سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : طرح سینمایی «سینما ماشین» با پیشنهاد سازمان فرهنگی و هنری و رسانه ای اوج و موسسه سینمایی نور تابان و مشارکت شرکت ملی نفت بهران در پارکینگ شماره سه برج میلاد آغاز شده است.
طرح سینمایی «سینما ماشین» برای اولین بار پس از انقلاب به مدت یک هفته از 12 اردیبهشت 1399 با فیلم «خروج» ساخته ابراهیم حاتمی کیا آغاز شده و تا جمعه این هفته 19 اردیبهشت 1399 ادامه خواهد داشت، ابراهیم حاتمی کیا پیش از این اقدام به اکران آنلاین این فیلم پیش از اکران نسخه سینمایی گرفته بود.
به بهانه برگزاری طرح «سینما ماشین» خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری-تحلیلی سلام نو به برج میلاد رفته و گزارشی را از این طرح آماده و به بررسی مشکلات این طرح پرداخته است.
اولین اشکال برگزاری این طرح سینما ماشین، عدم اطلاع رسانی دقیق جهت تعداد سرنشینان خودرو است، زیرا در این طرح سینمایی فقط افرادی که در صندلی های جلوی ماشین حضور دارند قادر به تماشای فیلم هستند و افرادی که در صندلی عقب نشسته اند، در بهترین حالت ممکن فقط قادر به تماشای نیمه پایینی پرده سینما هستند.
دومین اشکالی که می توان به طرح سینما ماشین وارد کرد، قیمت بالای بلیط برای هر خودرو است، با توجه به قیمت بالای بلیط طبیعتاً خیلی از مردم امکان حضور در این بخش را ندارند، در خارج از کشور هم بهای بلیط سینما ماشین 1/4 بلیط یک نفر در سینما محاسبه می شود. به عنوان مثال وقتی بهای بلیط در بهترین سینمای کشور (پردیس های سینمایی و سینماهای ممتاز) مبلغ 20 هزار تومان است، طبیعتاً باید بهای سینما ماشین بین رقمی 5 هزار تومان تا نهایت 10 هزار تومان قیمت گذاری می شد، نه بهای دو بلیط پردیس سینمایی را از افراد دریافت نمایند و امکاناتی در حد پمپ بنزین های صحرایی نیز برای مخاطبین ارائه ندهند.
اشکال اصلی و مهمترین ایراد طرح سینما ماشین مکان برگزاری این طرح است، اینکه طرح سینما ماشین را صرفاً در یک فضایی که فقط چون بلا استفاده و فضای باز در وسط شهر است را برای اجرای این طرح انتخاب کنیم کاری بسیار بیهوده و غیرمنطقی است، زیرا شیب مکان برگزاری این طرح به طوری است که بسیاری از ماشین ها در تماشای صفحه نمایش یا به اصطلاح همان پرده سینما با مشکل مواجه هستند و اینکه عدم چینش ماشین ها و عدم اطلاع رسانی در هنگام خرید بلیط به مخاطبین جهت اینکه ماشین های به اصطلاح شاسی بلند ردیف های آخر را برای تماشا انتخاب نمایند ضعف دیگر این طرح سینما ماشین است. شما تصور کنید که در جلوی یک پراید ماشینی همچون لندکروز قرار بگیرد و با توجه به چینش و خط کشی های که برگزارکنندگان این طرح رسم کرده اند، سرنشینان سواری پراید جز پلاک و شیشه عقب ماشین لندکروز تصویر دیگری را نخواهند دید.
یکی دیگر از ایرادات طرح سینما ماشین عدم اطلاع رسانی در مورد مکان برگزاری این رویداد فرهنگی است. در هنگام خریداری بلیط مکان برگزاری پارکینگ برج میلاد قید شده است، اما مخاطبین پس از مراجعه به پارکنیگ برج میلاد متوجه تعطیلی پارکینگ خواهند شد و اگر شانس یارشان باشد که یکی از پرسنل برج در آن مکان حضور داشته باشد، آدرس دقیق محل برگزاری این رویداد را به آنها اطلاع خواهد داد وگرنه قطعاً تا مدتی به دنبال آن خواهند گشت.
مخاطبین خوش شانس اگر متوجه آدرس گردند، باید یک خیابان چند صد متری را به صورت خلاف در جهت همت غرب بروند تا به سربالایی پر شیب پارکینگ محل برگزاری برسند و با توجه به سربالایی با شیب بالا و ترافیک شدید که در محل ورودی پارکینگ قراردارد مخاطبین باید یک مسیر طولانی در شیب زیاد را پشت ترافیک تحمل نمایند و همه این موارد در کنار خطر ماشین هایی است که از روبرو با سرعت زیادی و پس از اتمام سانس قبلی در حال خروج از پارکینگ محل برگزاری هستند که تمام این موارد به مسئله عدم انتخاب صحیح محل برگزاری این رویداد فرهنگی بر میگردد.
پس از ورود به پارکینگ ابتدا چند نفر با محلول هایی در حال تمیز کردن ماشین ها هستند و در ادامه نیز بسته ای به عنوان پک هدیه به مخاطبین داده می شود که شامل دو عدد ماسک و یک محلول ضدعفونی کننده است.
پس از طی کردن مشکلات فراوان پیش رو مخاطبین، تازه مخاطبین به محل برگزاری این مراسم خواهند رسید و به کمک افرادی که برای راهنمایی حضور دارند بر روی جایگاه مخصوص به خود قرار خواهند گرفت و پس از تاخیر نیم ساعته و تنظیم رادیوهای ماشین بر روی موجی که برای صدای فیلم درنظر گرفته شده، پخش فیلم آغاز خواهد شد.
یکی دیگر از ایرادات طرح سینما ماشین عدم کیفیت پرده و دستگاه پخش فیلم است که البته طبیعتاً قابل قیاس با پرده سینما نخواهد بود، اما پرده و دستگاه پروژکتور پخش فیلم طرح سینما ماشین ایرانی از کیفیت لازم برای پخش فیلم نیز برخوردار نیست.
معضل اصلی این رویداد فرهنگی عدم امکانات کافی برای مخاطبین حاضر در محل است، با یک حساب سرانگشتی و احتساب دو سر نشین در هر ماشین می توان به این نتیجه رسید که 332 مخاطب در هر سانس این طرح حضور دارند و با محاسبه کارکنان مستقر در محل برگزاری به طور تقریبی 350 نفر در هر سانس حاضر هستند و دو سرویس بهداشتی برای این جمعیت طبیعتاً جواب گوی این جمعیت نخواهد بود و متاسفانه تعداد سرویس های بهداشتی درنظر گرفته شده برای این طرح سینمایی بسیار کم است.
در پایان این گزارش باید از برگزار کنندگان این طرح سینمایی بابت برگزاری این رویداد فرهنگی تشکر کرد و این سوال از مسئولین برگزاری طرح سینما ماشین مطرح می شود که برگزاری طرح سینما ماشین به چه قیمت ؟ هرچند که برگزاری چنین طرح هایی در جهت حمایت از هنر هفتم مسئله ای با ارزش محسوب می شود، اما چگونگی برگزاری آن نیز طبیعتاً هم اندازه برگزاری آن دارای اهمیت است، امید است که مسئولین برگزاری با برطرف کردن نقص های این طرح سینمایی در هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد فرهنگی و حمایت از سینمای رو به افول ایران نهایت تلاش خود را انجام دهند.