به گزارش سلام نو، به نقل از خبرگزاری رویترز، حامیان این اعتراضات به نسبت نزدیک به دو به یک از مخالفان پیشی گرفتند و ۳۰ درصد آنها اظهار داشتند که مخالف هستند. در این نظرسنجیها، ۵۷ درصد اظهار داشتند که طرفدار استعفای کری لام، رهبر این دولتشهر هستند.
با این حال، تنها ۱۷ درصد از طرح استقلال از چین حمایت کردند و ۲۰ درصد مخالف "مسیر فعلی یک کشور، دو سیستم" هستند؛ ترتیبی که تحت آن هنگکنگ توسط پکن اداره میشود.
نتایج این نظرسنجی که با مشارکت ۱۰۲۱ تن از ۱۷ تا ۲۰ دسامبر انجام شد، همچنین نشان داد که تعداد بالایی از پاسخدهندگان عمدتاً دولت هنگکنگ را به دلیل این بحران که بدترین ناآرامی مدنی در دهههای گذشته در این دولتشهر است، سرزنش کردند نه دولت مرکزی پکن را.
ما نگوک، استاد دولت و مدیریت دولتی در دانشگاه چین در هنگکنگ گفت: "این ارقام مطابق با میزان محبوبیت کم کری لام است که نشان میدهد توانایی او برای رهبری دولت بسیار پایین است. مقاومت و اعتراضات سال آینده ادامه خواهد یافت."
سخنگوی دولت هنگکنگ در واکنش به نتایج این نظرسنجی گفت، کری لام و تیمش "همچنان به گفتوگو با مردم ادامه خواهند داد". دفتر امور هنگکنگ و ماکائو در شورای دولت یا کابینه به درخواست برای اظهارنظر پاسخی نداد.
به گفته سامسون یوئن، استاد علوم سیاسی در دانشگاه لینگنان گفت، نتایج این نظرسنجی ادعاهای معترضان مبنی بر اینکه خواستههای اصلی آنها مورد حمایت عموم مردم است، تقویت میکند. آنها همچنین با توصیف این اعتراضات از سوی پکن به عنوان جنبشی با هدف تضعیف حاکمیت آن بر این دولتشهر مخالف هستند.
نظرسنجی انجام شده برای رویترز همچنین نشاندهنده حمایت اندک مردم از شکایتهای معترضان تندرو از چین است که برخی از آنها خواستار استقلال برای هنگکنگ و یا لغو مدل "یک کشور، دو سیستم" شدند. یوئن گفت: "مردم به دلیل عدم رضایت خود از پلیس و سیستم سیاسی به خیابان میروند نه درخواست برای استقلال."
از دیگر یافتههای مهم این نظرسنجی میتوان به این موارد اشاره کرد: ۵۷ درصد از پاسخدهندگان خواستار استعفای کری لام هستند؛ ۳۷ درصد از شرکتکنندگان گفتند که در اعتراضات ۲۰۱۹ شرکت داشتند و در مقابل ۶۳ درصد حضور نداشتند؛ ۴۷ درصد گفتند دولت هنگکنگ بیشترین تقصیر را بابت ناآرامی این دولتشهر دارد، ۱۴ درصد کمپ حامی دموکراسی را بیشتر مقصر دانسته و ۱۲ درصد هم عمدتا دولت مرکزی پکن را سرزنش کردند.
نظرسنجی رویترز همچنین نشان میدهد، ۴۱ درصد از پاسخدهندگان "قویا مخالف" استقلال هنگکنگ هستند و ۲۶ درصد "تا حدی" با آن مخالف هستند. تنها هشت درصد "قویا حامی" استقلال هستند و ۹ درصد هم "تا حدی" از آن حمایت میکنند. ۷۴ درصد از شرکتکنندگان میگویند خواستار تحقیق مستقل درباره سوء رفتار پلیس در مدیریت اعتراضات هستند. تنها ۹ درصد معتقدند که پلیس بیشترین تقصیر را در این ناآرامی دارد.
وقتی از شرکتکنندگان سوال شد که آیا هنگکنگ باید "مسیر فعلی" خود را در فرمول یک کشور، دو سیستم ادامه دهد، ۳۹ درصد گفتند که آنها از این مدل "به شدت" حمایت میکنند و ۲۹ درصد هم گفتند که "تا حدودی" حامی آن هستند./ ایسنا