آنطور که بسیاری از محیط زیستی ها می گویند لایحه حمایت از محیط بانان لایحه جامعی نبوده و هم مشکلات معیشتی این افراد و هم مشکلات قضایی پیش پای جامعه محیط بانان حل نشده است. به نظر می رسد اصلاحات اخیر هم که به منظور حل دغدغه شورای نگهبان بوده ناظر به جامع نبودن این لایحه نبوده است.

سلام نو - سرویس اجتماعی: لایحه حمایت از محیط بانان بعد از اینکه چند وقتی در دولت و مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت به نظر می رسد با رفع ایرادات وارده توسط شورای نگهبان به زودی قابلیت اجرا را داشته باشد.

به گزارش سلام نو، اصغر دانشیان، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دلایلی که باعث شد این میزان تاخیر در تصویب لایحه حمایت از محیط بانان ایجاد شود، اظهار کرده است: دانشیان در خصوص ایراد های شورای نگهبان در لایحه قبلی اظهار داشت: متاسفانه مجلس در لایحه دولت تصرف انجام داده بود و دو دستگاه سازمان حفاظت محیط زیست و جنگل ها و مراتع را به تمام دستگاه های اجرایی تعمیم داده بود که باعث ایراد شورای محترم نگهبان شد؛ پس از بررسی مجدد و حذف تمام دستگاه ها به جز این دو دستگاه، ایرادها برطرف و با رای قاطع نمایندگان مردم تصویب شد.

تا پیش از این که سخن از این لایحه مطرح شود محیط بانان دشواری های زیادی داشتند اما حالا با تصویب این لایحه معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است فضا برای شکارچیان غیر مجاز نا امن خواهد شد و دیگر هیچ شکارچی حق تعرض به منابع ملی و حقوق نسل های آینده کشور را ندارد.

در هیچ کجای جهان محیط بانان ایرانی اینقدر درگیر چالش های کاری هستند. متاسفانه شرایط کاری محیط بانان ایرانی با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد. هم اکنون 3400 محیط بان در کشور حضور دارند. محیط بانانی که غالبا از بی توجهی رنج می برند.

در سال های اخیر به کرات شاهد شهادت محیط بانان توسط قاچاقچیان و شکارچیان غیرمجاز بوده ایم. در این سالها حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه های متولی بارها و بارها از جامعه محیط بانی کشور دریغ شد. غلامحسین خالدی، محیط بان دنایی از جمله افرادی است که هیچکس برای او کاری نکرد. او در سال 89 در زمان ماموریت در حوزه استحفاظی دنا در درگیری با شکارچیان غیرمجاز و در شرایطی که در حال حفاظت از محیط زیست بود به اشتباه یکی از شکارچیان  مورد هدف گلوله این محیط بان قرار گرفت. پس از این اتفاق به جای اینکه از خالدی حمایت شود حکم قصاص برای او صادر شد و پس از پیگیری های مکرر دست آخر این محیط بان به شش سال حبس محکوم شد. آنچه برای این محیط بان اتفاق افتاد داستانی تکراری برای بسیاری از حامیان محیط زیست است.

شاید برای همین بود که اراده برای تصویب لایحه حمایت از محیط بانان شدت گرفت. این خبر در ابتدا بسیاری از محیط زیستی ها را خوشحال کرد اما دیری نپایید که ذوق ناشی از تصویب این لایحه به شوکی به جامعه محیط بانی تبدیل شد.

آنطور که بسیاری از محیط زیستی ها می گویند لایحه حمایت از محیط بانان لایحه جامعی نبوده و هم مشکلات معیشتی این افراد و هم مشکلات قضایی پیش پای جامعه محیط بانان حل نشده است. به نظر می رسد اصلاحات اخیر هم که به منظور حل دغدغه شورای نگهبان بوده ناظر به جامع نبودن این لایحه نبوده است.

میرزاکریمی، محیط بان و فرمانده یگان برتر محیط زیست در سال 96 درباره انتظارات محیط بانان در زمینه های معیشتی به ایسنا گفته است: موضوع «چند برابر شدن ضریب شغل و شاغل در احکام کارگزینی محیط‌بانان» که می‌توانست در افزایش حقوق نیروها تاثیرگذار باشد در لایحه ابتدایی هوای پاک وجود داشت اما حذف شد و قول داده شد که این ماده یکی از موارد اصلی در لایحه حمایت از محیط‌بانان قرار خواهد گرفت اما این اتفاق نیفتد و در نهایت دیدیم که هیچ خبری از بهبود وضعیت معیشتی محیط‌ بانان در قانون حمایت از محیط‌بانان نیست و تنها به بیمه محیط‌ بانان بعد از فوت، ابتلا به بیماری صعب‌العلاج، نقص عضو، از کار افتادگی و حوادث پرداخته شده که مصداقی است از نوشدارو بعد از مرگ سهراب.

آنچه مسلم است لایحه حمایت از محیط بانان اگرچه جامعیت ندارد و هزار و یک نقد جدی به آن وارد است اما از وضعیت نا به سامانی که در سال های اخیر محیط بانان داشتند شرایط بهتر می شود. با این حال اگر قرار باشد همه اولویت های جامعه محیط بانی توجه شود باید فکری برای تامین بار مالی آن کرد. مساله ای که فعلا در اولویت نیست.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***