سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر: افشین سنگ چاپ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگارسلام نو، پیرامون آخرین فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: سریال «محرمانه» به کارگردانی مسلم تهرانی و تهیهکنندگی عطا پناهی از بنده به تازگی پخش شده است و ۱۲ قسمت باقی مانده آن که پخش نشد هماکنون از شبکه ۳ سیما در حال پخش است و سریال «فوق لیسانسهها» به کارگردانی سروش صحت و تهیهکنندگی رضا جودی هر شب از شبکه سه در حال پخش است.
وی در خصوص سریال «فوق لیسانسه ها» اظهار کرد : این سریال ۵۰ قسمتی هر شب ساعت ۲۰:۴۵ دقیقه از شبکه سه سیما پخش میشود و تکرار این سریال روز بعد از پخش در سه نوبت به ترتیب ساعتهای یک و نیم بامداد، ۱۰ صبح و ۱۴ و ۳۰ بعد از ظهر خواهد بود و بنده در این سریال در کنار هنرمندانی همچون هوتن شکیبا، امیرحسین رستمی، کاظم سیاحی، بیژن بنفشه خواه، امیر کاظمی، متین ستوده، رویا میرعلمی، عزتالله مهرآوران، پریسا مقتدی، سام نوری، سیاوش چراغی پور، مهران رجبی، آتنه فقیهنصیری و ... به ایفای نقش خواهم پرداخت.
بازیگر سریال «محرمانه» در خصوص این سریال گفت: بانی این سریال بخش مستند سازمان هنری رسانهای اوج بود و انگیزه ساخت آن به تصویر کشیدن معضلات نوجوانان و بررسی آن بود که بهخوبی توانست این کار را انجام دهد، اما متأسفانه تاریخ و زمان پخش آن تابستان و در اواسط روز بود که باعث شد آنطور که باید دیده نشود، اما خوشبختانه ۱۲ قسمت آنکه پخش نشد در این فصل که فصل دیدن سریال است پخش میشود.
وی در همین راستا ادامه داد: من در این سریال در کنار هنرمندانی چون حسین رفیعی، مهدی ابراهیمی، احمدرضا اسعدی، مسعود رهنما، ساناز سماواتی، فاطمه هاشمی، سوسن مقصودلو، جواد خواجوی، یزدان کاظمی، سحر شفیعی و … به ایفای نقش پرداختم.
بازیگر سریال «متهم گریخت» در خصوص علاقه شخصی خود به نقش های منفی یا مثبت اذعان کرد : با توجه به جنس صدا، چهره و هیکلی که دارم بیشتر نقشهای منفی به من پیشنهاد میشود و برای من این موضوع اهمیت ندارد که نقش منفی بازی کنم یا مثبت، زیرا بازیگر فردی است که بتواند از پس هر نقشی بربیاید و من خودم نیز چون تجربه انتخاب بازیگری و بازیگردانی را دارم همیشه برای انتخاب بازیگران به این مشخصات توجه میکنم.
سنگ چاپ در ادامه با اشاره به معضلات بازیگری تأکید کرد: نداشتن تضمین شغلی معضلی است که بازیگران با آن دستبهگریبان هستند و نمیدانند در زمان بیماری و یا بیکاری و کهولت سن مورد حمایت و توجه واقع می شوند یا خیر.
وی در همین راستا ادامه داد: تا زمانی که بازیگرجوان و به اصطلاح روی بورس است، همه او را تحویل میگیرند اما با بروز کوچکترین مشکلی او را تنها میگذارند و نمکی بر زخمهایش میشوند و مشکل بعدی هنرمندان مشکل بیمه است، زیرا اقشار هنری بیمه را باید خودشان تأمین کنند و حمایت و پشتیبانی نیست و به خاطر همین همیشه هنرمندان گله دارند و خیلی از هنرمندان مطرح نیز بعد از سالها تجربه هنوز مستأجر هستند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند.
در دهه شصت سریالی کار کردم که تنها شش ماه برای آن سریال تمرین میکردیم
وی در خصوص ساخته نشدن فیلمهای ماندگاری چون «متهم گریخت» در حال حاضر گفت: متأسفانه ما دیگر نمیتوانیم فیلمهایی که حتی در دهه شصت ساختیم را بسازیم و این فاجعه است که با پیشرفت تکنولوژی و سرمایهگذاری و عوض شدن نوع دیدگاه مردم باز نمیتوانیم مثل گذشته تولیدات داشته باشیم چراکه مدیریت آگاهی لازم از نحوه تولید را ندارد، در دهه شصت سریالی کار کردم که تنها شش ماه برای آن سریال تمرین میکردم اما اکنون تمام این چیزها برداشته شده شاید فقط در تئاتر تمرینات ادامه یافته است و بعد از تمرینات سریال و شروع ساخت و اتمام آن سه ماه تا شش ماه تدوین و صداگذاری انجام میدادند اما در حال حاضر کارها را تدوین هم زمان انجام میدهند و به آن افتخار نیز میکنند اما این افتخار نیست و نتیجه همین میشود که آثار آن کیفیتی که باید را ندارد.
وی در همین راستا افزود : باگذشت زمان خط قرمزها بیشتر شده است و درنتیجه دست نویسندگان و کارگردانان را برای انتخاب سوژه و داستان بستهتر میشود و از طرف دیگر بحث مالی است که سعی میشود کار زودتر و مخارج کمتر باشد و به همین دلیل است که سوژهها تکراری و کارها بیکیفیتتر از گذشته میشود.
وی در رابطه با رکود صنعت نمایش خانگی تأکید کرد: نمایش خانگی بیشتر به این دلیل به وجود آمد چراکه ساخت برخی جنس از فیلمها به دلیل ممیزیهای شدید و بیپولی در تلویزیون سخت بود و به همین دلیل هم هنرمندان و هم مردم از آن استقبال کردند و بعد به دلیل سرمایهگذاری و خصوصیسازی شدن موفق عمل کرد و الآن در سریال رکودی را نمیبینم اما در حوزه تلهفیلم چون پول وسط آمد هنر کنار رفت و کیفیت پایین آمد و مردم نسبت به تلهفیلم بیاعتماد شدند.
وی پیرامون وضعیت امروز سینما و تلویزیون اظهار کرد: ایران در یک جنگ سرد و اقتصادی قرار دارد و در همهجا این وضعیت ورود پیدا کرده است و در سینما و تلویزیون هم مشهود است و ما هم مانند دیگران در حال جنگ هستیم و سعی میکنیم با وجود افت تعداد تولیدات به کارمان ادامه دهیم و اگر امید نباشد زندگی بی معنی خواهد بود.