به گزارش سلام نو، مطالعات جدید نشان میدهند که باکتری E. coli و مخمر میتوانند در اتمسفری که به طور ۱۰۰ درصد از هیدروژن تشکیل شده، زنده بمانند. یافتههای این تحقیق نگرش دانشمندان در مورد حیات فرازمینی را تغییر میدهد.
دانشمندان برای یافتن حیات فرازمینی، به دنبال سیاراتی میگردند که بیشترین شباهت را با زمین دارند و معمولاً سیاراتی که اتمسفر آنها عمدتاً از هیدروژن تشکیل شده، در دسته بندی غیر قابل سکونت قرار میگیرند. اما تحقیقات گستردهای در مورد مناسب نبودن این دسته از سیارات برای حیات انجام نشده است، به همین دلیل محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) وارد عمل شدند.
محققان کشتهای باکتری اشریشیا کلی (E. coli) و مخمر را در اتمسفری که ۱۰۰ درصد از هیدروژن تشکیل شده بود، قرار دادند و در کمال تعجب متوجه شدند که میکروبها بدون هیچ مشکلی زنده ماندند. روند تکثیر آنها کمی کند شد اما به طور کامل متوقف نشد. نرخ تکثیر باکتری E. coli تقریباً نصف شد و نرخ تکثیر مخمر نیز با آهستگی ۲.۵ مرتبه بزرگی ادامه یافت. به گفته محققان، روند کند شدن تکثیر به احتمال فراوان به خاطر کمبود اکسیژن بوده است.
دانشمندان معتقدند جو سیاره فراخورشیدی K2-18b عمدتاً از هیدروژن تشکیل شده است. تحقیق جدید نشان میدهد که احتمال وجود حیات در این سیاره نسبت به قبل بیشتر شده است.
یافتههای این تحقیق نشان میدهند که دانشمندان باید در معیارهایی که سیارات فراخورشیدی را در دسته بندی قابل سکونت قرار میدهند، تغییراتی ایجاد کنند. دانشمندان باید توجه خود را دوباره معطوف ابرزمینهایی کنند که اتمسفر آنها مملو از هیدروژن است. شناسایی این دسته از سیارات آسان تر است چون اتمسفر آنها نسبت به سیارات دیگر با فاصله بیشتری از سطح سیاره پخش میشود.
نکته جالب اینکه محققان میگویند امکان شناسایی ابرزمینهایی که دارای حیات فرازمینی هستند، وجود دارد. باکتری E.coli و باکتریهای دیگر به تولید گازهایی مثل آمونیاک، دیمتیل سولفید، مونوکسید دی نیتروژن و متان مشهور هستند و محققان با شناسایی آنها در سیاراتی که جو آنها مملو از هیدروژن است میتوانند به احتمال وجود حیات فرازمینی در آنها پی ببرند.
یافتههای این تحقیق در ژورنال Nature Astronomy منتشر شده است.
/دیجیاتو