مطمئن شوید که در اغلب اوقات می گویید "بله"
گفتن نه به همه درخواست های فرزندتان می تواند آسیب زا باشد. کودکان و نوجوانان به این فرصت نیاز دارند تا مکانهای مختلف را گشت و گذار کنند و چیزهای جدید را امتحان کنند. بنابراین مهم است که به فرزند خود اجازه دهید کارهایی را انجام دهد که برای رشد او مفید است.
همچنین وقتی خیلی سکوت می کنید از خود بپرسید که چرا؟ خیلی خسته شده ام؟ یا نگران این هستید که نگرانی ها و نه گفتن من آشفتگی ایجاد کند؟ اگرچه خوب است که گاهی نسبت به موضوعات سکوت کنید اما سعی کنید به سکوت عادت نکنید و درمورد موضوعات و احساساتتان با فرزندتان صحبت کنید.
با قاطعیت نه بگویید
شنیدن عباراتی مانند "خوب، ببینیم چی میشه... یا "احتمالاً نه" برای کودکان ناامید کننده است و با تلاش هایشان از جمله: خواهش کردن، ناله و زاری برای رسیدن به خواسته هایشان مواجه می شوید. وقتی تصمیمتان گفتن نه است پس قاطعانه "نه" بگویید، شما امروز نمی توانید این کار را انجام دهید یا "نه"، ما نمی خواهیم به آنجا برویم. این حرف را با قاطعیت بگویید تا نشان دهید منظورتان روشن است.
البته گاهی ممکن است جواب واقعاً "شاید" باشد. در این موارد دلیل عدم اطمینان خود را توضیح دهید. مثلاً بگویید"من مطمئن نیستیم که آیا می توانیم به ساحل برویم. ما باید منتظر بمانیم و ببینیم هوا بعد از ناهار چگونه خواهد بود."
توضیحی کوتاه ارائه دهید
توضیحات کوتاه در مورد دلیل نه گفتنتان می تواند امتناع شما را به یک تجربه یادگیری تبدیل کند. گفتن "نه شما نمی توانید فعلاً با دوستانتان بیرون بروید" بدون توضیحی مناسب مفید نیست. فرزندتان ممکن است فکر کند "من نمیتوانم این کار را انجام دهم زیرا مادرم عصبانی می شود"، بدون اینکه خطر بالقوه را تشخیص دهد، و این نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت. سعی کنید چیزی شبیه به این را بگویید:"نه شما نمی توانید فعلاً با دوستانتان بیرون بروید چراکه به تازگی از سرماخوردگی بهبود یافته ای و باید مراقب خودت باشی."
تغییر موضع ندهید
مهم نیست چقدر ناله و زاری می کند، تسلیم نشوید. تغییر دادن موضعتان و گفتن بله فقط به فرزند شما نشان می دهد که حرفهای شما کاملاً معتبر نخواهد بود. حتی وقتی چیزهایی مانند این را می شنوید "اما همه دوستانم بیرون می روند!" یا "شما اینقدر سنگدل هستید، از تو متنفرم!" سعی کنید نسبت به این صحبت ها واکنش نشان ندهید و به فرزندتان یادآوری کنید، "من شما را دوست دارم و این قانون من است" و مکالمه را قطع کنید. غم و اندوه ملایم را نادیده بگیرید و از استدلال در مورد جواب خود خودداری کنید. از مشارکت در یک بحث داغ امتناع ورزید و درگیر هیچ مشاجره ای در قدرت نشوید.
در صورت لزوم پیامدهای مد نظر خود را اعمال کنید
اگر رفتار فرزندتان مناسب نیست، پیامدها را دنبال کنید. فریاد زدن، جیغ زدن و فحش دادن مداوم ممکن است به بهترین زمان کوتاه پاسخ دهد. در صورت لزوم یک هشدار بدهید مثلاً بگویید، "اگر شما به من التماس کنی، مجبور خواهی بود که زمان محرومیت را تحمل کنی." عواقب منطقی نیز از راه های موثر است.
با احساسات خود به روشی سالم برخورد کنید
در حالی که بعضی از والدین به علت حس گناه از نه گفتن طفره می روند، اما مهم است که به احساسات خود توجه کنید و آن را بیان کنید؛ این شیوه به شما کمک می کند تا هیجانات خود را بهتر مدیریت کنید. به خود یادآوری کنید که خوب است کودک شما احساسات ناراحت کننده ای مانند غم و ناکامی را تجربه کند؛ چراکه، نه گفتن به درخواست های فرزندتان به او فرصتی می دهد تا در برخورد با احساسات خود به روشی مناسب و قابل قبول عمل کند.