جمشید تقی زاده، معاون امور حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان‌های وزارت ورزش اعلام کرد خصوصی سازی سرخابی‌ها تا پایان شهریورماه به نتیجه خواهد رسید.

به گزارش سلام نو، به نقل از مهر، نماینده تام الاختیار وزیر ورزش در واگذاری سرخابی‌ها با بیان اینکه اقدامات انجام شده برای برداشتن موانع قانونی تضمین انجام کار است، گفت: تحت هیچ شرایطی مالکیت دو باشگاه به وزارت باز نمی‌گردد.

خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس یک داستان تکراری و همیشگی در مورد این دو باشگاه است که آغاز آن به سال‌ها پیش باز می‌گردد اما با وجود پیگیری در دولت‌های مختلف هنوز به نتیجه نرسیده است.

در دولت دوازدهم البته موضوع خصوصی سازی سرخابی‌ها با مصوبه سال ۹۷ و تاکید بر واگذاری از طریق فرابورس - نه مزایده - شکل جدیدی به خود گرفت. قرار بود این واگذاری تا شهریورماه ۹۸ انجام شود اما نو بودن شیوه واگذاری و شناخت برخی مشکلات و موانع در راه آن، این زمان را تا سال جاری به تعویق انداخت.

داشتن صورت‌های مالی شفاف و حسابرسی شده برای چند سال متوالی، از الزامات هر شرکتی برای عرضه در بورس و فرابورس است در حالیکه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، به خاطر حرف و حدیث‌هایی که در مورد سودده یا زیان‌ده بودن‌شان و صورت‌های مالی و حسابرسی شده آنها وجود داشت، شرایط عرضه در فرابورس را نداشتند.

برطرف کردن این موانع قانونی که تعدادشان کم هم نبود، اقدامی بود که وزارت ورزش برای به پایان رساندن سریال قدیمی خصوصی سازی سرخابی‌ها در دستور کار قرار داد. شاید همین اقدامات به نوعی موید ِعزم و اراده جدی در این زمینه است با این حال همچنان عموم اعتماد صد درصدی به محقق شدن این مهم ندارند.

استقلال و پرسپولیس بعد از خصوصی شدن دیگر مجاز نخواهند بود حتی به اندازه یک ریال از دولت ارتزاق داشته باشند و باید به فکر درآمد باشند تا بتوانند امورات‌شان را بگذارند اما با کدام سرمایه؟ سرمایه گذاران با چه دلخوشی باید پا پیش بگذارند؟ همین مسائل سختی کار واگذاری دو باشگاه را تشدید می‌کند و این ابهام و پرسش را پُررنگ‌تر که «اینبار واگذاری سرخابی‌ها سرانجامی خواهد داشت؟» و «اصلا چه تضمینی برای آن وجود دارد؟»

جمشید تقی زاده معاون امور حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان‌های وزارت ورزش در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز امیدواری کرد که خصوصی سازی سرخابی هاتا پایان شهریورماه به نتیجه برسد. وی که از حدود ۵ ماه پیش توسط وزیر ورزش مأمور به پیگیری امور مربوطه در این زمینه شد، با یادآوری اینکه واگذاری سرخابی‌ها قبل از تصویب مفاد بند «ه» قانون بودجه سال ۹۸ در دستور کار وزارت ورزش قرار گرفت در مورد روند کار، اقدامات انجام شده تا به امروز و موانع باقی مانده برای واگذاری توضیح داد.

برگزاری حدود ۴۰ جلسه برای واگذاری سرخابی‌ها

معاون وزیر ورزش با بیان اینکه بعد از اجرای این بند جلساتی در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تشکیل و بر عدم اجرایی شدن مفاد بند مذکور تاکید شد، گفت: در عین حال مقرر شد کارگروهی برای بررسی موضوع واگذاری سرخابی‌ها تشکیل شود. بعد از آن برگزاری جلسات برای تسریع فرآیند خصوصی سازی و ایجاد ساز و کار قانونی برای آن در دستور کار قرار گرفت. بیش از ۲۲ جلسه در ستاد وزارت ورزش و بیش از ۱۵ جلسه هم با محوریت سازمان خصوصی و با حضور نمایندگان تام الاختیار دوباشگاه و کارگزاران منتخب آنها برگزار شد. این جلسات هر سه شنبه با حضور شخص وزیر ورزش و نمایندگان نهادهای مرتبط با خصوصی سازی برگزار می‌شود.

تمام اقدامات انجام شده برای خصوصی سازی

تقی زاده با تاکید بر اینکه برای واگذاری قطعی استقلال و پرسپولیس اقدامات خوبی انجام شده است، یادآور شد: تا به امروز تمام مجامع دو باشگاه برگزار شده است. آخرین مجامع آنها هم مردادماه و شهریورماه برگزار خواهد شد. شناسایی صورت‌های مالی، تبیین وضعیت حقوقی، بررسی دارایی‌ها و رسیدگی به پرونده معارضین آنها، تعیین تکلیف مجموعه‌های واگذار شده برای افزایش سرمایه، ثبت برند و … از جمله اقداماتی است که همگی به صورت قانونی و برای قطعی شدن خصوصی سازی انجام شده است.

افزایش سرمایه با واگذاری دو مجموعه جدید

وی با یادآوری اینکه پیش از این استقلال و پرسپولیس فقط مجموعه‌های مرغوبکار و درفشی‌فر را به عنوان بخشی از دارایی‌های خود در اختیار داشتند، خاطرنشان کرد: با تصویب هیأت وزیران و به منظور افزایش سرمایه، کمپ حجازی به استقلال واگذار شد و مقدمات واگذاری مجموعه شهدای گمنام به پرسپولیس هم در حال انجام است. اینها در راستای مهیا شدن شرایط برای ورود دو باشگاه به بورس انجام شده است.

ورزشگاه‌های امام رضا (ع) و شهید کاظمی جزو دارایی‌های سرخابی‌ها نیستند

تقی زاده با تاکید بر اینکه ورزشگاه‌های امام رضا (ع) و شهید کاظمی جزو دارایی‌های دو باشگاه به حساب نمی آیند، گفت: واگذاری این دو مجموعه به دو باشگاه در حد طرح موضوع بود. ما مطالباتی از شهرداری داریم که در جریان پیگیری و بررسی جوانب مختلف آن، این مسئله مطرح شد. مذاکرات برای آن هم همچنان در حال انجام است اما این دو مجموعه را نمی‌توان جزو دارایی‌های سرخابی‌ها به حساب آورد.

برای افزایش سرمایه دو باشگاه عدالت داریم

وی همچنین تاکید کرد: در مورد واگذاری اماکن جدید به استقلال و پرسپولیس به خاطر تاثیری که روی افزایش سرمایه آنها خواهد داشت، حتماً عدالت را رعایت می‌کنیم. به گونه‌ای برخورد نمی‌شود که از این حیث، سرمایه یکی بیشتر از دیگری شود. این موضوع را برای واگذاری‌های آینده لحاظ خواهیم کرد.

ورود هیات عالی واگذاری به پرونده سرخابی‌ها برای اولین بار

معاون امور حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان‌های وزارت ورزش با یادآوری اینکه ۱۸ فروردین ماه سال جاری واگذاری استقلال و پرسپولیس در شهریورماه به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: این برای نخستین بار است که هیات عالی واگذاری کشور به پرونده واگذاری سرخابی‌ها ورود کرده که این نشان دهنده عزم جدی برای تحقق این مهم است.

شک و شبهه‌ای به انجام واگذاری نباشد

«واگذاری استقلال و پرسپولیس مسئله جدیدی پیرامون این دو باشگاه نیست. طی سال‌های گذشته این موضوع همواره مطرح بوده اما هیچ وقت به نتیجه نرسید. همین مسئله باعث شده حتی در این دوره هم اعتقادی به محقق شدن موضوع واگذاری سرخابی‌ها وجود نداشته باشد»

تقی زاده در واکنش به این موضوع مطرح توسط خبرنگار مهرگفت: وقتی واگذاری استقلال و پرسپولیس توسط هیأت عالی واگذاری کشور و مجلس تصویب می‌شود و دولت هم مصمم به انجام آن است، نباید شک و شبهه‌ای نسبت به انجام شدنش وجود داشته باشد. همه ارکان دولت در امر خصوصی سازی هم عزم جدی برای انجام این کار دارند تا جایی که شخص وزیر نه تنها هر سه شنبه در جلسه اصلی واگذاری شرکت می‌کند بلکه هر روز مسائل و موضوعات این اقدام را شخصاً پیگیری می‌کند. ما به گذشته و آنچه پیرامون خصوصی سازی این دو باشگاه رخ داده، کار نداریم. تلاشی که در این دوره در حال انجام است صرفاً برای محقق شدن واگذاری است.

چه تضمیمی برای واگذاری قطعی وجود دارد؟

این مقام مسئول در کارگروه واگذاری استقلال و پرسپولیس همچنین در پاسخ به این سوال که «چه تضمیمی برای خصوصی سازی وجود دارد؟»، تصریح کرد: برای واگذاری قطعی، کارهای بزرگ و قانونی صورت گرفته و اراده لازم هم در نهادهای مربوطه وجود دارد. امیدواری زیادی داشتیم و این اراده جمعی را که می‌بینیم، امیدوارتر هم می‌شویم اما اینکه در آینده چه اتفاقی رقم خواهد خورد را نمی دانم. وزارت ورزش موظف به انجام یکسری اقدامات بود که بخش عمده آنها انجام شده و مابقی هم در حال بررسی و پیگیری هستند.

وی در واکنش به پرسش تکراری در این زمینه و اینکه «یعنی تضمینی وجود ندارد»، تاکید کرد: نمی گویم تضمیمی نیست. در واقع همه این اقداماتی که تا به امروز انجام شده، خود تضمینی است برای واگذاری قطعی استقلال و پرسپولیس.

خودِ باشگاه‌ها هم همکاری لازم را داشته باشند

وی در همین رابطه ادامه داد: در واقع آن چیزی که مربوط به وزارت ورزش و جوانان است انجام شده و می‌شود و باشگاه‌ها هم مکلف هستند شرایط را مهیا کنند کما اینکه تا حالا هم پیشرفت بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته، من شخصاً روزانه مسائل را با باشگاه‌ها، سازمان خصوصی سازی و نهادهای حقوقی و قانونی پیگیری می‌کنم و بسیاری از موضوعاتی که حل و فصل آنها شاید ماه‌ها طول می‌کشید با سرعت زیادی انجام داده ایم. دیگر نهادهای مربوطه هم در نهایی شدن خصوصی سازی نقش دارند که ما این عزم را در آنها هم می‌بینیم. باید بدانیم که واگذاری سیاست قطعی دولت و تکلیف قانونی مجلس است و با همه توان برای انجام این سیاست تلاش می‌کنیم.

تمام موانع باقی مانده برای خصوصی سازی

معاون وزیر ورزش همچنین در مورد اینکه «چه موانعی باقی مانده که تا شهریورماه و زمان مصوب برای واگذاری استقلال و پرسپولیس باید برداشته شوند؟»، گفت: قیمت گذاری املاک یکی از اقداماتی است که هنوز نهایی نشده است. برخی املاک سرخابی‌ها قیمت گذاری شده اما برخی دیگر همچنان در حال بررسی هستند. به همین دلیل هنوز در این زمینه به رقم مشخصی نرسیده ایم. دیگر اینکه در راستای افزایش سرمایه پروسه واگذاری کمپ حجازی به استقلال تمام شده اما در مورد واگذاری مجموعه شهداری گمنان به پرسپولیس همچنان در حال پیگیری از اداره کل ورزش استان تهران هستیم.حسابرسی‌های داخلی هم کماکان در حال انجام است تا نهایی شوند.

مشکلات در موعد مقرر برطرف می‌شوند

تقی زاده تاکید کرد: احساس‌مان این است که باتوجه به اقدامات انجام شده در موعد مقرر مشکلات و موانع واگذاری برطرف شده و کار انجام خواهد شد.

مالکیت سرخابی‌ها به وزارت ورزش بازنمی گردد

«اگر به هر دلیلی خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس در موعد مصوب به سرانجام نرسد، چه سرنوشتی در انتظار این دو باشگاه خواهد بود. پروسه واگذاری کماکان ادامه خواهد داشت یا احتمال دارد که مالکیت مجدد تحت اختیار وزارت ورزش قرار بگیرد؟»، معاون وزیر ورزش در پاسخ به این پرسش با تاکید بر اینکه روند خصوصی جدی است، گفت: هیچ اما و اگری در این زمینه وجود ندارد ضمن اینکه اصلاً و تحت هیچ شرایطی هم مالکیت دو باشگاه به وزارت ورزش باز نمی‌گردد.

احتمال جابه جایی زمانی در واگذاری

وی ادامه داد: قانون، وزارت ورزش را ملزم کرده که خصوصی سازی اتفاق بیفتد. بنابراین باید این کار و اقداماتی که برای آن انجام شده به نتیجه برسد. حال ممکن است واگذاری شهریورماه انجام نشود. منظور این است که شاید در واگذاری جابه جایی زمانی داشته باشیم اما شک نکنید که خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس انجام خواهد شد.

تعیین سهم هواداران و پیشکسوتان در قیمت سهام سرخابی‌ها

معاون امور حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان‌های وزارت ورزش در ادامه این گفتگو تأثیر هواداران و پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس در قیمت سهام دو باشگاه و سهمی که می‌توانند داشته باشند و همچنین فعالیت دو باشگاه در فوتسال و ارتباط آن با خصوصی سازی توضیح داد.

وی با تاکید بر اینکه به طور حتم برای هواداران و پیشکسوتان دو باشگاه سهمی تعیین خواهد شد، خاطرنشان کرد: اینکه سهام هواداران دو باشگاه یکی باشد یا جمعیت آنها در این زمینه تعیین کننده شود، خیلی دقیق مشخص نیست. تعیین سهام هوادران و پیشکسوتان خارج از وزارت ورزش و بخش خصوصی سازی مشخص می‌شود اما آنچه مسلم است اینکه برای آنها سهمی در نظر گرفته خواهد شد.

فوتسال و تأثیر آن در خصوصی سازی

تقی زاده همچنین در مورد اینکه اعلام آمادگی استقلال و پرسپولیس برای فعالیت در فوتسال و تأثیری که می‌تواند در قیمت گذاری آنها داشته باشد، گفت: فعالیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فوتسال باعث مطرح شدن بیشتر این رشته حتی در بُعد بین المللی خواهد شد اما تأثیری در قیمت گذاری آنها ندارد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***