باکتری های موجود در کف کفش ها
مطالعات نشان داده اند که تقریباً تمام کفش های موجود در نمونه های تحقیقاتی با باکتری های مدفوع پوشیده شده اند، از جمله یک شکل برجسته به نام Escherichia coli ( E.coli ) که محققان در 96 درصد از کفش ها کشف کرده اند. در حالی که بسیاری از انواع E. coli برای انسان بی ضرر است، اما تعدادی از آن ها می توانند باعث اسهال شدید، عفونت های دستگاه ادراری و حتی مننژیت شوند.
مطالعات دیگر شواهدی از مواردی مانند استافیلوکوکوس اورئوس نیز پیدا کرده اند که زمینه های گسترده ای از عفونت های پوستی را در بر می گیرد و نگران کننده تراز آن، انتقال این عفونت ها به خون و قلب است.
آیا باید نگران ورود این باکتری ها به بدن بود؟
بار باکتری هایی که کفش های ما به داخل خانه می آورند به طور معمول زیاد نیست که یک فرد سالم را بسیار بیمار کند. کوین گری، استاد دانشگاه داروسازی دانشگاه هوستون، گفت: برای یک فرد سالم، باکتری های موجود در کفش احتمالاً خطر کمترین خطر را دارند.
نکته دیگر اینکه اکثر ما پاهایمان را زمان زیادی روی زمین، جایی که باکتری های کفش در آن ساکن هستند، نمی گذاریم. قرار گرفتن زیاد در معرض این باکتری ها باعث ایجاد سم می شود. بنابراین اگر در معرض آن قرار نگیرید، دچار بیماری نخواهید شد. در بعضی موارد، لایه های باکتری که کف را پوشانده اند، از طریق هوایی که تنفس می کنیم، وارد ریه ها می شوند و خطر عفونت را افزایش می دهند. اما بزرگ ترین تهدید، کف زمین است. به خصوص زمانی که که یک کودک در حال خزیدن روی زمین باشد.
احتیاط های لازم
افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، باید احتیاط های لازم را انجام دهند. زیرا سیسستم دفاعی آن ها در برابر عفونت پایین تر از حد معمول است. بنابراین، توجه به نظافت مناسب خانگی مهم می باشد. اگر شما در معرض خطر عفونت هستید، یا فرزند کوچک دارید، ایده خوبی است که هنگام ورود به خانه کفش های خود را بیرون و در محیطی رو باز قرار دهید.