به گزارش سلام نو، در حالی که اتحادیهها همچنان بر تداوم اعتصابها علیه اصلاحات بازنشستگی تاکید دارند، نخست وزیر فرانسه از معترضان خواست تا به این اعتصابها که امروز - دوشنبه - که به چهلمین روز خود میرسد، خاتمه دهند.
«ادوارد فیلیپ» در گفت و گو با شبکه تلویزیونی ۲ فرانسه گفت: ما به نتیجه خواهیم رسید. او که معتقد است تحریک کنندگان به تداوم اعتصابها ممکن است اعتراضها را با بن بست مواجه کنند افزود: اینها باید مسولیت هایشان را بر عهده بگیرند.
نخست وزیر فرانسه که در این گفت و گوی تلویزیونی همچنان بر این مساله تاکید کرده که سن محوری بهترین راه برای بازگرداندن تعادل در سیستم است گفته هرگونه اقدامات لازم را برای دستیابی به تعادل تا سال ۲۰۲۷ میلادی انجام خواهد داد.
مساله سن محوری، یکی از مهمترین موضوعهایی است که مورد اعتراض اعتصابکنندگان است؛ در برنامه دولت سن بازنشستگی با این اعتقاد که فرانسویها کمتر از دیگر اروپاییها کار می کنند از ۶۲ به ۶۴ افزایش یافته است.
نخست وزیر فرانسه روز شنبه آمادگی دولت برای لغو بخشهایی از برنامه اقتصادی و اجتماعی شامل تغییرات در نظام بازنشستگی این کشور را اعلام کرد. این اعلام با استقبال اتحادیههای کارگری روبه رو شد. بر این اساس، از مساله سن محوری در این برنامه صرف نظر میشود.
مساله سن محوری دیگر در لایحه دولت که پیش نویس آن از ۱۷فوریه(۲۸بهمن) به پارلمان ارسال می شود، مطرح نخواهد شد.
ادوارد فیلیپ ۲۰ آذرماه(۱۱دسامبر ۲۰۱۹) با رونمایی از طرح اصلاح نظام بازنشستگی در این کشور که شامل ۴۲ برنامه مجزاست، از اصلاحات جزئی در بازنگری طرح اولیه خبر داده بود.
اعتصابها علیه اصلاحات بازنشستگی در فرانسه از پنجم دسامبر ۲۰۱۹(۱۴ آذر) آغاز شده است؛ این اعتصابهای گسترده که با عبور از یک ماه، رکورد طولانی مدتترین اعتصابهای سراسری را شکست همچنان ادامه دارد؛ فلجکنندهترین اعتصاب راهآهن فرانسه در سال ۱۹۶۸ و به مدت ۲۸روز رخ داد.
با وجود عقبنشینی دولت، اتحادیه کنفدراسیون عمومی کار که بزرگترین تشکل کارگری در فرانسه است به همراه اتحادیه نیروی کارگری و چند اتحادیه دیگر، خواستار عقبنشینی کامل کاخ الیزه از پروژه اصلاحات حقوق بازنشستگی است که قصد دارد ۴۲ برنامه موجود را در یک برنامه واحد با حداکثر مزایا ادغام کند.
این اتحادیهها خواستار از سرگیری اعتصابها از ۱۶ژانویه(۲۶ دی) است؛ اعتصابهایی که در چند روز اخیر با وجود تداوم اعتراضهای مردمی علیه سیاستهای اقتصادی دولت و نظام سرمایهداری موسوم به جنبش جلیقهزردها، روند متعادلی به خود گرفته و حملونقل عمومی با اختلال جزئی در جریان است.
/ایرنا