سخنان رحمانی فضلی درباره حوادث اخیر مجموعه‌ای از بی‌کفایتی‌ها، بی‌تدبیری‌ها و بی‌اخلاقی‌های رخ داده در اجرای این طرح از سوی وزارت کشور و شخص وزیر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت کشور را مشخص می‌کند.

جدای از این که محرمانه بودن طرح با بهانه‌ای مثل صف‌های بلند بنزین و شک افزایش یک شبه مصرف بسیار کوته نظرانه است، اگر طرح از قبل اعلام می‌شد با امکان توجیه بیشتر مردم، تنها هزینه شوک بنزینی به کشور تحمیل می‌شد و هزینه مالی و امنیتی تخریب‌های گسترده و قطعی اینترنت در میان نبود و چیزی نزدیک به 200 کشته و بیش از 7000 هزار بازداشتی امروز در قبرستان‌ها و زندان‌ها نبودند.

بعد هم وقتی طرح لو رفت و کشور هزینه یک شوک بنزینی را داد وزیر به جای جلو بردن کار، از ترس عقب نشینی کرد و هزینه اجرای طرح را برای یک نوبت دیگر به کشور تحمیل کرد. یعنی تا همین‌جای کار ابتکارات مدیریت امنیتی رحمانی فضلی هزینه دو بار سهمیه بندی بنزین را روی دست کشور گذاشته که در کنار هزینه خرابی‌هایی سنگین‌تر از سال 1388 و تعداد کشته‌ها و زخمی‌هایی کم نظیر در چند دهه گذشته، کارنامه ضعیف رحمانی فضلی را به کارنامه‌ای سیاه تبدیل می‌کند که جز با یک محاکمه علنی پاک نمی‌شود!

اما یکی دیگر از نقاط تاریک کارنامه وزارت کشور و البته وزارت ارتباطات روحانی در بحران اخیر بحث قطعی اینترنت بود که خسارات مالی و امنیتی بی‌شماری به کشور وارد کرد و عملا سود چند ماه اول طرح افزایش قیمت بنزین را به باد داد. ناتوانی رحمانی فضلی در مدیریت بخش امنیتی-نظامی پیش از افزایش قیمت بنزین باعث شد تا برای کنترل فضا اینترنت را برای یک هفته در تمام کشور قطع کند و اینترنت همراه را هنوز که هنوز است وصل نکند تا به تخریب امنیت اقتصادی و روانی جامعه ادامه دهد.

حسن اسدی زید آبادی، فعال سیاسی و سردبیر ماهنامه فصل‌حق‌ملت در خبری که در توئیتر خود منتشر کرد درباره نوع و دلیل عملکرد رحمانی فضلی نوشت:

به قرار اطلاع رحمانی فضلی پیش از شروع طرح گرانی بنزین ادعا کرده که کار را به من بدهید و بدون سروصدا آن را به نتیجه می‌رسانم. چند ساعت بعد از شروع اعتراضات هم که غافلگیر شده با تلفن به مراکز مختلف خواستار اعمال خشونت بیشتر برای کنترل بوده است.

با این همه ظاهرا هیچ کدام از این مسئولان هیچ قصور و اشتباهی نداشتند، به خصوص وزیر کشور که با مدیریت شبه امنیتی خود هزینه جانی و مالی کم نظیری را در تاریخ کشور ثبت کرد و هنوز هم در حال افزایش هزینه‌ها است.

روزی روزگاری چند ماه پس از حضور رحمانی فضلی در دولت اول حسن روحانی و روزی روزگاری در آستانه تشکیل دولت دوم او هواداران دولت بارها و بارها به حسن روحانی تذکر دادند که شاید رحمانی فضلی وزیر به نسبت وفاداری باشد ولی حتما وزیر ناکارآمدی است که حتی توان هماهنگ کردن بدنه نیروهای ستادی در مرکز و استان‌ها با دولت را ندارد، اما روحانی آن روز گوش شنوا نداشت، آن‌چنان که ظاهرا امروز هم ندارد و مایل است در کنار وزیر کشورش مسئولیت عملکرد ضعیف او را بپذیرد.

حالا شش سال پس از حضور ضعیف، سوال‌برانگیز و آسیب‌زای رحمانی فضلی در وزارت کشور شاید تعبیر مرحوم هاشمی رفسنجانی درباره او هم‌چنان درست‌ترین تدبیر باشد آن‌جایی که به روحانی گفت رحمانی فضلی در قد و قواره وزارت کشور نیست.

سلام نو – سرویس سیاسی: روز گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی بالاخره بعد از بیش از ده روز در صدا و سیما حاضر شد تا توضیحاتی راجع به افزایش قیمت بنزین، ناآرامی‌ها و اعتراضات بنزین و حوادث بعدش به ویژه کشته‌های این ماجرای تلخ بدهد.

سخنان رحمانی فضلی مجموعه‌ای از بی‌کفایتی‌ها، بی‌تدبیری‌ها و بی‌اخلاقی‌های رخ داده در اجرای این طرح از سوی وزارت کشور و شخص وزیر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت کشور را مشخص می‌کند.

مثلا رحمانی فضلی در جایی با اشاره به محرمانه بودن این طرح می‌گوید:

در یک مرحله قصد اجرای این طرح را داشتیم که روز چهارشنبه زمان اجرای این طرح لو رفت و در حقیقت یکی از خبرگزاری‌ها به نقل از یکی از مسئولین این خبر را منتشر کرد و در تمام کشور صف‌های طولانی مقابل پمپ بنزین شکل گرفت. لذا در شورای امنیت اعلام کردیم امکان اجرای طرح وجود ندارد. یکی از نگرانی‌های ما ذخیره سازی بنزین در خانه بود که مخاطرات بسیاری را به همراه داشت. لذا به وزیر نفت اعلام کردم که عدم اجرای طرح را اطلاع‌رسانی کنند.

او در ادامه می‌افزاید:

یکی از موضوعاتی که به عنوان ابهام در طرح مدیریت سوخت توسط مردم مطرح می‌شود این است که چرا ساعت اجرای طرح از قبل اعلام نشده است، ما دو تجربه سال ۱۳۸۶ و چهار ماه قبل را داشتیم که زمانی که ساعت اجرای طرح از قبل اعلام می‌شد هجوم به سمت پمپ بنزین‌ها آغاز می‌شد.

وزیر کشور دولت روحانی در همین دو پاراگراف می‌خواهد دلیل محرمانه و ناگهانی بودن طرح را بیان و توجیه کند ولی به چند اشتباه هزینه‌زای مدیریتی که از جانب خود او رخ داده اشاره می‌کند.

اول این که در یک تصمیم به اصطلاح امنیتی وزیر کشور تصمیم می‌گیرد طرح را بدون اعلام قبلی اجرا کند که هزینه صف‌های بنزین و شلوغی به کشور تحمیل نشود، ولی طرح وزیر با اعلام یک خبرگزاری مشخص لو می‌رود و صف بنزین تشکیل می‌شود و وزیر به همین علت طرح را عقب می‌اندازد!

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***