پس از شیوع ویروس کرونا و لغو تمامی فعالیت های فرهنگی و تعطیلی سالن های نمایش، برگزاری تئاترهای آنلاین و حتی خوانش نمایشنامه ها به صورت آنلاین، مرهمی بر زخم هنر نمایش و تئاتر است که در این دوران بسیار مغفول مانده است، به همین بهانه به بررسی نمایشنامه نامه خوانی آنلاین«زبان اصلی» پرداخته ایم، که در ادامه خواهید خواند.<br/> 

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : نمایشنامه خوانی آنلاین طرحی است که با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی سالن های تئاتر آغاز شده است و پس از خوانش نمایشنامه های «مده ی سن مدار» و «باغبان مرگ»، حالا نوبت به نمایشنامه «زبان اصلی» به نویسندگی و کارگردانی رسول کاهانی با بازی بهرنگ علوی، آزاده صمدی و سعید زارعی رسیده است.

نمایش زبان اصلی چندین بار در سالیان اخیر و در سالن های مختلفی به روی صحنه رفته است و آخرین تیم اجرایی این نمایش بهرنگ علوی، آزاده صمدی و سعید زارعی به تهیه کنندگی محمد قدس می باشند که در نمایشنامه خوانی آنلاین آن نیز حضور دارند.

داستان زبان اصلی بیانگر زندگی زوج جوانی با بازی بهرنگ علوی در نقش مهدی و آزاده صمدی در نقش پریسا است که پس از چند سال زندگی مشترک تصمیم به جدایی دارند و حالا به روایت داستان زندگی شان برای مخاطب می پردازند.

بیشتر بخوانید:

«نمایشنامه خوانی آنلاین» کورسوی امید تئاتر کشور در روزهای کرونایی

نکته جالب که نشان از هوشمندی کارگردان اثر نیز دارد، استفاده از شخصیت قاضی در مقام مخاطب است، بدین معنی که مهدی و پریسا مقابل تماشاچیان نشسته اند و گویا در دادگاه خانواده حضور دارند و در حالی به شرح داستان زندگی شان می پردازند که گویا مقابل قاضی نشسته اند و در واقع تماشاچیان اثر همان شخصیت قاضی هستند که باید زندگی این زوج را قضاوت کنند.

در واقع همین نکته بر جذابیت و برقراری ارتباط میان بازیگران و تماشاگران می افزاید و سبب می شود مخاطب تا انتهای اثر پا به پای بازیگران پیش رود و از فضای دادگاه گونه که به ساده ترین شکل به آن پرداخته شده است، نهایت لذت را ببرد.

سعید زارعی نیز در نقش سعید به عنوان برادر پریسا در نمایش حضور دارد و سعی می کند تا از جدایی این زوج با حضور در دادگاه و بیان واقعیت ها جلوگیری کند، سعید نیز رو به تماشاچیان می نشیند و گویا در حال گفتگو با قاضی دادگاه خانواده است.

زبان اصلی به خوبی و به بهترین شکل ممکن زندگی بسیاری از زوج های امروزی را به نمایش گذاشته است، پریسا دختری شهرستانی و در واقع مشهدی است که برای تحقق رویاهایش به تهران آمده و با مهدی که جوانی امروزی و در واقع تهرانی است، آشنا شده و ازدواج می کند، درحالیکه به مرور زمان اتفاقات امروزی که بیشتر در داخل شهرهای بزرگ مثل تهران رخ می دهد، روی زندگی مشترک آن ها به ویژه پریسا تاثیر می گذارد و او طبق گفته همسرش مهدی در دادگاه خانواده با صاحب کارش ارتباط برقرار کرده است.

حالا و با تمام این تفاسیر پریسا اصرار به جدایی دارد و مهدی به هیچ عنوان راضی به این امر نیست، سعید نیز تمام تلاشش را می کند که زندگی خواهرش از هم نپاشد و به عنوان برادر با بیان واقعیت هایی که شاید از زبان مهدی و پریسا بیان نشده است، سعی در جلوگیری از فروپاشی یک خانواده دارد.

اما در نهایت تماشاگر با معضلی به نام طلاق مواجه می شود، معضلی که متاسفانه این روزها به شدت جامعه ما درگیر آن شده است و بسیاری از زوج های جوان پس از چند سال زندگی مشترک به دلایل مختلف اعم از اجتماعی و اقتصادی درگیر آن می شوند و این همان چیزی است که کاهانی، کارگردان نمایش سعی می کند با زبانی طنزگونه آن را روایت کند که انصافاً در این امر نیز موفق بوده است.

آزاده صمدی و بهرنگ علوی به عنوان بازیگران نمایش تمام تلاششان را کرده اند که بتوانند نماینده خوبی برای زوج های جوانی باشند که این روزها در زندگی مشترکشان با هزاران مشکل مواجه شده اند و بسیاری از آن ها ناچار به ادامه زندگی مشترک هستند، این در حالی است که جدایی همیشه هم بد نیست و می تواند آغاز یک زندگی جدید برای زوج های جوان باشد و تماشای زبان اصلی بارها و بارها به زوج های جوان مخصوصاً زوج هایی که در آستانه جدایی قرار دارند، پیشنهاد می شود.

لازم به ذکر است که نمایشنامه خوانی آنلاین در روزهای کرونایی به منظور خروج تئاتر از رخوت و روزهای خلوت سالن های نمایش ادامه دارد و نمایشنامه «روزهای بی باران» به نویسندگی امین بهروزی و کارگردانی محمد بحرانی با حضور مهناز خطیبی، الهام نامی، مهران نائل و محمد بحرانی خوانش خواهد شد و امید است این مسیر که به نظر موفق نیز بوده است، با حضور عوامل تئاتر ادامه یابد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***