فیلم «آبادان یازده ۶۰» چهارمین اثر بلند سینمایی مهرداد خوشبخت محسوب می شود، وی پیش از این فیلم های «جای او دیگر خالی نیست»، «صدای پای من»، «عقاب صحرا» را جلوی دوربین برده است.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر | مرتضی کوه مسکن : فیلم «آبادان یازده 60» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه کنندگی حسن کلامی، آخرین فیلمی بود که  در روز سوم سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر برای اهالی رسانه و هنرمندان در پردیس سینما گالری ملت بر روی پرده رفت.

حصر آبادان و سقوط خرمشهر سوژه بکر و جدیدی در سینمای ایران نیست و تا به امروز چندین فیلم سینمایی و سریال و تله فیلم درباره آن ساخته شده است و قطعا بعد از این هم ساخته خواهد شد.

مهرداد خوشبخت هفت سال پس از ساخت فیلم تاریخی عقاب صحرا که با صرف هزینه ی چند میلیاردی تولید و البته شکست خورد، این بار با همکاری موسسه اوج به سراغ ساختن فیلم آبادان یازده60 با بودجه ی بسیار کمتر رفته است.

بیشتر بخوانید :

بررسی فیلم «آبادان یازده ۶۰» / اثری متفاوت در حوزه دفاع مقدس

آبادان یازده60 به عنوان تنها نماینده سینمای دفاع مقدس در جشنواره فیلم فجر امسال به سراغ خلق موقعیت تازه ای با محوریت همین سوژه رفته است و داستان فیلم در موقعیت اداره رادیوی ملی نفت آبادان در روزهای منتهی به حصر آبادان شروع می شود و اما در ادامه ضعف فیلمنامه مشخص می گردد و اتفاقات تکراری پیرامون حصر آبادان و سقوط خرمشهر رخ می دهد.

با آغاز جنگ و سقوط خرمشهر، آبادان به محاصره کامل در می آید و رادیو مورد حمله قرار می گیرد و شخصیت های داستان با پردازشی نه چندان درست و به جا درگیر اتفاقات در فضایی محدود و تکراری به نام رادیو می شوند.

این معرفی شخصیت ها با هنرمندی بازیگرانی چون علیرضا کمالی، حسن معجونی و ویدا جوان در دقایق ابتدایی فیلم رخ می دهد و مخاطب در ادامه درگیر صحنه های تکراری جنگ شامل تیراندازی و گلوله تانک و شلیک موشک می گردد.

در واقع اتفاق اصلی فیلم و نقطه ی عطف داستان آبادان یازده60 دیر رخ می دهد و در یک سوم پایانی فیلم تازه برای نخستین بار کشمکش اصلی فیلم آغاز می شود.کشمکشی که نقطه مشترک اتاق خبر رادیو و جنگ است و در ادامه شاهد تبدیل اتاق استودیوی رادیو به اتاق فرماندهی جنگ و مدیریت آن هستیم.

در آبادان یازده 60 هیچکدام از شخصیت های اصلی داستان با چالشی درگیر نمی شوند و تغییری نمی کنند و همگی در حد تیپ باقی می مانند و به همین دلیل مخاطب نیز نمی تواند با آن ها احساس همزاد پنداری کرده و خود را برای ادامه ی داستان آماده سازد.

رادیو مهمترین رسانه دهه پنجاه ایران است و این اهمیت در زمان جنگ چندین برابر می شود. کارگردان فیلم تمام تلاشش را برای تاکید این موضوع در طول فیلم کرده است و مخاطب فیلم نیز نیازمند صحنه های داخلی از اهالی رادیو یا حضور و تاثیر آن در میان رزمندگان و مردم مدافعان شهر است که متاسفانه از این دست صحنه ها در طول فیلم خبری نیست.

آبادان یازده 60 صحنه های حماسی از روزهای سخت حصر آبادان و سقوط خرمشهر کم دارد و حذف مردم آبادان بزرگترین ضربه را به فیلمی زده است که می توانست اثری کاملا متفاوت و ماندگار در سینمای دفاع مقدس ایران باشد.

گرچه آبادان یازده 60 بهترین اثر در کارنامه ی مهرداد خوشبخت به شمار می رود که نگاه درست و پرداخت شرافتمندانه ای به جنگ و نقش یک گروه رسانه ای در مقاوت مردم دارد. اما اگر خوشبخت همه چیز را صرف جمع آوری افراد در ایستگاه رادیویی و حوادث آنجا محدود نمی کرد، قطعا نتیجه ی بهتری به دست می آورد و آبادان یازده60 بیشتر و کامل تر دیده می شد.

فهرست عوامل فیلم «آبادان یازده ۶۰»

نویسنده و کارگردان : مهرداد خوشبخت

تهیه‌کننده : حسن کلامی

بازیگران : علیرضا کمالی، حسن معجونی، شبنم گودرزی، حمیدرضا محمدی ، نادر سلیمانی، ویدا جوان، یاسین مسعودی ، رضا مسعودی، افشین طایی و وحید کرمانی

مدیر فیلمبرداری : مهدی جعفری

مدیر هنری : عبدالحمید قدیریان

مدیر تولید : رحمت عبدالله‌زاده

مدیر صدابرداری : جهانگیر میرشکاری

چهره‌پرداز : محمود دهقانی

مدیر برنامه‌ریزی و  و سرپرست گروه کارگردانی : امیرشهاب اسماعیلی

طراح صحنه : جعفر محمدشاهی

طراح لباس : زهرا صمدی

تدوین : سهراب خسروی

جلوه‌های ویژه بصری : جواد مطوری

جلوه‌های ویژه میدانی : محسن روزبهانی

آهنگساز : بهزاد عبدی، منشی صحنه: ساناز فراهانی

عکاس : علی نیک‌رفتار

فیلمبردار پشت صحنه : رضا رشیدی‌فر

مدیر تدارکات : حسن حیدرزاده

مشاور رسانه‌ای : مهرداد معظمی

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***