به گزارش سلام نو به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، چِلیک گفت: اگر شبهنظامیان حفتر به هیاتهای اعزامی ترکیه به هر نحوی حمله کنند و یا آنها را هدف قرار دهند، ترکیه این شبه نظامیان را هدف مشروع خواهد دانست.
سخنگوی حزب حاکم ترکیه همچنین اصابت راکت به نزدیکی سفارت ترکیه در لیبی که چند روز پیش اتفاق افتاده بود را محکوم کرد و تاکید کرد که این اقدام بههیچ وجه قابل قبول نیست.
وی افزود: همه باید نسبت به اقدامات خود آگاه باشند، هدف قراردادن منافع و هیاتهای ترکیه به هر نحوی به معنای این است که آنها خودشان را هدف مشروع ما قرار دادهاند.
نیروهای خلیفه حفتر تاکنون بارها اعلام کردند که پهپادهای ترکیه را در لیبی هدف قرار دادند و ساقط کردند.
ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی حمایت میکند و اخیرا با دولت مستقر در طرابلس توافقنامه امنیتی امضا کرده است.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو که با هدف برکناری «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور روی داد، با بحران سیاسی گستردهای رو به روست و به ۲ دولت موازی در شرق با محوریت نیروهای ارتش ملی و فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر و دولت مستقر در غرب لیبی با محوریت دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج تقسیم شده است.
اوضاع در لیبی بار دیگر از فروردین سال ۹۸ همزمان با دستور ژنرال حفتر به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
امارات متحده عربی، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج در غرب لیبی هستند.
تاکنون تلاشهای سازمان ملل و برگزاری نشستهای بین المللی از جمله نشست برلین در اوایل سال جاری میلادی با هدف حل بحران لیبی و رسیدن به آتش بس، نتیجه بخش نبوده است.