به گزارش سلام نو، این روزنامه آمریکایی گزارش داد که تحریم پنجساله تسلیحاتی ایران ۱۸ اکتبر امسال (۲۷ مهر) به پایان میرسد و دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اصرار دارد که این تحریم تمدید شود.
این گزارش افزود: ترامپ دو سال پیش از توافق هستهای با ایران خارج شد اما آمریکا گفته است که اگر تحریم تسلیحاتی منقضی شود از موقعیت خود در شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی استفاده خواهد کرد.
وال استریت ژورنال نوشت که روسیه و چین که از اعضای برجام هستند درخواست آمریکا را رد کرده اما کشورهای اروپایی عضو این توافقنامه که خواهان حفظ آن هستند در حد فاصل این دو موضع باقی ماندهاند.
این روزنامه افزود: دیپلماتهای اروپایی در مجموع ریسک کوتاه مدت لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران را رد کردهاند.
اروپاییها به دنبال آن هستند تا از بروز درگیری در شورای امنیت که ممکن است به اتمام توافق هستهای و تبدیل ایران به موضوع اصلی سیاست خارجی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منجر شود، جلوگیری کنند.
وال استریت ژورنال به نقل از دیپلماتهای آگاه نوشت: هدف از مصالحه ای که دیپلماتهای فرانسه، آلمان و انگلیس به دنبال آن هستند این است که تجارت تسلیحاتی احتمالی با ایران به قدر کافی محدود شود تا هم دولت ترامپ راضی شود و هم با محدود کردن وسعت و دوره تحریم تسلیحاتی ایران، روسیه و چین را آرام کنند و در شورای امنیت دستکم رای ممتنع بدهند.
دیپلماتها گفتند که بحثها در این زمینه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد اما ایده اصلی این طرح آن است که اجازه خرید برخی تسلیحات به ایران داده شود اما اجازه خرید سیستمهای کلیدی تسلیحاتی داده نشود. همچنین تمدید تحریم تسلیحاتی ممکن است در ابتدا ۱۲ ماه باشد.
وال استریت ژورنال ادامه داد: در عین حال، اروپاییها مایل به تشدید نظارت بر صادرات تسلیحاتی ایران به متحدانش در خاورمیانه هستند.
دیپلماتهای اروپایی گفتند آنها به دنبال تدوین طرحی هستند که روسیه، چین و آمریکا دستکم آن را وتو نکنند.
آمریکا پیشنویس قطعنامه ای را در شورای امنیت منتشر کرده است که خواهان تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران شده است.
اما مقامهای اروپایی، چین و روسیه توجیه حقوقی این پیشنویس را به چالش کشیدهاند.
«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سهشنبه در مصاحبهای گفت: ما معتقدیم که این کار ممکن نیست زیرا بر این باوریم که آمریکا برجام را ترک کرده است.