مدیر دفتر استانی ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از عقب بودن دو ساله تیم احیای این دریاچه در به تراز رساندن اکولوژیکی آن خبر داد.

به گزارش سلام نو، فرهاد سرخوش با اشاره به اینکه طبق برنامه دریاچه ارومیه در تراز اکولوژیک ۱۴ میلیارد متر مکعب آب و در وسعت ۴۲۰۰تا ۴۴۰۰ کیلومتری خواهد بود، افزود: در حال حاضر وسعت دریاچه 2093 کیلومتر مربع و تراز آن ۱۲۷۰.۵۸ است که با تامین نشدن به موقع اعتبارات برای رسیدن به تراز اکولوژیک دو سال از برنامه تراز اکولوژیکی عقب هستیم.

وی گفت: طبق نقشه راه مصوب شده، ۱۰ سال برای اجرای پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه، تثبیت و احیا، زمان تعیین شده اما طی سال ۹۳_۹۴ تا سال ۹۶، اعتبارات به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت نشده است و برخی پروژه‌ها به مدار بهره‌برداری نرسیدند.

سرخوش با بیان اینکه پروژه های آبرسانی به دریاچه ارومیه تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد، خاطر نشان کرد: تصفیه خانه ارومیه و گلمان و خطوط انتقال آنها تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۶۴۰ میلیون مترمکعب آب دارد تصریح کرد: در حال حاضر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۷۰ میلیون مترمکعب افزایش دارد.

پیش از این مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفته، در حال حاضر از ۵۷۰۰ کیلومتر مربع عرصه آبی دریاچه ارومیه، ۲۰۷۰ کیلومتر مربع آن آب دارد.

به گزارش ایسنا، پرویز آراسته در نشست با خبرنگاران از تثبیت بیولوژیک ۲۵۰۰ هکتار از اراضی و کانون های تولید ریزگرد اطراف دریاچه ارومیه خبر داد و افزوده در بیش از ۲۵۰۰ هکتار از اراضی اطراف دریاچه ارومیه با ایجاد پوشش های گیاهی و کاشت درختچه‌ها تثبیت بیولوژیک صورت گرفته است اما با این حال نیازمند اجرای طرح های تثبیتی در ۱۵ هزار هکتار از اراضی نیز هستیم.

وی از اختصاص بودجه  ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه در سال ۹۸ خبر داد و افزود: امیدواریم با تحقق اعتبار تخصیص یافته شاهد تسریع روند احیای دریاچه در سال آتی باشیم.

آراسته با تاکید بر رعایت اصول زیست محیطی در طرح های توسعه استانی خاطرنشان کرد: اگر کارشناسی های زیست محیطی در طرح ها توسعه استان صورت نگیرد در دراز مدت مشکلات متعددی را برای محیط زیست استان به بار خواهد آمد که دریاچه ارومیه و پل میانگذر دریاچه نمونه هایی از آن است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه از افزایش ۲۶ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تراز دریاچه در حال حاضر ۱۲۷۰.۵۶ متر است وحجم آب موجود در دریاچه نیز یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری ستاد احیای دریاچه ارومیه  ۴ دستگاه دیتا لایگر در ایستگاه‌های هیدرومتری ۴ رودخانه زرینه، گدار، مهاباد و باراندوزچای نصب شده است که از این طریق میزان دقیق آب ورودی به دریاچه از این رودخانه‌ها اندازه‌گیری می‌شود.

یک کارشناس حوزه آب معتقد است که حل چالش‌ها و تنش‌های ایجاد شده در دریاچه ارومیه، نیازمند اخذ تدابیر کارشناسی‌ شده است و با توجه به این‌که مرگ این دریاچه می‌تواند مشکلات متعددی را ایجاد کند، لازم است این موضوع مورد توجه بیش‌تری قرار بگیرد.

پیش از این سیداصغر تهرانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که عمق متوسط دریاچه ارومیه ۱۰ متر است، اظهار کرده، بالاترین تراز آبگیری شده دریاچه با حجم ۴۸.۸ میلیارد مترمکعب بوده و حجم فعلی دریاچه حدود ۱.۱ میلیارد متر مکعب است.

وی افزود: علاوه‌ بر این باید گفت که بر اساس آمار و ارقام، تبخیر دریاچه حدود ۵ میلیارد مترمکعب تخمین زده می‌شود که این موضوع قابل تامل است. از سوی دیگر نیز ۸۵ هزار حلقه چاه در اطراف دریاچه حفر شده است.

این کارشناس حوزه آب با تاکید بر این مساله که به‌دلیل تغییر اقلیم میزان بارندگی‌ها بسیار کاهش یافته است، عنوان کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه حدود ۱۵ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد که همین موضوع کافی است تا اقدامات جدی در این راستا صورت گیرد.

تهرانی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید برای احیات دریاچه ارومیه، گفت: کارهایی که در این دوران انجام گرفته، تاحدودی توانسته بخش کوچکی از مشکل را حل کند که قابل تقدیر است، ولی کافی نیست.

به گفته وی، در کنار اقدامات انجام شده، باید باران نیز ببارد که فعلا این امر صورت نگرفته اما نکته خوب صحبت‌های رییس جمهور، کشت فرا سرزمینی و کم کردن برداشت از آب زیرزمینی است که اگر این صحبت‌ها محقق شود و ما نیاز به تولید محصولات کشاورزی با اوضاع بد ذخایر آبی نداشته باشیم، می‌توان امیدوار بود که وضع آب کمی بهتر شود.

این کارشناس تصریح کرد: آب باید در اختیار حکومت باشد، چراکه دولت نمی‌تواند آب را مدیریت کند و به فکر حل مشکلات مقطعی خود است، همین موضوع نیز موجب می‌شود که به حل این مشکلات در دراز مدت فکر نکند.

حجم آب دریاچه ارومیه با حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به سال گذشته به رقم یک‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است. وسعت دریاچه ارومیه ۲۰۷۰ کیلومتر مربع شده که نسبت به سال گذشته در همین روز حدود ۳۱۰ کیلومتر مربع افزایش داشته است.

در این باره، کیاست امیریان - سرپرست دفتر مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب حوضه‌های آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه - هم گفته است که تراز آب دریاچه ارومیه در هفتم دی‌ماه، به ۱۲۷۰.۵۶ متر رسیده که نسبت به تراز سال گذشته، ۲۶ سانتی‌متر افزایش یافته است./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***