بسیاری از افراد علاقه بسیاری به جین دارند که می تواند شلوار و لباس جین باشد.آن ها با وجود داشتن کلکسیونی از لباس و شلوارهایی جین اما سعی می کنند در تمامی فصول از آن ها در مدل ها و رنگ بندی های متفاوت استفاده کنند.
شلوار جین یکی از انواع شلوارهایی اسپرت و زیبایی ست که در رنگ بندی و سبک های مختلف وارد بازار(مارکتینگ)پوشاک می شود و هیچ زمانی قدیمی و باصطلاح دِ مُدِ نمی شود.
شلوار جین از گذشته تا به امروز طرفداران زیادی داشته است و برای اغلب افراد انتخاب اول و آخر می باشد.در این مطلب قصد داریم تاریخچه ای از این شلوار پرطرفدار بنویسیم.
شلوار جینِ دوست داشتنی
جین نوعی پارچه کتانی است که دارای بافت راه راه می باشد و جنس ضخیمی دارد و به پارچه دِنیم Denimنیز معروف است.
لباس های متفاوتی با جنس جین وجود دارد اما کاربرد بیشتر این پارچه برای شلوار است.
در کشور ایران از گذشته تا به امروز،شلوارهای جین به لی هم معروف هستند و به نوعی در زبان عامه رایج شده است که در واقع نشان دهندهی یک برند تجاری ست.
شلوارهای جین به شلوارهایی گفته می شوند که از پارچه هایی با جنس کتانی زبر دوخته می شوند.
ژاکوب دیویس، کالوین راجرز، و لوی استراوس(لیوایس) از اولین افرادی هستند که در سال ۱۸۷۳شلوار جین آبی را تهیه کرده و ساختند.
معنای جین
کلمه جین یا جینز از واژه ای فرانسوی گرفته شده است.پیدایش جین از دو کشور فرانسه و هند است و برای اولین بار از جین برای لباس ملوانان استفاده شد و در دهه پنجاه میلادی بود که نوجوانان از این شلوارها استفاده کردند و سپس جین در میان مردم نیز فراگیر شد به طوری که امروزه نه تنها مردم کشور آمریکا بلکه اغلب مردم جهان از این نوع شلوارها استفاده می کنند.
لی،لیوایز(لویز که برای لوی استراوس است) و رانگلر از قدیمی ترین برندهای شلوار جین محسوب می شوند.شلوارهای جین اغلب به رنگ آبی هستند که با نیل چنین رنگی می گیرند از اینرو به طور سالانه مقدار زیادی نیل برای صنعت جین مورد استفاده قرار می گیرد.
ژاکوب که از اولین افراد سازنده ی شلوار جین بود وقتی که با استقبال فراوان از این نوع پوشاک روبرو و نگران ازبین رفتن و یا دزدیده شدن برندش شد تصمیم به ثبت حق امتیاز آن کرد که به دلیل هزینه ی آن تصمیم گرفت شریکی را برای خود انتخاب نماید از اینرو به لوی استراوس نامه نوشت و تصمیم گرفت هردویشان به صورت شراکتی حق امتیاز این کار را بگیرند که استراوس هم به دلیل شغل تجارتی که داشت این تصمیم را پذیرفت و ژاکوب و استراوس نتوانستند در دهه هفتاد حق امتیاز شلوار جین را به نام خود ثبت نمایند.
رنگ های نیلی شلوارهای جین به دلیل اینکه دیرتر چرک و کثیف می شوند برای لباس های کار مورد استفاده قرار گرفتند و این رنگ در میان مردم طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد و از نیلی استقبال کردند.پس از آن،ژاکوب سرپرستی تولید شلوارهای جین را برعهده گرفت.
در آن زمان،از پارچه های کتان کارخانه های پارچه سازی منچستر استفاده می شد و شرکت استراوس حدودا تا بیست سال امتیاز آن را بر عهده داشت و پس از این که مدت زمان انحصار آن پایان یافت بسیاری از کارخانجات از این محصول کپی برداری کرده و به بازار عرضه نمودند.
دانش آموزان دبیرستانی نسبت به این موضوع که بزرگسالان از این شلوارها ی جین استفاده نمی کردند دلخور و ناراحت بودند به همین منظور این شلوارها را پوشیدند.
شاید برای برخی این سوال مطرح باشد که علت آبی بودن رنگ جین ها چیست.پیش از این که رنگ های مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرند برای رنگ کردن پارچه ها رنگ های گیاهی مورد استفاده قرار می گرفت و نیلی جزء رنگهایی بود که دیر چرک و کثیف می شد.