مشکل دیگر این است که کمبود انرژی در لیست بیماری های پزشکی قرار ندارد و اگر شما به پزشکی مراجعه و درباره خستگی خود با او مشورت و از او کمک بخواهید، احتمالا به شما خواهد گفت همه ما خسته هستیم و شاید از خودتان بیش از حد انتظار دارید. ولی حقیقت ممکن است چیز دیگری باشد که خبر از یک بیماری می دهد. ما در اینجا در مورد بیماری هایی که که ممکن است باعث ایجاد خستگی شوند توضیح می دهیم.
دیابت
بسیاری از مبتلایان به دیابت، گاهی به حدی احساس خستگی می کنند که اغلب غیرقابل تحمل است. سطح قند زیاد باعث اختلال در گردش خون می شود، سلول ها به اندازه کافی اکسیژن یا مواد مغذی برای عملکرد صحیح دریافت نمی کنند. گلبول های قرمز به دلیل گلوکز بیش از حد متورم می شوند و باعث افزایش تولید مونوسیت ها در مغز می شوند که باعث می شوند احساس بی تحرک و بی حالی داشته باشید.
از طرف دیگر، قند خون پایین باعث ایجاد خستگی در بین سایر بیماران می شود. زیرا سوخت کافی برای تغذیه سلول ها وجود ندارد. داروهای مناسب، یک رژیم غذایی متعادل و ورزش های زیاد باعث می شوند دیابت و خستگی شما کنترل شود. از یک دستگاه کنترل قند خون برای این کاراستفاده کنید.
مشکلات فشار خون
با توجه به اینکه بسیاری از علائم با خستگی در ارتباط هستند، جای تعجب ندارد که از فشار خون نباید غافل ماند. تقریبا هر بزرگسال بالغ با مشکل فشار خون بالا یا پایین دست و پنجه نرم می کند. علائم برجسته ای برای فشار خون بالا وجود ندارد و شاید به همین دلیل تشخیص آن بسیار دشوار است. فقط وقتی شریان ها و اندام های دیگر در معرض خطر قابل توجهی قرار دارند، می فهمیم که همه چیز در بدن به خوبی پیش نمی رود.
برخی از علائم غیر معمول آن شامل درد قفسه سینه، سردرد، دوره های مکرر سرگیجه، مشکلات بینایی و خستگی است. فرسودگی جسمی همچنین می تواند یک عارضه جانبی دارویی باشد که برای نوسانات فشار خون تجویز می شود.
برای کنترل فشار خون، روی کاهش وزن اضافی بدن خود تمرکز کنید، به طور منظم ورزش کنید و سیگار را ترک کنید. مقدار سدیم موجود در غذای خود را کاهش دهید، از کافئین خودداری کنید و یوگا را امتحان کنید.
اختلالات خواب
احساس خستگی در ساعات بیداری چیزی است که همه ما با آن دست و پنجه نرم می کنیم. برنامه های پر فشار و سبک زندگی پر هرج و مرج، همیشه ساعت طبیعی بدن ما را مختل می کند. از آنجایی که شب ها خوب نمی خوابید، صبح دچار بی نظمی و گیجی می شوید.
خستگی مزمن اغلب با اختلالات خواب همراه بوده است. آپنه خواب، بی خوابی نارکولپسی، سندرم پای بی قرار چند اختلال خواب شایع هستند که مبتلایان به خستگی مزمن مستعد آن هستند .محققان دانشگاه استکهلم نشان دادند که محرومیت از خواب چگونه می تواند بر جذابیت اجتماعی شما تأثیر منفی بگذارد. نگران نباشید، برخی از داروها، کمک های خواب و استراحت خوب همگی راه های خوبی برای غلبه براین فرسودگی هستند.
یک برنامه منظم برای خواب داشته باشید، شام های سنگین نخورید، قهوه را قبل از خواب ننوشید و روشنایی اتاق و کیفیت هوا را برای یک خواب خوب بطور کامل تنظیم کنید.
مشکلات تیرویید
خستگی، علامت شایع عدم تعادل هورمونی در بدن است و هنگامی که هورمون های تیروئید از حالت طبیعی خارج هستند، احتمال دارد که بدن شما به راحتی خسته شود.
غده تیروئید که در قسمت جلوی گردن قرار دارد، مسئولیت کنترل فعالیت متابولیک را بر عهده دارد. تولید بیش از حد هورمون تیروئید (پرکاری تیروئید با نام مستعار) باعث تسریع در متابولیسم می شود، در حالی که کمبود هورمون (با کم کاری تیروئید) باعث کندی روند متابولیک بدن می شود.
پرکاری تیروئید باعث خستگی، کشیدگی عضلات (خصوصاً اطراف ران)، کاهش وزن ناگهانی، تعریق بیش ازحد وچرخه قاعدگی نامنظم در خانم ها می شود.
بیماری قلبی
افرادی که مشکلات قلبی دارند ممکن است در انجام کارهای روزمره مانند بالا رفتن از پله ها، تحمل وزن یا حتی پیاده روی برای مدت طولانی دچار مشکل شوند. خستگی، تعریق بیش از حد وعدم تحمل ورزش برخی از علائم رایج بیماری های قلبی هستند. شریان های قلب با کلسترول مسدود شده و جریان خون به قسمت های دیگر بدن را مسدود می کنند.
در نتیجه مستعد ابتلا به مشکلات تنفسی، فشار خون بالا و حتی دیابت می شوید. خستگی نیز ممکن است به دلیل کم آبی بدن ایجاد شود. مواد زائد سمی خارج نمی شوند، در اندام ها جمع می شوند و بدن را از درون ضعیف می کنند.