به گزارش سلام نو، در تازه ترین آمار کشورهای آمریکا با 5,007 تن، انگلیس 4,603، اسپانیا 3,573، روسیه 3,388، ایتالیا 2,667 بلژیک 2,454، ایران 1,512، آلمان 944، هند 833، بیشترین تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا را داشته اند.
آمریکا
در تازه ترین رویداد ترامپ در اقدامی جنجالی بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) اعلام کرد کمکهای مالی آمریکا به سازمان جهانی بهداشت را معلق کرده است. ترامپ در بیانیه بامداد چهارشنبه سازمان جهانی بهداشت را به «سوءمدیریت و پنهانکاری» در بحران ناشی از شیوع کرونا متهم کرد.ترامپ گفته «این بیماری میتوانست از همان آغاز مهار شود». او همچنین ادعا کرده سازمان بهداشت جهانی، «اطلاعات نادرست چین» درباره این ویروس را ترویج کرده است. ترامپ در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید همچنین گفت: «سازمان بهداشت جهانی در عمل به وظایف پایهای خود شکست خورده و باید پاسخگو شود.»
در همین راستا «تدروس آدهانوم»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: «از تصمیم رئیسجمهور آمریکا برای متوقف کردن حمایت مالی از این سازمان متأسفیم.»
این تنها واکنش نبود و بسیاری از مقام های دنیا نسبت به این اقدام ابراز مخالفت کردند.
آلمان و فرانسه
آلمان و فرانسه به عنوان دو قدرت اقتصادی بزرگ اتحادیه اروپا از آغاز دوره رکود سنگین در پی طولانی شدن بحران کرونا در این کشورها خبر دادند. به گزارش شبکه یورو نیوز، بحران همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی های گسترده ناشی از آن، اقتصادهای فرانسه و آلمان، دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا را وارد رکودی بی سابقه کرده است در همین راستا وزیر اقتصاد آلمان همچنین پیشبینی کرد که رکود اقتصادی کشورش در ماه آوریل تشدید شود و بر شمار ۷۲۵ هزار بیکار موقت ناشی از اجرای سیاست قرنطینه افزوده شود. وزارت اقتصاد آلمان پیشتر پیشبینی کرده بود که در مجموع ۲ میلیون نفر به دلیل تعطیلی بسیاری از کسب و کارهای غیرضروری دچار بیکاری موقت و مشمول کمکهای مالی دولت شوند. آلمان 133,154 مبتلا و با اضافه شدن 97 مورد فوت دیگر 3,592 تن کشته دارد.
«برونو لومر» وزیر اقتصاد فرانسه نیز اعلام کرد که در زمان حاضر کاهش ۸ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور به عنوان مبنای تدوین اصلاحیه بودجه دولت در نظر گرفته میشود اما به نظر میرسد که رشد اقتصادی کشورش تا پایان سال ۲۰۲۰ به منفی ۱۰ تا ۱۱ درصد برسد. او هزینه مقابله با بحران اقتصادی فعلی را ۱۰۰ میلیارد یورو تخمین زد. فرانسه 143,303 مورد مبتلا و 15,729 مورد کشته دارد.
ایتالیا و اسپانیا
در ایتالیا که برخی مشاغل کار خود را از دیروز آغاز کرده اند آمار مبتلایان و کشته شدگان افزایش یافته است. این اتفاق در حالی رخ می دهد که در روزهای اخیر آمار به طور نسبی از کاهش روند ابتلا و مرگ و میر خبر می داد. این کشور 165,155 مورد مبتلا دارد که با 578 تن کشته در 24 ساعت گذشته تعداد 21,645 مورد در کل کشته دارد.
اسپانیا هم که از چند روز پیش شاهد بازگشایی برخی مشاغل بوده روندی افزایشی در تعداد کشته شدگان و مبتلایان داشته است. این کشور 177,633 مورد مبتلا دارد که با 324 مورد فوتی جدید تعداد مبتلایانش به 18,579 تن می رسد.
انگلیس
در انگلیس نیز 761 مورد فوتی گزارش شده که در کل آمار کشته شدگان به 12,868 می رسد. در کل نیز تعداد مبتلایان به عدد 98,476 رسیده است. به گزارش استاندارد، در همین حین دولت انگلیس در تلاش است که مقررات قرنطینه را به دلیل آسیب های اقتصادی کاهش دهد. میرر نیز گزارش داده است که علی رغم همه گیری کرونا مذاکرات تجاری انگلیس و اتحادیه اروپا ادامه خواهد یافت.
روسیه
به گزارش مسکو تایمز، در این کشور نیز در پی صف های خارج از ایستگاه مترو و ترافیک شدید اعتراض ها به گسترش شیوع ویروس کرونا شدت گرفته است. 24,490 مورد روسیه مبتلا به ویروس کرونا دارد که با اضافه شدن 28 مورد جدید به فوتی ها رقم کلی به 3,388 تن می رسد.
چین
از چین نیز خبر می رسد که سفیر این کشور توسط فرانسه احضار شده است. وزارت امور خارجه فرانسه از احضار سفیر چین در اعتراض به اظهارات سفارت این کشور در پاریس پیرامون ویروس کرونا خبر داد.به گزارش گاردین از همین روپایگاه الکترونیکی سفارت چین در فرانسه روز یکشنبه مقالهای را به زبان فرانسه در پاسخ به انتقادات رسانههای غربی در خصوص مدیریت چین درباره گسترش شیوع ویروس کووید -۱۹ منتشر کرده بود. در بخشی از این مقاله که نویسنده آن یک دیپلمات بینام چینی بود، آمده است که مراکز سالمندان در فرانسه اجازه دادهاند مردم به دلیل گرسنگی و بیماری جانشان را از دست بدهند.
در دیگر خبرها از چین یک شهر دیگر به نام ژوهای خوردن گوشت سگ را ممنوع اعلام کرد. به گزارش ایندیپندنت، علاوه بر سگ گوشت گربه و برخی حیوانات وحشی دیگر نیز قبلتر در شنژن ممنوع اعلام شده بود. در پی این تصمیم ابراز امیدواری شده تا در آینده تجارت این گونه از حیوانات وحشی خاتمه یابد. یک سخنگوی موسسه خیریه حیوانات نیز ابراز امیدواری کرده که این حرکت بتواند موجب تصویب قانون حمایت از حیوانات در سراسر چین باشد.
کره جنوبی
میلیون ها رأی دهنده که همه ماسک بر صورت داشتند، روز چهارشنبه در محل های رأی دهی در سراسر کره جنوبی برای انتخاب مجمع ملی 300 نفری این کشور صف آرایی کردند ، حتی در حالی که این کشور برای کنترل ویروس کرونا می جنگد. به گزارش نیویورک تایمز، انتخابات امروز بیست و یکمین رای گیری برای انتخاب نمایندگان پارلمان در کره جنوبی است و طبق پیش بینی های صورت گرفته حزب دموکرات یعنی حزب حاکم اکثریت کرسی های پارلمان را بدست می آورد.
طبق اعلام مقامات کره جنوبی تمام شعب اخذ رای در سراسر این کشور ضدعفونی شده و رای دهندگان باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و پیش از ورود به ساختمان استقرار صندوق های رای گیری غربالگری با گرفتن دمای بدن آنها انجام می شود.
ایران
در ایران نیز رئیس جمهور در جلسه هیات دولت با برشمردن پنج گام دولت بویژه در دوره مبارزه با کرونا، تاکید کرد که به رغم مشکلات ناشی از تحریم های ضد ایرانی و بیماری کرونا، شرایط امسال کشور با پشتیبانی یکدیگر، تلاش و حضور مردم در صحنه و فداکاری بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات، نسبتا قابل قبول و مطلوب خواهد بود و شرایط سیاهی که دشمنان برای دلسرد کردن مردم ترسیم می کنند، کاملا دروغ و بی اساس است.
وی همچنین افزود: امروز مسأله و دغدغه مردم، سلامت و معیشت است و باید کاری کنیم که همزمان با بیماری و بیکاری مبارزه کنیم.اگر بتوانیم این دیدگاه جامع را به خوبی اجرایی و عملیاتی کنیم، انشاء الله قدم به قدم میتوانیم شرایط کشور را به سمتی هدایت کنیم که برای مردم مطلوب باشد. ایران 76,389 مورد مبتلا دارد که با 94 مورد فوتی آمار کشته شدگانش به 4,777 تن رسیده است.
/خبرآنلاین