سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر : از اواخر سال گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا طرح های گوناگونی برای صنعت نشر و بازار کتاب، در جهت حمایت از مصرف کننده و ناشرین اجرایی شد و یکی از ابتدایی ترین و موفقیت آمیزترین این طرح ها، طرح «عبور از کرونا با کتاب» بود که از اسفند 1398 به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره پست انجام شد.
در طرح «عبور از کرونا با کتاب» که از اواخر سال گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا، به همت اداره پست و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرایی شد، مخاطبین به صورت رایگان کتاب های سفارشی خود را درب منزل بدون پرداخت هزینه پست و با تخفیفاتی که ناشرین برای فروش کتاب در نظر می گرفتند، دریافت می کردند و اکنون پس از موفقیت این طرح در فروش کتاب با موافقت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح «عبور از کرونا با کتاب» تا پایان شهریور امسال تمدید شد.
در طرح «عبور از کرونا با کتاب» که از ۲۵ اسفندماه 1398 اجرایی شده است، تا به امروز ۲۷۰هزار بسته کتاب به فروش رفته و طبق گفته مسئولین برگزاری طرح «عبور از کرونا با کتاب» در اینطرح که با هدف عدالت دسترسی به کتاب برای همه شهروندان ایجاد شده، با اختصاص بخشی از یارانه کتاب به حمایت از سامانه «پست کتاب»، برای ارسال هر بسته پستی کتاب به هر نقطه کشور در سرویس «سفارشی» تا دو کیلوگرم صرفاً مبلغ ۳۰ هزار ریال دریافت میشود و مابقی مبلغ از محل یارانه کتاب به شرکت پست پرداخت میشود.
لازم به ذکر است از زمان تاسیس سامانه پست کتاب تا ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۸ و شروع طرح «عبور از کرونا با کتاب»، تنها ۵۱۹ فعال حوزه کتاب و نشر شامل ناشر، کتابفروشی و فروشگاه اینترنتی در سامانه پست کتاب عضو شده بودند، اما با اجرای طرح «عبور از کرونا با کتاب» اینتعداد با افزایش ۴۱درصدی به ۸۷۵ عضو رسیده است که از این تعداد، ۵۶۹ناشر، ۱۷۹کتابفروش و ۱۲۷ فروشگاه اینترنتی را شامل میشود.
در طرح «عبور از کرونا با کتاب» ۸۲ هزار و ۶۵۰ بسته ارسالی معادل ۹۲ درصد متعلق به شهرها و ۷ هزار و ۳۵۰ بسته ارسالی معادل ۸ درصد به روستاها ارسال شده و همچنین بیشترین میزان ارسال کتاب در اینطرح متعلق به شهرهای تهران، قم و خراسان رضوی و بیشترین دریافتکنندگان کتاب در تهران، اصفهان و فارس بودهاند.
در تازه های بازار نشر طبق روال دوشنبه های هر هفته به بررسی کتاب هایی نظیر: «اُزو؛ فرمهای ناپایداری» اثر یوسف اسحاق پور با ترجمه محمدرضا شیخی از انتشارات شورآفرین، «گفتوگوهای اوریانا فالاچی» با ترجمه غلامرضا امامی از انتشارات افق و «یاد و یادگار» اثر صادق حضرتی آشتیانی از انتشارات کمال اندیشه رفته ایم که در ادامه خواهید خواند.
بیشتر بخوانید :
ادامه طرح «هنر برای همه» تا پایان خرداد
گردش مالی 4 میلیاردی کتاب در سال گذشته
حمایت از فروشندگان کتاب در پویش «دوریم_و_دوستیم»
1- «اُزو؛ فرمهای ناپایداری»
نویسنده : یوسف اسحاق پور
مترجم : محمدرضا شیخی
انتشارات : شورآفرین
توضیحات : کتاب «اُزو؛ فرمهای ناپایداری» اثر یوسف اسحاق پور با ترجمه محمدرضا شیخی که به تازگی توسط انتشارات شورآفرین در ۸۲ صفحه و با قیمت پشت جلد 15000 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.
یوسف اسحاق پور نویسنده کتاب «اُزو؛ فرمهای ناپایداری» اصالتاً ایرانی است که در سال 1336 به فرانسه و شهر پاریس مهاجرت کرد، وی پس از مهاجرت به تحصیل در رشتۀ های سینما، جامعهشناسی، ادبیات فارسی، هنر و فلسفه به تحصیل پرداخت و هم اکنون استاد دانشگاه پاریس پنج است.
«بر مزار صادق هدایت»، نام نخستین کتابی است که از اسحاقپور به زبان فارسی ترجمه شد، وی نگارش آثار دیگری همچون «صد سال سینما»، «اورسون ولز، سینماگر است»،«مینیاتور ایرانی: رنگهای نور، آینه و باغ»، «کیارستمی؛ پشت و روی واقعیت»، «اُزو؛ فرمهای ناپایداری» و ... را در کارنامه هنری خود دارد.
در «اُزو؛ فرمهای ناپایداری» یک بحث کلی و بدون پرداختن به محتوای فیلمها، درباره تکرار فرم در فیلمهای یاسوجیرو اُزو، فیلمساز شهیر ژاپنی به مخاطبان ارائه میشود و میتوان از آن به مثابه دیباچهای برای آشنایی با سینمای اوزو و از خلال آن آشنایی با فرهنگ ژاپن یاد کرد.
یاسوجیرو ازو از مشهورترین و اثرگذارترین سینماگران ژاپن است که به سال ۱۹۶۳ درگذشت، بسیاری از سینماگران اروپایی و هالیوودی تحت تاثیر این سینماگر مولف هستند، از جمله فیلمهای شاخص او میتوان به این موارد اشاره کرد: «خاشاک شناور»، «اوایل بهار»، «اواخر پاییز»، «داستان توکیو»، «طعم چای سبز روی برنج» و ...
چاپ نخست و دوم کتاب «اُزو؛ فرمهای ناپایداری» هر دو در سال گذشته با ترجمه محمدرضا شیخی و با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۸۲ صفحه و بهای ۱۵ هزار تومان توسط انتشارات شورآفرین در بازار نشر منتشر شده بود.
2- «گفتوگوهای اوریانا فالاچی»
نویسنده : ---
مترجم : غلامرضا امامی
انتشارات : افق
توضیحات : کتاب «گفتوگوهای اوریانا فالاچی» با ترجمه غلامرضا امامی که به تازگی توسط انتشارات افق در 211 صفحه و با قیمت پشت جلد 19000 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.
کتاب «گفتوگوهای اوریانا فالاچی» مشتمل بر هفت مصاحبه تاریخی اوریانا فالاچی با رهبران تأثیرگذار تاریخ قرن بیستم ایران همچون گفتگوهایی با امام خمینی (ره)، مهندس مهدی بازرگان، سرهنگ معمر قذافی، آریل شارون، لخ والسا، راکووسکی و محمدرضا پهلوی است.
روایت دقیق و پرسشهای اینروزنامه نگار معروف، نهتنها ورقزدن برگهایی از تاریخ است، بلکه آشنایی با شخصیت و نوع تفکر اوریانا فالاچی بهعنوان روزنامهنگار و نویسندهای تأثیرگذار نیز است که در روزنامه ایتالیایی «کوریره دلاسرا» منتشر میشدند و به دیگر زبانها نیز به چاپ رسیده اند.
غلامرضا امامی مترجم اثر، این مصاحبهها را از زبان ایتالیایی ترجمه و گردآوری و برای نخستین بار، در قالب کتاب عرضه کرده و در چاپ جدید اینکتاب، امامی علاوه بر مقدمه خود بر کتاب، دو مقدمه از خاطرات اوریانا فالاچی در حاشیه مصاحبه با امام خمینی (ره) و مهندس مهدی بازرگان را نیز به کتاب افزوده است.
3- «یاد و یادگار»
نویسنده : صادق حضرتی آشتیانی
مترجم : ---
انتشارات : کمال اندیشه
توضیحات : کتاب «یاد و یادگار» اثر صادق حضرتی آشتیانی که به تازگی توسط انتشارات کمال اندیشه در 600 صفحه و با قیمت پشت جلد 148000 تومان در بازار کتاب منتشر شده است.
صادق حضرتی آشتیانی نویسنده کتاب «یاد و یادگار» آشتیان و روستاهای توابع آن مانند سیاوشان و گرکان را که تاریخ کهن از روزگاران زرتشت دارند همراه با تصاویر به تقریر درآورده است، این کتاب مناطق آشتیان، تفرش و نیز فراهان را توصیف کرده است.
کتاب «یاد و یادگار» به قلم صادق حضرتی آشتیانی شامل زندگینامه مشاهیری چون دکتر مصدق، دکترعباس اقبال آشتیانی، پروین اعتصامی، مستوفی الممالک آشتیانی، میرزا حسن آشتیانی و سفرنامههای ناصرالدین شاه و درباریانی را که به آشتیان سفر کردهاند، است.
در متن پشت جلد کتاب آمده است: «کتابی که فراروی شماست دارای سه بخش و مجموع ۱۶ فصل پیرامون تاریخ و فرهنگ آشتیان و روستاهای آن است. به استناد پژوهشهای اخیر باستانشناسان حیات اجتماعی و فرهنگی منطقه جای سخن به دوران پیش از تاریخ میرسد؛ یعنی همزمان و قابل مقایسه با حوزه فرهنگی سیلک کاشان و تپه حصار دامغان اما تاریخ وره باستانی (آشتیان فعلی) از زمان تألیف تاریخ قم تا هنگامه برآمدن حکومت صفوی به دلایلی در هالهای از خاموشی و انزوا پنهان بوده است.