رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از ارائه آموزش‌های مقدماتی مدیریت بحران به بیش از 12 هزار و 200 دانش آموز در شهر تهران خبر داد. این آموزش ها در راستای مقابله هر چه بهتر با زلزله احتمالی تهران ارائه می شود. 

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، رضا کرمی محمدی در نشست تخصصی بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران که صبح امروز در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، برگزار شد، گفت: واقعیت این است که زلزله محتمل‌ترین خطر طبیعی است که همواره تهران را تهدید می‌کند و ما چاره‌ای نداریم جز این که در برابر این خطر آماده باشیم.

وی ضمن اشاره به لزوم مقابله با زلزله احتمالی در تهران با بیان این که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به دنبال تعبیه و بهره برداری از سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات در تهران است، تصریح کرد: با استفاده از این سامانه یک سری سنسور در داخل شهر و حاشیه شهر تهران وصل می‌شود و این سنسور ها قبل از وقوع زلزله هشدارهای لازم را به دستگاهها و سازمان‌ها خواهند داد. همچنین با استفاده از این سامانه یک سری اطلاعات دیگر به ما داده خواهد شد.

ناگفته هایی از زلزله تهران؛

مستند تهران؛ فردای زلزله را اینجا ببینید + دانلود

کرمی محمدی همچنین از نصب دکل‌های برقراری ارتباط در زمان بحران در 130 نقطه از پایتخت خبر داد و گفت: برنامه ریزی‌های لازم در این زمینه انجام شده و در آینده به مرور این دکل‌ها در نقاط مختلف شهر و اطراف تهران نصب خواهد شد.

وی به نصب سامانه‌های پیش ببینی و هشدار سیلاب در نقاط مختلف تهران به ویژه حریم رود دره‌ها نیز اشاره کرد و افزود:‌ با نصب و فعالسازی این سامانه در زمان بارندگی شدید هشدارهایی قبل از وقوع سیل ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به تعیین محل تجمع مردم به هنگام بحران در محلات تهران ، ادامه داد: این محلات جانمایی و بر روی نقشه تهران نیز مشخص شده است.

کرمی محمدی به طرح مدرسه آماده نیز اشاره کرد و یادآور شد:  با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و مدیران مدارس، بیش از  12 هزار و 20 دانش آموز آموزش مقدماتی مدیریت بحران را فرار گرفته است.

وی در مورد پایگاههای مدیریت بحران شهر تهران نیز گفت: 120 پایگاه مدیریت بحران در شهر تهران داریم. 9 پایگاه دیگر نیز در حال ساخت است و در هر منطقه نیز یک پایگاه ویژه که دارای امکانات و تجهیزات کامل است، وجود دارد. 4 پایگاه نیز برای استان‌های مقیم تهران در زمان زلزله در نظر گرفته شد. برخی از پایگاهها نیز دارای کاربری ورزشی هستند که در حال پیگیری هستیم  تا این سالنها پس گرفته شود که البته در یکی دو سال اخیر تعداد قابل توجهی از این پایگاهها پس گرفته شده است.

وی با اشاره به ریسک پذیری بالای شهر تهران، گفت: تهران و همچنین کشور ما از نظر ریسک پذیری در رده‌ی بالایی قرار دارد و به همین دلیل نیز لازم است که ما توجهات کافی را نسبت به این موارد داشته باشیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به بافت فرسوده پایتخت اظهار کرد: طبق آمارهای ما بیش از 1.9 میلیون نفر از شهروندان تهرانی در مناطقی زندگی می‌کنند که بافتی فرسوده است که باید برای این افراد نیز پیش بینی‌های لازم انجام شود تا خطرات زلزله و ریسک ناشی از آن برای این افراد کاهش یابد.

وی در بخش دیگری از سخنانش فروریزش و فرونشست زمین را نیز یکی دیگر از مشکلات شهر تهران برشمرد و گفت: فروریزش یکی از مواردی است که اهمیت بسیاری دارد چرا که به یک باره رخ می‌دهد و ممکن است به تاسیسات شهری آسیب وارد کند.

کرمی محمدی با اشاره به جمعیتی که در مناطق دارای ریسک بالا زندگی می‌کنند گفت: 4 و نیم میلیون نفر در تهران در مناطقی زندگی می‌کنند که اگر زلزله‌ای با قدرت 6 تا 7 ریشتر در آن رخ دهند در زیر آوار گرفتار خواهند شد که ما باید برای این افراد نیز برنامه ریزی کنیم. همانطور که گفتم از این 4 و نیم میلیون نفر بیش از 1.9 میلیون نفر در مناطق دارای بافت فرسوده ساکن هستند. حدود 2.9 میلیون نفر نیز در مناطقی هستند که ناپایداری دارد. در واقع می‌توان این طور گفت که حدود 50 درصد از بلوک مورد نظر بافت مسکونی ناپایدار است.

وی در پایان به جمعیت شناور تهران اشاره کرد و گفت:‌ ساعت وقوع حادثه بسیار حائز اهمیت است. چرا که اگر در شب حادثه‌ای رخ دهد 8 میلیون نفر و اگر در روز حادثه‌ای رخ دهد 12 میلیون نفر از آن متاثر خواهند شد.

رخدادهای پس از زلزله تهران چیست؟

زیرساخت‌های تهران دچار مشکلات قابل‌‌توجهی است. مشکلاتی که مسئولان مدیریت شهری به خوبی بدان واقف هستند. این مشکلات هنگام زلزله احتمالی در شهر تهران می تواند فاجعه تلخی برای ما رقم بزند.

به گزارش سلام نو، بافت های فرسوده به ویژه در جنوب تهران و بخش هایی از شمال تهران یکی دیگر از نگرانی های اصلی برای فردای زلزله تهران است. سال گذشته رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این باره به آمار نگران کننده ای اشاره کرد و گفت: 262 هزار واحد مسکونی در تهران در بافت فرسوده قراردارد که با وقوع زمین لرزه 7 تا 7.3 ریشتر نیمی از آنها تخریب می شود.

چندی پیش محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با تایید این نکته و با بیان اینکه در صورت وقوع این زلزله وسعت و عمق تخریب آنچنان گسترده خواهد بود که تصور آن هم برای ما سخت است، اظهار کرده است: زیرساخت‌های تهران دچار مشکل قابل‌‌توجهی است. کانال‌های تاسیسات شهری در تهران نداریم، به‌طوری که تمام شبکه‌های توزیع نیروی ما به صورت سنتی - دفنی است که سیستم را آسیب‌پذیر می‌کند. میزان بافت فرسوده در تهران با بیش از 3700 هکتار بسیار گسترده است و در کنار آن هم ١٤ ‌هزار هکتار بافت ناپایدار وجود دارد.

این عضو شورای چهارم و پنجم شهر همچنین افزوده است: متاسفانه در آنجا برای این موضوع به خوبی عمل نشده، لذا شاهدیم ظرف دو سال و نیم گذشته بعضا ساختمان‌هایی ایجاد شده همانند قبل از نمای تمام شیشه و یا تمام کامپوزیت استفاده کرده‌اند که هیچ سنخیتی با اصول و مبانی معماری شهرسازی ایرانی و اسلامی ندارند.»

یکی دیگر از معضلاتی که کمتر بدان پرداخته شده نگرانی از موش های تهران است. موش هایی که به گفته بسیاری در صورت زلزله احتمالی در تهران می تواند یکی از فجیع ترین اتفاقات ممکن در میان زلزله های دنیا را به وجود آورد.

جمعیت 50 تا 70 میلیونی موش‌های تهران که از قضا مهاجم و زنده خوار هم هستند در لایه‌های زیرین زمین پایتخت زندگی می کنند. بعد از آلودگی هوا که مشکل همیشگی پایتخت بوده بحران موش ها دیگر معضل زیست‌محیطی این شهر است. معضلی که در صورت وقوع زلزله دیگری در تهران می تواند مخاطره زیادی برای شهروندان تهرانی ایجاد کند. موش هایی کخ گفته می شود 25 سانتی متر طول  و یک کیلوگرم وزن دارند و زیر پوست شهر تهران را برای خود کرده اند.

هرچند مهدی زارع در گفت و گو با خبرنگار سلام نو از اعتقاد خود مبنی بر اغراق آمیز بودن این توصیفات در رابطه با موش های تهران گفته است. مساله ای که پیش تر پروفسور عکاشه، پدر زلزله شناسی ایران نیز بر آن تاکید کرده است.

دیگر مشکلی که پیش روی تهران بعد از زلزله است پدیده فرونشست است. پدیده ای که همین حالا هم با نام زلزله خاموش خطرات زیادی را متوجه شهر تهران و بسیاری از نقاط دیگر کشور کرده است.

آنچه مسلم است فرونشست زمین همزمان با وقوع زلزله احتمالی در پایتخت به دلیل وجود چاه‌های عمیق، ممکن است زلزله‌زدگان را تا هزاران متر به زیر زمین بکشد. فرونشست زمین پدیده ای است که در سال های اخیر نگرانی زیادی برای مردم تهران و سایر نقاط کشور ایجاد کرده و کارشناسان بارها و بارها نسبت به مشکلات ناشی از فرونشست هشدار داده اند.

یکی دیگر از نقاط ضعف تهران در مواجهه با پدیده زلزله وضعیت لوله های گاز است. وضعیتی که اولین تصویری که در ذهن ایجاد می کند را باید شهری در آتش دانست. مجتبی ناطقی الهی، کارشناس زلزله شناسی نیز صمن بیان این امر می گوید: من همواره تهران بعد از زلزله را شهری در آتش می بینم. می توان پایتخت را پس از زلزله مهیب به چرنوبیل تشبیه کرد. تصور دیدن تهران در شعله های آتش بسیار دردناک است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***