یک متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به نکاتی که باید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در مراکز و اماکن عمومی رعایت کرد، گفت: سازمان بهاشت جهانی اعلام کرد که با افزایش موارد جدید ابتلا به کرونا در دنیا و بازگشاییهای انجام شده، چالش جدیدی در دنیا رخ داده که اگر به آن سامان ندهیم، وضعیتمان از ابتدای اپیدمی هم بدتر میشود.
به گزارش سلام نو، دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بازگشایی رستورانها و مراکز طبخ و تهیه غذا و احتمال تجمع و انتقال بیماری کووید-۱۹ در این مراکز، گفت: در ابتدای اپیدمی همه دنیا و مردم کشور ما فکر میکردند که کرونا بعد از چند ماه تمام میشود و از بین میرود. بر همین اساس تمام فعالیتها متوقف شد و تصور میشد که بعد از چند ماه که کرونا تمام شد، میتوان مراکز مختلف را بازگشایی کرد.
وی افزود: این در حالیست که بعد از مدتی مشخص شد که کرونا به راحتی و به زودی از بین نمیرود. بر همین اساس سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرد که باید با کرونا زندگی کنیم تا زمانیکه واکسن یا درمان موثر آن کشف شود. حال طی این مدت نمیتوان مجامع، ادارات، مراکز تجاری، سیاحتی و زیارتی و... را بسته و تعطیل نگه داشت. زیرا از نظر اقتصادی آسیب میبینیم. از طرفی اگر بازگشایی انجام دهیم هم ممکن است دچار افزایش انتقال ویروس و افزایش موارد ابتلا به بیماری در جامعه شویم. بنابراین باید بین این دو راه، برآیندی را انتخاب کنیم.
مردانی ادامه داد: این برایند به این صورت است که باید اقدامات اقتصادی را آغاز کرده و مراکز و اماکن مختلف را بازگشایی کنیم، اما حتما چند نکته مهم را که به صورت اساسی میتواند از ابتلا به کرونا پیشگیری کند، رعایت کنیم؛ یکی اینکه اگر سرکار حاضر میشویم یا بیرون از خانه رفته و در مراکز عمومی حضور پیدا میکنیم و یا برای خوردن غذا به رستوران میرویم، باید فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنیم. به عنوان مثال وقتی اعلام میشود که رستورانها باید صندلیهایشان را به صورت یک در میان بچینند، اگر دیدیم رستورانی این موضوع را رعایت نمیکند، اصلا نباید به این مکان وارد شویم. زیرا اینها ناقض قوانین بهداشتی مردم بوده و به نوعی حقالناس است.
وی تاکید کرد: حق ما زندگی است، حقمان این نیست که از بین برویم. حقمان این است که اگر بنا به ضرورت بیرون هم رفتیم و یا سرکار حاضر شدیم، بیمار نشویم. بر همین اساس باید حتما به موضوع رعایت فاصلهگذاری اجتماعی توجه شود. اصناف هم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
مردانی گفت: در عین حال نکته مهم این است که حتما در هر کجا که حضور پیدا میکنیم، از ماسک استفاده کنیم؛ چراکه منجر به قطع زنجیره انتقال بیماری کووید-19 میشود. در عین حال شستوشوی مکرر دستها نیز بسیار مهم است و باید آن را مدنظر داشت. سازمان بهداشت جهانی نیز رسما اعلام کرد که با افزایش موارد جدید ابتلا به کرونا در دنیا و باز شدن مجامع و اماکن سیاحتی، زیارتی، رستورانها و... چالش جدیدی در دنیا رخ داده که اگر به آن سامان ندهیم، وضعیتمان از ابتدای اپیدمی هم بدتر میشود. این فاجعه اکنون در کشور برزیل، آمریکا و جنوب شرق آسیا رخ داده و ما باید بیش از قبل مراقب باشیم.