به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، در ماه آوریل، محققان "موسسه علوم اعصاب راکفلر"(RNI) و "دانشگاه ویرجینیا غربی" (WVU) با کمک "علی رضایی" (Ali Rezai) پژوهشگر ایرانی توانستند با کمک مدلهای پیشبینی هوش مصنوعی و حلقههای شرکت"اورا" (Oura) علائم بیماری کووید-۱۹ را پیش از ظهور پیشبینی کنند. اکنون محققان ادعا میکنند که پلتفرم دیجیتالی آنها میتواند علائم مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را تا سه روز زودتر با دقت بیش از ۹۰ درصد تشخیص دهد.
این رویکرد مبتنی بر علوم اعصاب است و از شرکتکنندگان میخواهد تا استرس، اضطراب، حافظه و سایر بیومتریکهای روانشناختی و شناختی را در برنامه RNI / موسسه علوم اعصاب راکفلر وارد کنند.
حلقه هوشمند اورا میتواند دادههای فیزیولوژیکی مانند درجه حرارت بدن، تغییر ضربان قلب، ضربان قلب در حال استراحت، ضربان تنفس و الگوهای خواب را جمعآوری کند. این پلتفرم نیز دادههای جمعآوری شده توسط برنامه RNI و حلقه را با مدلهای هوش مصنوعی ترکیب میکند.
"علی رضایی"، رئیس اجرایی موسسه علوم اعصاب راکفلر گفت: ما احساس میکنیم که این پلتفرم میتواند گزینه مناسبی برای محافظت از کارکنان مراقبتهای بهداشتی و افراد در این زمان و شیوع بیماری کووید-۱۹ باشد.
در حال حاضر این پلتفرم توسط بیش از ۶۰۰ متخصص مراقبت بهداشت در حال آزمایش است و در حال حاضر موسسه علوم اعصاب راکفلر در حال همکاری با دانشگاههایی همچون دانشگاه توماس جفرسون (Thomas Jefferson University) و"دانشگاه وندربیلت" (Vanderbilt University) است تا این آزمایش را در مقیاس گسترده انجام دهد و بیش از ۱۰ هزار نفر در آن شرکت کنند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UCSF) همچنین در حال بررسی چگونگی استفاده از حلقه اورا برای تشخیص علائم ویروس در کارکنان فوریتهای پزشکی هستند.
یکی از چالشهای جلوگیری از انتشار بیماری کووید-۱۹ این است که افراد بدون علامت یا ناقل شناسایی شوند؛ چراکه این افراد میتوانند پیش از آنکه دریابند به این بیماری مبتلا هستند، ویروس را به دیگران انتقال دهند.