میخک حاوی فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. سرشار از منیزیم است که برای عملکرد مغز و استخوان‌های قوی ضروری است و حاوی ویتامین K است.

می‌توانید میخک را به صورت خام یا حتی مخلوط با دیگر مواد غذایی مصرف کنید؛ میخک یا جوانه‌های گل درخت میخک به روش‌های مختلفی در خانوارهای هندی مصرف می‌شوند. اگرچه بیشتر به عنوان یک ادویه شیرین و معطر شناخته می‌شود، میخک مزایای سلامتی زیادی نیز دارد.

مزایای سلامتی میخک

میخک حاوی ترکیبی به نام اوژنول است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و بیماری‌های مزمن را بهبود می‌بخشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اوژنول به همراه اسیدهای اولئیک و لیپیدهای موجود در روغن‌های اساسی به پتانسیل ضد میکروبی ادویه اضافه می‌کنند.

میخک سلامتی دهان را بهبود می‌بخشد؛ خواص ضد باکتریایی میخک می‌تواند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند. ترکیبات استخراج شده از میخک می‌توانند رشد باکتری‌هایی را که به طور معمول باعث بیماری لثه می‌شوند، متوقف کنند.

سلامت کبد را بهبود می بخشد؛ محققان نشان داده‌اند که اوژنول موجود در میخک برای کبد مفید است. آنتی اکسیدان و ضدالتهاب است و می‌تواند از کبد در برابر آسیب محافظت کند و از سیروز یا آسیب مزمن کبد جلوگیری کند.

به قند خون کمک می کند؛ میخک می‌تواند میزان قند خون را در دیابت نوع 2 سرکوب کند.

درمان زخم معده؛ بنظر می‌رسد که میخک می‌تواند در درمان زخم معده بسیار موثر باشد؛ چراکه روغن‌های اساسی استخراج شده از میخک می‌توانند با تقویت هرچه بیشتر مخاط که با کمک اوژنول صورت می‌گیرد، به عنوان یک عامل محافظت کننده در دستگاه گوارش نقش داشته باشد و به بهبود فوری بیماری‌هایی چون زخم معده کنک نمایند.

همچنین مشخص شده که میخک می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش ‌دهد: مطالعات نشان داده‌اند که عصاره میخک قادر به کند کردن رشد انواع سلول‌های سرطانی انسان به ویژه سلول‌های سرطانی در روده بزرگ است.

در آخر بنظر می‌رسد که میخک قادر است سلامتی استخوان‌ها را بهبود بخشد؛ مطالعات بیشتر در مورد تأثیر عصاره میخک روی استخوان‌ها حکایت از آن دارند که میخک به مراقبت از استخوان کمک می‌کند. به عنوان مثال، در تحقیقات بر روی حیوانات، مشخص شده که عصاره حاصل از میخک باعث حفظ استخوان در برابر پوکی استخوان می‌شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***