۱۰ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
کد خبر: 53272040

جنگ یمن که وارد ششمین سال خود شده ابعاد تازه‌ای یافته است؛ شواهد نشان می‌دهد آل سعود قصد نسل کشی در یمن را دارد.

به گزارش سلام نو، به نقل از ایرنا، هر روز که از جنگ یمن می گذرد، ابعاد بیشتری از اقدامات آل سعود که سرکردگی ائتلاف عربی – آمریکایی در تهاجم به یمن را به عهده دارد، روشن می شود، جنایتی که به مرز نسل کشی رسیده است و زنگ های هشدار و خطر را به صدا در آورده است.

جنگ یمن که وارد ششمین سال خود شده هر روز ابعاد تازه ای به خود می گیرد و شواهد و قراین نشان می دهد که هدف آل سعود فقط پیروزی در این جنگ نیست، بلکه سعودی ها به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد و وزیر دفاع آنها قصد نسل کشی در یمن را دارند و کشتار کودکان یمنی برنامه هدفمند و سازماندهی شده در این کشور است.

محاصره همه جانبه یمن از سوی ائتلاف متجاوز ، جمعیت حدود ۳۰ میلیونی این کشور به ویژه کودکان و زنان را با مشکلات بی شماری مواجه کرده، تاجایی که حتی صدای برخی مجامع بین المللی و حقوق بشری را که همواره با دریافت دلارهای سعودی سکوت اختیار می کنند نیز درآورده است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) جمعه شب با انتشار گزارشی، هشدار داد که کمبود شدید کمک‌های بشردوستانه به یمن در نتیجه شیوع «ویروس کرونا» و محاصره همه جانبه، یک فاجعه انسانی را در این کشور موجب شود. در این گزارش تصریح شده که میلیون‌ها کودک در یمن به دلیل کاهش شدید کمک‌های بشردوستانه (و محاصره همه جانبه) در سایه همه‌گیری ویروس کرونا ممکن است در آستانه گرسنگی و سوء تغذیه قرار گیرند.

یونیسف خاطرنشان کرده که بخش بهداشت و تاسیسات زیربنایی یمن که در اثر جنگ از بین رفته‌اند، در حال مبارزه جهت فائق آمدن بر ویروس کرونا هستند و ممکن است وضعیت بد کودکان یمن به شدت رو به وخامت بگذارد.

در طول تجاوز ائتلاف عربی _ آمریکایی به سرکردگی آل سعود به یمن که از ششم فروردین سال ۱۳۹۴ آغاز شده، بخش بهداشت و درمان این کشور که از کمبود شدید دارو رنج می‌برد، متلاشی شده و در اثر گسترش بیماری های واگیردار نیز هزاران شهروند یمنی جان خود را از دست داده اند و این در حالی است که میلیون‌ها  یمنی در این کشور قحطی زده با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند و از کمبود لوازم پزشکی و بهداشتی در رنج شدید به سر می برند.

یونیسف در گزارش خود با هشدار نسبت به ادامه جنگ یمن اعلام کرده که، ممکن است ۳۰ هزار کودک یمنی که هم اکنون به شدت دچار سوءتغذیه هستند جان خود را در شش ماه آینده از دست بدهند.

همچنین ممکن است شمار کودکان کمتر از ۵ سال مبتلا به سوء تغذیه به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش یابد و بدین ترتیب گرسنگی و سوء تغذیه تقریبا نیمی از کودکان کمتر از ۵ سال در این کشور را در برخواهد گرفت و در نتیجه شمار افراد مبتلا به سوء تغذیه در یمن ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

بنابر این گزارش، اوضاع بد یمن ممکن است تا آخر سال جاری میلادی منجر به مرگ ۶ هزار و ۶۰۰ کودک زیر پنج سال دیگر شود و بدین ترتیب شمار قربانیان بحران گرسنگی در این کشور ۲۸ درصد افزایش خواهد یافت.

تقریبا یک میلیون کودک در یمن مکمل‌های غذایی حیاتی و ویتامین‌های لازم و ضروری را دریافت نمی‌کنند و تقریبا ۵۰۰ هزار مادر باردار در یمن از تغذیه مناسب در دوران شیردهی و پرورش کودکان خود بی‌بهره هستند و همچنین ۱۹ میلیون کودک از امکان دستیابی به امکانات بهداشتی محروم شده‌اند.

وزارت بهداشت دولت یمن سال پیش اعلام کرده بود که بیش از ۱۰۰ هزار نفر بر اثر تجاوز سعودی - آمریکایی به یمن معلول و دچار نقص عضو شده اند و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یمنی نیز به دلیل مشکلات بهداشتی در طول سال های جنگ به وبا مبتلا شده اند که تاکنون ۳ هزارو۷۰۰ نفر آنها بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند که ۴۰ درصدشان کودک بوده اند.

یکی دیگر از مشکلات یمنی ها شیوع بیماری کرونا در این کشور و عدم امکان معالجه بیماران کرونایی در یمن آن هم به دلیل محاصره همه جانبه می باشد؛ بنابر اعلام رسانه ها تا به امروز یک هزارو ۸۹ یمنی به این ویروس مبتلا شده اند و ۲۹۳نفر نیز در اثر آن فوت کرده اند؛ البته به اعتقاد کارشناسان این آمار با واقعیت بسیار فاصله دارد چرا که کمبود شدید کیت های شناسایی و نبود داروی مقابله با کرونا مطمئنا آمارها را افزایش می دهد.

ویروس کرونا تا به امروز موجب مرگ ۵۰۵ هزار نفر و ابتلای بیش از ۱۰ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر شده است و آمریکا با پیشرفته ترین امکانات پزشکی و درمانی در عین حال بالاترین رتبه در ابتلا و کشته ها را در قضیه کرونا دارد(  ابتلا ۲,۶۳۷,۰۷۷ نفر و فوتی ۱۲۸,۴۳۷نفر)؛ نکته مهمی که در این جا وجود دارد این است که آمریکا با داشتن همه گونه امکانات بهداشتی و دارویی این تعداد مبتلا و کشته را در قضیه کرونا داشته است، حال اگر شیوع ویروس کرونا در یمن بطور جدی این کشور را درگیر کند، آن هم با مضیقه های درمانی و دارویی، چه فاجعه ای در انتظار این کشور خواهد بود؟

یکی دیگر از مشکلات دیگر یمن نبود مواد سوختی به دلیل محاصره همه جانبه این کشور می باشد، محاصره ای که مستقیما سلامت شهروندان یمنی را هدف قرار داده است.

وزارت بهداشت دولت یمن یکشنبه شب اعلام کرد که ادامه بحران کمبود فراورده‌های نفتی در این کشور که ناشی از توقیف نفتکش‌ها توسط ائتلاف سعودی است، موجب ‌شده که بیمارستان‌های یمن به تعطیلی کشیده شوند. این وزارت‌خانه در اطلاعیه‌ای آورده است: به خاطر  اقدامات منفی سازمان ملل متحد و نبود نقش واقعی آن در این کشور، یمنی‌ها در روزهای آینده باید منتظر فاجعه بهداشتی باشند. اشاره این وزارت‌خانه به اقدام "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد بوده که در ماه جاری میلادی نام ائتلاف سعودی را از فهرست کشورهای ناقض حقوق کودکان خارج کرد.

وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن همچنین اعلام کرده که با ادامه لجبازی ائتلاف سعودی - اماراتی و پشتیبانی آمریکا مبنی بر توقیف کشتی‌های حامل سوخت در نزدیکی بنادر جیزان عربستان و جلوگیری از ورود فراورده‌های نفتی به یمن که بیش از یک ماه ادامه دارد، شاهد بحران بسیار بزرگی در تمام زمینه‌ها بویژه در بخش بهداشت هستیم.

نبود سوخت در یمن هم ژنراتورهای تولید برق بیمارستان های این کشور را از کار انداخته و هم آمبولانس ها نمی توانند بیماران را جابجا کنند و درعین حال نقل و انتقال لوازم و تجهیزات پزشکی به نقاط مختلف مختل کرده است.

وزارت بهداشت یمن در این باره اعلام کرده، مشکل کمبود سوخت تنها به دایر بودن بیمارستان‌ها منحصر نمی‌شود، بلکه با نبود بنزین، امکان انتقال بیمار به بیمارستان‌ها وجود نخواهد داشت و همین امر سبب خواهد شد بسیاری از بیماران در منازل بمانند و به خاطر عدم دسترسی به مراکز بهداشتی، در سکوت کامل جان خود را از دست بدهند.

این وزارت‌خانه، سازمان ملل متحد و دبیرکل آن و نماینده ویژه آن در یمن را در کنار ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان مسئول پیامدهای فاجعه‌آمیز ناشی از محاصره یمن معرفی کرده است.

وزارت بهداشت در صنعا نیز سازمان ملل متحد را به جانبداری از یک طرف درگیری [ائتلاف سعودی] متهم کرد و افزود: سازمان ملل متحد نه تنها به سکوت اکتفا نکرد بلکه با انحراف رسانه‌ای، [چشم] جامعه جهانی و افکار عمومی را از حوادث جاری یمن منحرف کرد.

اطلاعیه وزارت بهداشت یمن پس از آن منتشر شد که ۲۲ نفتکش یمنی در سواحل بندر «الحدیده» در غرب این کشور همچنان در توقیف ائتلاف سعودی هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت نیز تصریح کرده که سازمان ملل متحد از حجم آمار فاجعه بهداشتی در این کشور سخن می‌گوید، اما نسبت به دلیل و عامل ایجاد این فاجعه بی توجه است و از آن چشم پوشی می‌کند.

دکتر " یوسف الحاضری " در این ارتباط گفت که  توقیف کشتی‌های حامل سوخت [توسط نیروهای ائتلاف] این وضعیت بد بهداشتی را بوجود آورده و جان هزاران بیمار [یمنی] را در معرض خطر قرار داده است.

وزارت بهداشت یمن هشدار داده است در صورتی که نیروهای ائتلاف و متجاوز سعودی - آمریکایی - اماراتی همچنان به توقیف نفتکش‌های حامل مشتقات نفتی ادامه دهد، این کشور با فاجعه انسانی قریب‌الوقوعی مواجه است، زیرا تاکنون سه کارخانه تولید اکسیژن در صنعا به دلیل نبود سوخت تعطیل شده‌اند.

شرایط اسفبار موجود در یمن نشان می دهد که ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی آل سعود در مقابل چشمان جهانیان به ویژه سازمان های مدعی حقوق بشری و بین المللی به اقدامات ضد انسانی خود در یمن ادامه می دهند و هیچ گوش شنوا و چشم بینایی برای درک وضعیت یمنی ها در محاصره وجود ندارد و این وضعیت در صورت ادامه در آینده نزدیک به نسل کشی یمنی ها تبدیل خواهد شد و از همین رو ضروری است، جامعه جهانی تا دیر نشده وارد عمل شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***