وقتی بیدار هستید ، افکار شما برای آنها منطق خاصی دارد. هنگامی که می خوابید ، مغز شما هنوز هم فعال است ، اما افکار یا رویاهای شما غالباً کم و بی معنی هستند. این ممکن است به این دلیل باشد که مراکز عاطفی مغز به جای مناطق منطقی باعث رویاها می شوند.
اگرچه هیچ اثبات قطعی در دست نیست ، اما رویاها معمولاً براساس فعالیتهای اخیر ، گفتگوها یا سایر موارد زندگی شما ، افکار خودکشی هستند. با این حال ، برخی از تئوری های محبوب در مورد نقش رویاها وجود دارد.
نقش رویاها
محققان هنوز کاملاً با هدف رویاها موافق نیستند. با این حال ، برخی از اعتقادات و نظریه های گسترده وجود دارد.
رویاها به عنوان درمانگر
رویاهای شما ممکن است راه هایی برای رویارویی با درام های احساسی در زندگی شما باشد. و از آنجا که مغز شما در سطح بسیار عاطفی تری نسبت به زمانی که بیدار هستید ، کار می کند ، ممکن است مغز شما در رابطه با احساساتی که خود آگاهی شما ایجاد نمی کند ، ارتباط برقرار کند.
رویاها به عنوان آموزش مبارزه یا پرواز
یکی از نواحی مغز که در هنگام خواب بیشترین فعالیت را دارد آمیگدال است. آمیگدال بخشی از مغز است که با غریزه بقا و واکنش جنگ یا پرواز ارتباط دارد.
یک نظریه می گوید که از آنجا که آمیگدال در خواب بیشتر از زندگی بیدار است ، ممکن است راهی برای آماده سازی شما برای مقابله با تهدید باشد.
خوشبختانه ، ساقه مغز در هنگام خواب REM سیگنال های عصبی ارسال می کند که عضلات شما را شل می کند. به این ترتیب شما سعی نمی کنید که در خواب خود بدوید .
رویاها خلاقیت فرد را بیشتر می کنند
یک نظریه که چرا خواب می بینیم این است که به تسهیل گرایش های خلاقانه ما کمک می کند . هنرمندان از همه نوع ، با الهام بخشیدن به برخی از خلاق ترین کارهای خود ، به آرزوها اعتقاد دارند. شما ممکن است در بعضی مواقع در زندگی خود با ایده خوبی برای یک فیلم یا یک آهنگ بیدار شوید.
بدون فیلتر منطقی که معمولاً در زندگی بیداری خود استفاده می کنید و می تواند جریان خلاقیت شما را محدود کند ، هنگام خواب ، افکار و ایده های شما هیچ محدودیتی ندارند.
خواب عنوان کمک کننده حافظه است
یکی از نظریه های گسترده در مورد هدف از رویاها این است که آنها به شما کمک می کنند خاطرات و چیزهای آموخته شده مهم را ذخیره کنید ، از خاطرات بی اهمیت خلاص شوید و افکار و احساسات پیچیده را مرتب کنید.
تحقیقات نشان می دهد ،این خواب به ذخیره خاطرات کمک می کند. اگر اطلاعات جدیدی را بیاموزید و روی آن بخوابید ، قادر خواهید بود آن را به یاد بیاورید بهتر از آنکه از شما خواسته شود که آن اطلاعات را بدون فواید خواب به خاطر بسپارید.
خواب روی حافظه و به یادآوری آن ها کمک می کند ، هنوز به روشنی درک نشده است. اما رویاها ممکن است به مغز کمک کنند تا ضمن جلوگیری از محرک هایی که در حافظه و یادگیری دخالت می کنند ، اطلاعات مهم را ذخیره کند.
چرا کابوس می بینیم؟
رویاهایی که به شما کمک می کنند تا با احساسات ، خاطرات و سایر اطلاعات سازگار باشید ، بسیار مفید به نظر می رسد. کابوس گاه به گاه یک رویا محسوب می شود که به سادگی ترسناک یا ناراحت کننده است. کابوس های شبانه ناشی از استرس ، اضطراب و یا بعضی اوقات به عنوان واکنشی در برابر داروهای خاص هستند.
با این حال ، اگر کابوس های مکرر دارید ، می توانید یک اختلال خواب داشته باشید . اگر به طور منظم رویاهای ترسناک اتفاق بیفتد ، می توان یک اختلال خواب را در صورت کابوس ها نامید:
باعث اضطراب شما در مورد خوابیدن می شود
منجر به اختلال مکرر خواب شما می شود
مشکلات خواب یا روانشناختی دیگری ایجاد کنید
بسیاری از افراد کابوس های گاه به گاه را در طول زندگی تجربه می کنند. با این حال ، انجمن خواب آمریکا فقط حدود 5 درصد از جمعیت را کابوس های مداوم به عنوان یک اختلال خواب تجربه می کنند.
چه چیزی رویاها را تحت تأثیر قرار می دهد؟
برخی از عواملی که هنگام بیدار شدن از خواب ما را تحت تأثیر قرار می دهند نیز می توانند رویاهای ما را تحت تأثیر قرار دهند.
یکی از بزرگترین تأثیرات رویاها این است که خواب شما چقدر یا کم است. کمبود خواب برای یک شب یا دو شب (یا بیشتر) می تواند بخش هایی از مغز شما را بسیار فعال تر کند وقتی که سرانجام به خواب REM می پردازید. اگر شبهای بی قراری داشته باشید ، احتمالاً رویاهای زنده تری خواهید داشت. همچنین شما احتمالاً آن خوابها را به یاد خواهید آورد.
حامله شدن نیز یک عامل کاتالیزور برای رویای زنده است. افزایش تولید هورمون در نحوه پردازش مغز شما افکار و احساسات تأثیر می گذارد. این اغلب منجر به برخی رویاهای شدید می شود.
اختلالات سلامت روانی مانند افسردگی و اضطراب ، همچنین اختلال دو قطبی و سایر شرایط مرتبط با خلقی ، می تواند رویاها و کابوسهای شدید و گاه مزاحم یا منفی را برانگیزد.
داروهای این شرایط ، از جمله داروهای ضد افسردگی و ضد فشار خون ، همچنین با خطر بیشتر کابوس همراه است.
تاثیر غذا بر روی رویا و کابوس
شواهدی غیرقابل انکار وجود ندارد مبنی بر اینکه برخی غذاها منجر به رویاهای وحشی تر یا بهتر می شوند. اما واضح است که برخی از غذاها می توانند زمینه را برای شما فراهم کنند تا بهتر رویاهایتان را به خاطر بسپارید.
به عنوان مثال ، غذاهای پر کربوهیدرات می توانند انرژی سریع به شما بدهند. اما پس از مدتی ، آنها می توانند احساس کمبود شما را به وجود آورند. هر چیزی که بر روحیه بیداری شما تأثیر بگذارد ، ممکن است بر روحیه ناخودآگاه شما نیز تأثیر بگذارد. بنابراین ، اگر یک قند در طول روز شما را به حرکت درآورد ، آن احساسات می تواند خواب شما را به همراه داشته باشد.
همچنین ، غذاهایی که باعث بیدار شدن شما در طول شب می شود باعث می شود شما در مرحله REM بیشتر از خواب بیدار شوید. وقتی این اتفاق بیفتد ، احتمالاً بیشتر رویاهای خود را به یاد خواهید آورد.
چگونه رویاهای خود را به یا آوریم؟
دو راه برای یادآوری رویاهای خود این است که به خودتان بگویید که در خواب هستید که می خواهید رویای خود را به خاطر بسپارید. اگر این آخرین فکر شما باشد ، احتمالاً از خواب بیدار خواهید شد زمانی که هنوز در حافظه شما تا حدودی تازه است.
از آنجا که یادآوری رویای حتی با کوچکترین حواس پرتی را می توان به راحتی قطع کرد ، باید سعی کنید به محض بیدار شدن خواب ، بیشتر خواب خود را به خاطر بسپارید. از رختخواب بلند نشوید و به چیز دیگری فکر نکنید. سعی کنید هر تصویر یا خاطراتی را که از رویای خود دارید درک کنید و آنها را روی یک پد در کنار تختخواب یا تلفن هوشمند خود بنویسید .