال چیزهای دیگری هستند.

- اینکه خانم‌ها یک صحنه ورزشی متعارف را تماشا کنند، مشکلی ندارد. آنها در تلویزیون هم صحنه‌های ورزشی را می‌بینند بنابراین تماشای صحنه‌های ورزشی ایرادی ندارد.

- ورزش در ایران از زمانی که جریان اصلاحات تمام میخ‌هایش را به دست گرفت و آنجا را پایگاهی برای خود کرد، آسیب دید. به قهرمانان ما و حیثیت ورزش هم لطمه خورد. جریان اصلاحات در دوره‌های مختلف، ورزش را خراب کرد. در این دولت هم همین اتفاق افتاد.

- مسئله این انتخابات شرکت خانم‌ها در استادیوم یا حجاب نیست. حجاب قانون خود را دارد و بحث حجاب در واقع حدود لختی(برهنگی) است. اصلاً کلمه حجاب را خراب کردند. حجاب یک کلمه بسیار مقدسی است. ما می‌خواهیم برای لخت بودن حدود قانونی اجرا کنیم. همه کشورها برای لخت بودن در جاهای مختلف قانون دارند. این تنظیم حدود برهنگی است نه حجاب. حجاب یک مسئله اثباتی، دقیق و دارای ابعاد فراتری است. هشدارم این است که اجازه ندهیم آدرس‌های غلط به شعارهای انتخاباتی تبدیل شود.

- همچنین یکی از محورهای مهم این انتخابات احتمالا دسترسی آزاد به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی خواهد بود. متاسفانه برخی از مقامات دولتی از هم‌اکنون در حال دامن زدن به این موضوع هستند. در دنیا هیچ‌جایی را پیدا نمی‌کنید  که فضای مجازی را بی‌در و پیکر رها کرده باشند. حتی کشور آلمان  در حال توسعه شبکه ملی خود است تا هر لحظه که اراده کرد اتصال اینترنت را قطع کند و مردم آلمان هم احساس نکنند که چیزی قطع شده است. یا کشور چین با این وسعت سرزمینی، یک شبکه ملی را تقویت کرد که به اندازه قابل توجهی مصونیت دارد. در این شبکه مردم به کارهای خود می‌رسند. بنابراین باید نماینده‌ای را به مجلس بفرستیم که یک دید درستی از این تکنولوژی داشته باشد. دسترسی به اطلاعات خوب است اما زیر بهمن نااطلاعات بودن چی؟ آیا این حق ملت ایران نیست که آنها را از تهاجمات ضداطلاعاتی مصون کنیم؟ حق مردم ما است که از امنیت اجتماعی آنها نگهبانی شود.

- امروز در کشور ما یکی از مسائل مهم رواج سیاسی و اجتماعی سکولاریزم لیبرال است آن‌هم در نمای یک روشنفکری و مدرنیسم کاملاً تقلبی! و عقب افتاده! در داخل جریان اصلاحات را داریم که هم‌اکنون بر نظام اجرایی کشور سوار است. جریان اصلاحات از لحاظ فکری گرفتار همین باتلاق سکولاریزم با نمای مدرنیته است. این گرایش منحرف در حوزه‌های متنوع با شعارهای به‌ظاهر متفاوت خودنمایی می‌کند. مثلاً در حوزه اقتصادی می‌گوید "تا ما با دنیا آشتی نکنیم و در نظام اقتصادی و بین‌المللی مندرج نشویم نمی‌توانیم کشور را بسازیم و پیشرفته کنیم" و ظاهراً علامت پیشرفت اینست که مراکز فروش (Shopping Malls)  مملو از "برند"های خارجی باشد! و خیابانها محل ویراژ ماشین‌های آخرین مدل! در حوزه سیاست خارجی می‌گویند "باید مذاکره کرد و از میدان‌های تنش خودداری کرد و با کدخدا رفع کدورت و ..." وقتی پای مذاکره به میان می‌آید دیدیم که محصول آن برجامی شد که هیچ "چفت و بست" قانونی و عملیاتی ندارد و فقط غل-وزنجیری شده است بر دست‌وپای دانشمندان و محققین کشور ما تا از حد معینی جلوتر نروند! و توانمندی کشور را در حوزه علوم و معارف هسته‌ای به شدت آسیب‌زده است و هنوز هم می‌زند!  و وقتی بحث فرهنگ و مسائل اجتماعی پیش می‌آید، مدام می‌گویند "مردم باید شاد باشند" مقصودشان از شادی آزادی عربده‌کشی و بی‌بندوباری در ملاعام است! و می‌گویند "ما مسئول بردن مردم به بهشت نیستیم"و...

- ملت از دستگاه‌های نظارتی و بخصوص شورای نگهبان انتظار پاسداری از قانون اساسی، قوانین مصوب و اسلامی بودن نظام را دارد و بس.  البته جریان اصلاحات مدعی آزادی و تسامح و "زنده باد مخالف من" و از این قبیل حرف‌های خوش‌نما می‌باشد اما در عمل به هیچ یک از این حرفها پایبند نیست و به هر مقدار که بتواند یک دیکتاتوری سکولار را به نمایش می‌گذارد!

- (درباره فضاسازی راجع به وضعیت قوه قضاییه در دوره آملی لاریجانی): در زمان جناب آقای آملی نیز نوآوری‌های فراوانی اتفاق افتاد؛ مثلاً موضوع استفاده از فناوری‌های نوین در قوه قضاییه مطرح شد و در حال حاضر قوه قضاییه از دستگاه‌های دولتی در بکارگیری از انفورماتیک و دولت الکترونیک جلوتر است. همچنین مساله تنقیح قوانین بوجود آمد و توجه به توسعه‌های کیفی مطرح شد.

- مسئله برخورد با مفاسد و مفسدین یکی دیگر از موضوعاتی بود که در آن دوره بسیار جدی دنبال شد. در واقع افراد صاحب قدرت در آن دوره به دادگاه کشانده شدند و برای آنها احکامی مانند اعدام، حبس ابد و حبس‌های طولانی صادر شد که اتفاق نادری در گذشته این قوه بود، همچنین ۵ تا ۶ هزار قاضی تازه نفس به داخل قوه قضائیه تزریق شدند. ارتقاء دانشکده علوم قضایی به سطح یک دانشگاه و ارتقاء سطح علمی آن بنحوی که اکنون در کنکور رتبه‌های حدود ۳۰۰ داوطلب تحصیل در آن دانشگاه هستند و در گذشته داوطلبین رتبه ۱۴۰۰۰ مایل به تحصیل در آن بودند.  پس قوه قضاییه پیش‌رو بوده است.

- آمدن جناب آقای رئیسی یک پارادایم جدیدی در قوه قضاییه است و مقام معظم رهبری با این انتصاب به بقیه نشان دادند که گام دوم انقلاب را چگونه پیش ببرند. جناب آقای رئیسی‌ عمر کاری خود را در قوه قضاییه گذاشته است و ایشان دارای تیزهوشی‌ و فطانت‌های مدیریتی قابل توجهی است. آقای رئیسی در قوه قضاییه با همه آشناست و با افراد زیادی کار کرده است.

- آقای رئیسی ضمن اینکه اهل مذاکره هستند و قصد ایجاد تنش و برخوردهای تند را ندارند، استقامت مهمی هم بر مسائل اصولی دارند.

- ما در رسیدگی به اتهامات هیچ خط قرمزی نداریم؛ البته من به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر آرزویم برای هر شهروند ایرانی  این است که از همه اتهامات مبرا باشند و درباره آقای طبری پور هم مثل هر شهروند دیگر. آنهایی که با مسئله‌ی دستگیری ایشان خواستند خرده حسابی با قوه قضائیه تسویه کنند اشتباه کردند. من فکر می‌کنم مسیر خوبی دارد پیش می رود و کافی است صبر داشته باشیم و جوسازی رسانه‌ای نباید ما را به این سو و آن سو ببرد./ تسنیم

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***