رئیس جمهوری تونس در نخستین سفرش به فرانسه از زمان تصدی این پست با همتای فرانسوی خود پیرامون مسائل مهم مشترک از جمله بحران لیبی و روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه رأیالیوم، قیس سعید، رئیس جمهوری تونس در کاخ الیزه مورد استقبال امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی خود قرار گرفت. دو طرف در دیدارشان درباره بحران لیبی و تحولات این کشور گفتگو کردند.
این نخستین دیدار روسای جمهوری فرانسه و تونس است که به دعوت ماکرون انجام شد و پیش از این دو طرف به صورت تلفنی بحث و رایزنی داشتند.
دو طرف در این دیدار روابط دوجانبه به ویژه روابط اقتصادی و تجاری را نیز مورد بررسی قرار دادند و رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد، کشورش حمایت اقتصادی از تونس را ادامه میدهد.
فرانسه اولین شریک اقتصادی اروپا برای تونس است تا جایی که مقصد حدود ۳۰ درصد از صادرات این کشور فرانسه است.
رئیس جمهوری تونس پس از این دیدار در یک نشست خبری مشترک با همتای فرانسوی خود با بیان اینکه مشروعیت بینالمللی که دولت وفاق ملی لیبی در حال حاضر از آن برخوردار است، مشروعیتی موقت است و نمیتواند دائمی باشد، پیشنهاد کرد، طرحی با هدف تدوین قانون اساسی موقت برای دوره انتقالی بعدی در لیبی با ابتکار عمل لیبی - لیبی آغاز شود.
وی تأکید کرد، کشورش کاملا با مداخلات خارجی در لیبی مخالف است و برای برقراری ثبات و آتشبس در لیبی باید اقدامات اولیه برای ایجاد صلح اتخاذ شود.
رئیس جمهوری فرانسه در این نشست خبری گفت: ترکیه بازی خطرناکی را در لیبی در پیش گرفته که با تمامی تعهدات کنفرانس برلین مغایرت دارد. باید مداخلات خارجی و اقدامات یکجانبه کسانی که مدعی هستند دارند دستاوردهای جدیدی را در جنگ لیبی محقق میکنند، متوقف شود.
رئیس جمهوری فرانسه گفت، پاریس و تونس از طرفهای ذیربط میخواهند آتشبس را در لیبی برقرار، به تعهدات خود برای از سرگیری مذاکراتی که تحت نظارت سازمان ملل برای برقراری مجدد امنیت آغاز شده، پایبند باشند و در مسیر اتحاد نهادهای لیبی و آغاز بازسازی که به نفع همه مردم لیبی است، اقدام کنند.
ماکرون گفت، حادثه نظامی دریایی اخیر میان فرانسه و ترکیه که در دریای مدیترانه رخ داد و ناتو درباره آن تحقیق میکند یکی از بارزترین نشانهها برای اثبات شواهد مرگ بالینی ناتو است.
وی با "غیر قابل تحمل" خواندن اوضاع، گفت: شما را به اظهاراتم در پایان سال گذشته ارجاع میدهم که در آن از مرگ بالینی پیمان آتلانتیک شمالی سخن گفته بودم. معتقدم آنچه اکنون در حال وقوع است یکی از بارزترین شواهد این ادعاست.
فرانسه مدعی است که ترکیه یکی از ناوهای حاضر در ماموریت ناتو در مدیترانه را مورد حمله قرار داده است؛ در بیانیه وزارت دفاع فرانسه آمده است که ناو فرانسوی زمانی که در حال شناسایی یک کشتی حامل سلاح به سمت لیبی بوده سه مرتبه هدف حمله ناو ترکیهای قرار میگیرد که این عمل رفتاری خصمانه است و از یک همپیمان ناتو انتظار نمیرود.
انتهای پیام