به گزارش سلام نو، مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی راهکارهای بهداشتی مقابله با آلودگی هوا را تشریح کرد و گفت: آلودگی هوا یکی از علل پنهان در بروز بیماریها است و مردم باید توصیههای حفاظتی در شرایط آلوده را جدی بگیرند.
حسن مهرعلی افزود: هوای شهرهای اراک و ساوه در استان مرکزی بهدلیل وارونگی هوا و افزایش میزان غلظت آلایندهها برای گروههای سنی حساس ناسالم است و توصیه میشود که افراد دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران مزمن، سالنندان، کودکان و زنان باردار از حصور در فضاهای شهری خودداری کنند و در صورت مشاهده علایمی چون سرفه احساس سوزش و درد در قفسه سینه، تهوع و تپش قلب، سردرد و سرگیجه به پایگاههای جامع سلامت و یا پزشک مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: رعایت راهبردهای خودمراقبتی برای سایر اقشار جامعه نیز در شرایط آلودگی هوا ضروری است و برای مثال افراد باید در زمان آلودگی هوا از انجام ورزشهای سنگین خودداری کرده و از خوردن فستفودها که زمینه تخریب و آثار زیانبار آلودگی را در بدن افزایش میدهند، پرهیز کنند.
مدیرگروه سلامت و کار مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: استفاده از آب فراوان و گروه غذایی میوه و سبزیهای تازه، شیر و مغزها در شرایط آلودگی هوا کمک کننده است و عوارض سوء آلایندگی را به حداقل میرساند.
مهرعلی یادآور شد: افرادی که ماهیت شغلی آنان در فضاهای سرباز آلوده است باید در روزهایی که شاخص کیفیت هوا از مرز سلامت میگذرد از ماسک تنفسی استاندارد و فیلتردار در حین کار استفاده کنند و ماسکهای معمولی کاغذی بهدلیل اینکه نمیتواند جلوی ذرات معلق ریز را بگیرد کارساز نیست.
وی عنوان کرد: تعطیلی مدارس و تاخیر در ساعات کاری ادارات و دانشگاهها از سوی کمیته اضطرار استانی علاوه بر اینکه هدف کاهش تردد و حضور وسایل نقلیه موتوری بهمنظور تولید آلایندگی کمتر را دنبال میکند با هدف مواجهه کمتر افراد با هوای آلوده نیز هست، بنابرای اهمیت دارد که افراد در خانه بمانند و از تماس با هوای آلوده تا حدممکن خودداری کنند.
مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: اگرچه ترکیب بیشتر آلایندههای هوا منواکسیدکربن، دی اکسیدگوگرد، ازون، ذرات معلق و دی اکسید نیتروژن است اما اکنون آلاینده مسوول در شرایط ناسالم هوای اراک و ساوه ذرات معلق ریز است و اگر آلایندگی هوا استمرار یابد باید ساعات ورزش مدارس تعطیل شده و زنگهای تفریح محدودتر شود.
مهرعلی گفت: شاخص تقسیمبندی کیفیت هوا در شرایط هشدار، اضطرار و بحران است و مردم با خودداری از تردد غیرضروری تک سرنشین ، ممانعت از روشن کردن آتش و محدود کردن زمان گرم شدن خودرو میتوانند در تولید حجم آلودگی اثر بگذارند و اجازه ندهند که شرایط هوا کیفیت بدتری داشته باشد.
اراک بهعنوان یکی از هشت شهر آلوده کشور، مشمول اجرای طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در برنامه پنجم توسعه شده است.
ماهیت آلودگی هوای اراک نیمی ناشی از تردد خودروها و نیم دیگر بر اثر فعالیت واحدهای صنعتی است.
ویژگی اقلیمی شهر اراک محصور شدن آن از سه سمت با کوه ، همجواری با کویر و همچنین پدیده وارونگی دما در فصول سرد سال از موضوعاتی است که به آلودگی هوای این شهر دامن میزند.
بر اساس اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی روز یکشنبه هوای شهرهای اراک و ساوه در شرایط نارنجی و هشدار قرار دارد./ایرنا