امیر قائمی، دانشیار انستیتو پاستور ایران گفت: انتشار ویروس کرونا ربطی به سرد و گرم شدن هوا ندارد زیرا در خوزستان با گرمای هوا هم شاهد افزایش مبتلایان هستیم.

دانشیار انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه انتشار ویروس کرونا ارتباط مستقیمی با دما ندارد، گفت: در حال حاضر شاهدیم که در کشورهایی چون برزیل و همچنین در استان‌های کشور مانند خوزستان که هوا رو به گرم‌تر شدن می‌رود، شاهد افزایش مبتلایان هستیم.

به گزارش سلام نو و به نقل از ‌ایسنا، امیر قائمی، دبیر انجمن ویروس‌شناسی در مصاحبه‌ای با رادیو گفت‌وگو در خصوص تنوع محیطی و پایداری ویروس‌ها اظهار کرد: در خصوص پایداری ویروس‌ها صرف اینکه بگوییم یک ویروس در زمان مشخصی بر روی سطحی باقی می‌ماند، نمی‌تواند معنای لازم را برای ما داشته باشد چون مولفه‌های زیادی در پایداری ویروس تاثیرگذار هستند.

وی با بیان اینکه برای فرد آلوده به ویروس چند مساله حائز اهمیت است، ادامه داد: یکی اینکه چه میزان ویروس از این فرد آلوده بر سطح انتقال پیدا می‌کند، این موارد تابعی از فاز عفونتی است که فرد دارد، یعنی فرد در چه فازی از عفونت است و چه میزانی از ویروس را می‌تواند از خود انتشار دهد.

قائمی افزود: نکته دوم نحوه انتشار است؛ اینکه فقط دست فرد بیمار با سطح تماس پیدا کرده یا از طریق عطسه و سرفه حجمی از ویروس منتقل شده است. حجم ویروسی که در اثر این روش‌های مختلف می‌تواند به سطوح انتقال پیدا کند تحت شرایط مختلف، متفاوت خواهد بود.

دبیر انجمن ویروس‌شناسی با بیان اینکه میزان رطوبت و خشکی و دمای سطوح نیز در انتشار ویروس اهمیت دارد، یاداآور شد: همه این موارد متغیرهایی است که می‌تواند در میزان پایداری ویروس اثرگذار  باشد.

وی همچنین در خصوص تاثیر دما بر روی ویروس‌ها اظهار کرد: سرد شدن و کاهش دما ارتباط مستقیمی با میزان نگهداری و حفظ قابلیت انتقال‌پذیری ویروس‌ها دارد؛ حتی ویروس‌هایی داریم که در دماهای منفی می‌توانند چندین سال زنده بمانند؛ از این رو سرد شدن و دمای پایین یک عامل مثبت برای نگهداری ویروس‌هاست.

دانشیار انستیتو پاستور ایران با تاکید بر اینکه انتظار ما این است که افزایش دما از میزان قابلیت عفونت‌پذیری ویروس‌ها بکاهد، کما اینکه در مورد ویروس آنفلوآنزا اینگونه است، تاکید کرد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا مطرح شد که به نظر می‌رسد این ویروس ارتباط مستقیمی با دما نداشته باشد، یعنی افزایش دما خیلی نتواند از میزان شدت ویروس بکاهد که دقیقا امروز این مورد را می‌بینیم.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن در نیمکره جنوبی و در کشورهایی مثل برزیل یا حتی بعضی از ایالت‌های چین که دما بالاتر بود، افزایش شیوع را شاهدیم. امروز نیز در استان خوزستان شاهدیم که با افزایش دما به سمت افزایش مبتلایان میل پیدا می‌کنیم.

به گفته این محقق، انتشار این ویروس در فصول گرم نسبت به زمستان و فصل‌های سرد کاهش را شاهد خواهیم بود، ولی اینکه از بین برود چنین چیزی مطرح نیست.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***