استفاده بی رویه از مواد شوینده و ضدعفونی کننده های موجود در بازار اما مضراتی هم با خود به همراه دارد. کم نیستند افرادی که به واسطه استفاده مکرر از انواع الکل و محلول های ضدعفونی کننده دچار مشکلات تنفسی و ریوی شده اند.

سلام نو – سرویس اجتماعی: از اسفند سال 98 تا امروز مصرف مواد مختلف ضدعفونی کننده در بین مردم رشد زیادی داشت. ویروس کرونا باعث شد بسیاری از افرادی که عموما به بهداشت توجه خاصی ندارند امروز به طرز وسواس گونه ای از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنند.

به گزارش سلام نو، اوایل شیوع ویروس کرونا برخی افراد ناآگاه در اقدامی عجیب اقدام به نوشیدن الکل کردند. کاری که جز ضرر و مسمومیت و در برخی موارد فوت افراد دستاورد دیگری نداشت. دلیل این امر محدودیت دسترسی به مواد ضدعفونی کننده بود. در همان دوران و روزهای نخستی که این مواد در کشور نایاب شده بود بسیاری از مردم هم اقدام به خرید محصولات غیر بهداشتی از افراد بی نام و نشان کردند که نتیجه آن دست و پنجه نرم کردن با مشکلات این چنینی بود.

استفاده بی رویه از مواد شوینده و ضدعفونی کننده های موجود در بازار اما مضراتی هم با خود به همراه دارد. کم نیستند افرادی که به واسطه استفاده مکرر از انواع الکل و محلول های ضدعفونی کننده دچار مشکلات تنفسی و ریوی شده اند.

در حالی که از شست‌وشو با آب و صابون به عنوان بهترین روش برای مقابله با ویروس کرونا یاد می شود بسیاری از افراد به خاطر ماهیت شغلشان ناگزیر بیش از باقی افراد از این محلول های ضدعفونی کننده حاوی الکل استفاده می کنند. زبرکنندگی و شکنندگی پوست از جمله تبعات استفاده بیش از حد از محصولات ضدعفونی کننده است. با توجه به سمی بودن این محلول ها چنانچه این مواد به پوست جذب شوند می تواند پیامدهای ناگواری برای افراد داشته باشد.

در بیشتر مواد ضدعفونی کننده ماده ای شیمیایی به نام تریکلوزان وجود دارد که اگر چه خواص ضدباکتریایی در محصول را بیشتر می کند اما عوارض آن می تواند بیشتر ازفوایدش باشد. تریکلوزان می تواند مقاومت در باکتری ها را در برابر آنتی بیوتیک ها بیشتر کند. بر اساس مطالعات انجام شده در سال 2012 تریکلوزان آلاینده‌ای است که برای رشد بدن انسان و محیط زیست نگرانی‌هایی را به دنبال دارد.

همیشه این نکته پزشکی را شنیده ایم که استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها می تواند در سلامت انسان ها مشکلاتی ایجاد کند. مواد ضدعفونی کننده نیز از این قاعده مستثنی نیستند. هرچه بیشتر از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنیم در واقع باکتری ها را مقاوم تر کرده ایم. به بیانی دیگر این مساله افزایش شمار باکتری‌های مقاوم در برابر مواد آنتی‌باکتریال را به همراه داشته و شرایط برای رشد آن‌ها را مساعد می کند.

این البته همه مشکلات استفاده غیراصولی از مواد ضدعفونی کننده نیستو پژوهش های محققان نشان داده در این روزها که ویروس کرونا همه گیر شده در صورتی که این استفاده بی رویه ادامه پیدا کند بعید نیست پتانسیل بیماری های جدید و ناشناخته در آینده ای نزدیک با رشد جدی همراه باشد.

باید توجه داشت که برخی ارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها می‌توانند بعد از قرار گرفتن در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها دچار جهش و تغییر شوند. ایندیپندنت در این باره نوشته است: این تغییرات می‌تواند سبب شود تا آن‌ها بتوانند در برابر دارو‌های طراحی‌شده برای از بین بردنشان مقاومت کنند. در چند دهه گذشته، استفاده بی‌رویه و نادرست از ضد میکروب‌ها سبب رشد تعداد سویه‌های مقاوم باکتری شده است. در نتیجه عفونت‌هایی که به راحتی درمان می‌شدند، اکنون به خطری برای زندگی انسان‌ها بدل شده‌اند.

علی رغم توصیه بسیاری از پزشکان بر استفاده صحیح از مواد ضدعفونی کننده وسواس برخی مردم باعث شده توجه کمتری به این مساله شود و در حال حاضر خیلی از افراد با وجود در دسترس بودن آب و صابون ترجیح می دهند از این مواد ضدعفونی کننده استفاده کنند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***