سلام نو - سرویس اجتماعی: به نظر می رسد در روزهای اخیر که پس از مدتها بحث پیرامون برداشتن نرده های چهارراه ولیعصر تهران جدی تر شده بود، تفاهم میان معاونت ترافیک شهرداری تهران و پلیس راهور برای این امر حاصل نشده است.
به گزارش سلام نو، چند روز پیش تعدادی از اعضای سمن های مردمی همزمان با روز جهانی معلولان به منظور بازگشایی نرده های چهارراه ولیعصر برای تسهیل تردد معلولان در این چهارراه تجمع کردند.
شهر با مانع!
اخیرا معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در راستای تسهیل تردد معلولان، سالمندان، زنان باردار و ... خواستار بازگشایی نرده های چهارراه ولعیصر در مسیر عابر پیاده شده بود. تجمع کمپین های حمایت از معلولان و برخی دیگر از سمن های مردمی هم در راستای رویداد " شهر بدون مانع" با هماهنگی مسئولان شهرداری شکل گرفته بود. هرچند آن طور که در خبرها آمده است قرار نیست مانعی برداشته شود و شهر همچنان برای معلولان با مانع است.
چهارراه ولیعصر تهران یکی از مراکز پر تردد پایتخت است که از آن به عنوان یک چهارراه مهم فرهنگی و نبض شهر تهران یاد می شود. نرده های موجود در این چهارراه مسیر عبور و مرور را بر مردم بسته و آنها باید از طریق زیرگذری که ایجاد شده به سمت دیگر خیابان بروند. مشکل اینجاست که زیرگذرهای موجود مانند خیلی از مکان های دیگر شهر به جامعه معلولان توجهی نداشته و مناسب سازی نشده است. در نتیجه اگر کسی که روی ویلچر می نشیند بخواهد از این چهارراه عبور کند، نه نرده ها باز هستند و نه می تواند از زیرگذر استفاده کند. اقلیت پرجمعیت معلولان در کشور با وجود اینکه همچون سایر شهروندان عوارض و مالیات پرداخت می کنند اما نه حقوق شهروندی آنها رعایت می شود نه سهم آنها از شهر با دیگر اقشار جامعه برابری می کند.
حجت نظری، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شهر نباید خودرومحور باشد و شهروندان باید برای تردد در سطح شهر در اولویت باشند، می گوید:" ما از سال گذشته تلاش کردیم نرده ها بازگشایی شوند و شهروندان بتوانند از سطح خیابان گذر کنند؛ البته این اتفاق در برخی مواقع رخ داد و نرده ها بعضا باز شدند اما موضوع رسانه ای شد و به هر دلیل با بازگشایی نرده ها مخالفت صورت گرفت."
مخالفت صریح پلیس راهور با نظر شهرداری
این عضو جوان شورای شهر اگر چه دلیل مخالفت ها را اعلام نکرد اما خود او پیش تر گفته بود ما نباید برای حل یک مشکل، از پله آخر شروع کنیم. اشاره او به رسانه ای شدن این بحث و انعکاس اخبار برداشتن نرده های چهارراه ولیعصر در فضای مجازی است. معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران در این باره گفته بود که شرط بازگشایی نرده های چهارراه ولیعصر منوط به همکاری و رعایت قانون توسط عابرین پیاده است اما شاید بهتر بود ایشان بعد از هماهنگی های لازم بین مدیریت شهری و راهور ناجا اقدام به اطلاع رسانی در این باره می کرد. چرا که در حال حاضر رئیس پلیس پایتخت صراحتا تاکید کرده که قرار نیست نرده های چهارراه ولیعصر برای تردد مردم باز شود.
سردار حسن رحیمی در این باره گفته است: فلسفه ساخت زیرگذر چهارراه ولیعصر یا چهارراه جهان نما این بود که عبور و مرور جمعیت به زیر سطح برود و میلیاردها تومان نیز برای ساخت آن هزینه شد تا ترافیک در آن منطقه از بین برود و حتی سوانح و حوادث رانندگی نیز کاهش بیابد. این همه هزینه شده تا ترافیک مدیریت شود، بنابراین باید برای رفت و آمد معلولان، مسئولان شرایطی را فراهم کنند که در همان زیر گذر مشکل تردد برایشان حل شود.
منصفانه بخواهیم به ماجرا نگاه کنیم در می یابیم که سخن رئیس پلیس پایتخت در رابطه با هزینه هایی که تاکنون برای زیرگذر چهارراه ولیعصر شده منطقی است. هر چند کم نیستند شهرسازان و فعالان حوزه مدیریت شهری که معتقدند این طرح از اساس طرح نادرستی بوده است. علی پیرحسین لو، مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران معتقد است مدیریت علمی ترافیک بر این محور است که معبر در خدمت انسان باشد و خودرو محوری جای خود را به انسان محوری بدهد.
با این حال به نظر می رسد درخواست های مکرر عموم مردم به ویژه اقشار خاص جامعه از جمله معلولان، جانبازان، سالمندان و افراد کم توانی که برای تردد در این محدوده مشکل داشتند، مورد قبول واقع نشده و آنها باید امیدوار باشند شهرداری تهران فکری به حال این اقشار در قالب همان زیرگذر کند.