در پنجمین لیست برترین های جشنواره به بررسی دوره های بیست و یکم، بیست و دوم، بیست و سوم، بیست و چهارم و بیست و پنجم این رویداد مهم سینمایی خواهیم پرداخت.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : در دوره بیستم الی بیست وپنجم جشنواره فیلم های «دیوانه‌ای از قفس پرید» به کارگردانی احمد رضا معتمدی، «میهمانان مامان» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «خیلی دور خیلی نزدیک» به کارگردانی رضا میرکریمی، «به نام پدر» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و «روز سوم» به کارگردانی محمدرضا لطیفی به عنوان بهترین فیلم انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید :

جشنواره فجر از ابتدا تا به امروز / دوره اول / آزمون و خطا

مهمترین جشنوارهٔ سینمایی ایران جشنوارهٔ فیلم فجر است که از سال ۱۳۶۱ تا به امروز هر ساله در بهمن ماه برگزار می شود، این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

تا به امروز جشنواره رنگ سی و هفت دوره برگزاری را به خود دیده است و آخرین دوره آن نیز در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ برگزار شد.

جشنواره فیلم فجر جایگزینی برای جشنواره بین‌المللی فیلم تهران محسوب می شود و بعد از انقلاب اسلامی ایران، با تعطیلی جشنواره بین المللی تهران بعد از ۴ سال جشنواره فیلم فجر، هم‌زمان با روزهای دهه فجر جایگزین آن شد.

جشنواره فجر از ابتدا تا به امروز / دوره دوم / ظهور استعداد ها

در بخش جوایز از دوره پنجم به برندگان «لوح زرین» اهدا شد و عنوان «سیمرغ» از هفتمین دوره جشنواره به صورت جدی مطرح گردید که تا امروز ادامه داشته‌است و در حال حاضر «دیپلم افتخار» دیگر جایزه جشنواره فیلم فجر است.

«جشنوارهٔ فیلم فجر» مهمترین جشنوارهٔ سینمایی کشور امسال سی و هشتمین دوره برگزاری خود را تجربه می کند، این جشنواره هر ساله از ۱۲ الی ۲۲ بهمن توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه سال جاری همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزارمی‌شود، به همین مناسبت سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری سلام نو به بررسی اجمالی ۳۷ دوره برگزار شده این جشنواره خواهد پرداخت.

جشنواره فجر از ابتدا تا به امروز / دوره سوم/ دبل مجیدی

۲۱- دوره بیست و یکم جشنواره فیلم فجر

زمان برگزاری : ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۸۱

دبیر جشنواره : محمد مهدی عسگر پور

بهترین فیلم : «دیوانه‌ای از قفس پرید» به کارگردانی احمد رضا معتمدی

توضیحات :

این دوره یکی از خاص‌ترین دوره‌های جشنواره فیلم فجر بوده است، دوره ای که در آن در بیش از ۸ بخش برگزیده‌ای انتخاب نشد و تنها فیلم احمدرضا معتمدی بود که توانست نظر هیئت داوران را برای دریافت جایزه بهترین فیلم آن دوره جلب کند، " دیوانه‌ای از قفس پرید " روایتی پیچیده از یک ماجرای عاشقانه است که با بازی درخشان نیکی کریمی که توانست به موفقیت دست یابد، عزت الله انتظامی، علی نصیریان و پرویز پرستویی دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

اتفاقات جالب :

۸ بخش «بهترین بازیگر نقش دوم مرد»، «بهترین بازیگر نقش دوم زن»، «بهترین چهره‌پردازی»، «بهترین طراحی صحنه و لباس»، «بهترین جلوه‌های ویژه تصویری»، «بهترین صدابرداری» و «بهترین صداگذاری و میکس» برنده نداشتند

مکانیزه شدن پیش فروش بلیت‌ها مکانیزه شد

دو جایزه با عنوان دستاورد هنری جایگزین شد

فیلم های مهم :

از فیلم‌های مهم این دوره می توان به فیلم های «شب های روشن»، «واکنش پنجم»، «گاهی به آسمان نگاه کن»، «رقص در غبار»، «شهرزیبا»، «فرش باد» و ... اشاره کرد.

جشنواره فجر از ابتدا تا به امروز / دوره چهارم / هت تریک حاتمی کیا

۲۲- دوره بیست و دوم جشنواره فیلم فجر

زمان برگزاری : ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۸۲

دبیر جشنواره : علیرضا رضا داد

بهترین فیلم : «میهمانان مامان» به کارگردانی داریوش مهرجویی

این دوره نیز یکی از دوره‌های عجیب جشنواره فیلم فجربود،  دوره‌ای که در آن سیمرغ های جشنواره در میان فیلمهای مختلف تقسیم شد تا هیچکس اعتراضی نکند و به جز دوئل که در چندین بخش جایزه گرفت، بیشتر جوایز اصلی جشنواره در میان فیلم‌ها پخش شد و جایزه بهترین فیلم نیز به «میهمان مامان» رسید تا بالاخره یک بار هم این جایزه نصیب فیلمی از داریوش مهرجویی شود.

مرور آثار بزرگداشت‌ها حذف شد.

بازار فیلم از معرفی محصولات به شکل خرید و فروش سینمایی و تلویزیونی تغییر کرد.

از فیلم‌های مهم این دوره می توان به فیلم های «میهمان مامان»، «دوئل»، «گیلانه»، «بوتیک»، «شهرزیبا»، «مارمولک»، «اشک سرما»، «همنفس»، «رسم عاشق کشی» و ... اشاره کرد.

معرفی فیلم های حاضر در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر / فیلم اولی ها / مجموعه هفتم + تصاویر و خلاصه داستان

۲۳- دوره بیست و سوم جشنواره فیلم فجر

زمان برگزاری : ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۸۳

بهترین فیلم : «خیلی دور خیلی نزدیک» به کارگردانی رضا میرکریمی

این دوره نوبت به سیدرضا میرکریمی رسید تا جایزه بهترین فیلم را برای خود کند، «خیلی دور، خیلی نزدیک» جدیدترین ساخته این کارگردن در آن دوره بود که علاوه بر این جایزه، برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری بهترین موسیقی متن، بهترین چهره پردازی و بهترین جلوه‌های ویژه هم شد.

بخش بین‌الملل شامل بازار فیلم، سینمای بین‌الملل، سینمای آسیا و سینمای معناگرا مستقل و اختتامیه مجزا با حضور مهمانان خارجی برگزار شد.

از فیلم‌های مهم این دوره می توان به فیلم های «کافه ترانزیت»، «بید مجنون»، «زن زیادی»، «سالاد فصل»، «ماهی‌ها عاشق می‌شوند»، «یک تکه نان»، «پشت پرده مه» و ... اشاره کرد.

۲۴- دوره بیست و چهارم جشنواره فیلم فجر

زمان برگزاری : ۳۰ دی تا ۱۰ بهمن ۱۳۸۴

بهترین فیلم : «به نام پدر» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا

ابراهیم حاتمی‌کیا با «به نام پدر» برای چهارمین بار تواسنت جایزه بهترین فیلم جشنواره فجر را از بدست آورد، این فیلم درباره رابطه پدری بسیجی و دختر جوان اوست که مین‌های باقیمانده از دوران جنگ باعث مجروح شدنش شده است و در آن بازیگرانی چون پرویز پرستویی، گلشیفته فراهانی، مهتاب نصیرپور، کامبیز دیرباز و شبنم مقدمی ایفای نقش کرده‌اند.

سیمرغ فیلمنامه اقتباسی اضافه شد و سینماهای مردمی وسعت پیدا کرد.

از فیلم‌های مهم این دوره می توان به فیلم های «چهارشنبه سوری»، «تقاطع»، «جایی در دور دست»، «به آهستگی»، «وقتی همه خواب بودند»، «عصر جمعه»، و ... اشاره کرد.

۲۵- دوره بیست و پنجم جشنواره فیلم فجر

زمان برگزاری : ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۸۵

بهترین فیلم : «روز سوم» به کارگردانی محمدرضا لطیفی

این دوره هم جایزه بهترین فیلم جشنواره فجر به یک فیلم دفاع مقدسی رسید، «روز سوم» اثر محمدحسین لطیفی همین فیلم است که روایتی از آخرین روزهای مقاومت در بخش غربی خرمشهر در سال ۱۳۵۹ است و برداشتی آزاد از یک ماجرای واقعی می‌باشد، حامد بهداد، پوریا پورسرخ، باران کوثری، برزو ارجمند و شهرام قائدی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

از فیلم‌های مهم این دوره می توان به فیلم های «اتوبوس شب»، «تقاطع»، «مینای شهر خاموش»، «خون بازی»، «وقتی همه خواب بودند»، «سنتوری»، و ... اشاره کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***