سلام نو – سرویس سیاسی: به تازگی علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس یازدهم از تب تند فراکسیون سازی در مجلس جدید حرف زده و گفته که "تاکنون حدود 100 درخواست تشکیل فراکسیون به هیات رییسه مجلس واصل شده که تعداد آنها همچنان رو به افزایش است."
او بسیاری از این فراکسیون را مشابه هم دانسته و اشاره کرده که مثلا برای بخش تعاون سه درخواست مشابه آماده که عملا موازی کاری هستند.
سلیمی همچنین با انتقاد از تعدد درخواستها گفت: تشکیل فراکسیونهایی همچون فراکسیون عدس و سیر به هیات رییسه واصل شده که سوال اینجاست شان یک فراکسیون در این حد پایین آورده شود؟
این اتفاق با واکنشهای تلخ و طنز آمیز مردم در فضای مجازی رو به رو شد و برخی کاربران با انتقاد از مجلس جدید این اقدامات را باعث کسر شان مجلس دانستند.
یکی از کاربران توییتر با طنز خواندن رخدادهای مجلس گفت:
یکی از حُسنهای خبرنگاری در ایران این است که یک خبرنگار بدون ذرهای تلاش و حتی بدون اینکه خودش خواسته باشد، میتواند در رزومهاش طنز نویسی را نیز قید کند! کافیست برخی اقدامات و اظهارات انجام شده توسط برخی از مسئولان را بدون پسوپیش ثبت کند. درست مثل این مورد!
اما آیا تاسیس فراکسیون عدس و سیر در مجلس بد است و آیا باید جلوی این اقدام را گرفت؟ واقعیت این است که نمایندگان مجلس مختارند دست به تاسیس هر فراکسیونی که به آن احساس نیاز میکنند بزنند، حالا این فراکسیون میتواند فراکسیون عدس یا فراکسیون امید یا فراکسیون قومی باشد.
حالا اگر تشکیل فراکسیون عدس مبتذل و خارج از شان مجلس است ایرادی به آن نماینده وارد نیست، چون او احتمالا در حال انجام تمام تلاشش برای خدمت به وکلایش است. مشکل اینجا است به لطف رد صلاحیت شورای نگهبان، عملکرد ضعیف اصلاحطبان، حضور کم مردم پای صندوقهای رای و راه یافتن آدمهای نالایق به لیست اصولگرایان، کسانی کرسی نمایندگی را اشغال کردهاند که راه خدمت و اثرگذاری را فراکسیون عدس میدانند.
البته این مایه خوشحالی است که برخی نمایندگان به جای این که فکر فیلتر و محدودیت برای مردم باشند به هر شکل در فکر کشاورزان و مردم هستند و حداقل تلاش میکنند انگشت در چشم مردم نکنند.
نکته قابل توجه دیگر این است که چه فراکسیون سیر و عدس چه فراکسیون سیاسی، مگر هیات رئیسه مجلس حق دارد به صلاحدید خود روند تشکیل فراکسیونها را متوقف کند؟ در صورت رعایت قانون هر فراکسیون اجازه فعالیت دارد و به خاطر اسم یا نوع فعالیتش نباید جلوی آن را گرفت.
اما شاید ما هم اگر جای هیات رئیسه مجلس قرار داشتیم جلوی تشکیل فراکسیونهای قارچی را میگرفتیم، بالاخره این مجلس قرار بود مجلس کار جهاد و بهبود وضعیت اقتصادی باشد نه مجلس سیر و عدس! حداقل محمدباقر قالیباف خوب میداند که دوره کار سیاسی با یک چیز در ذهن مردم به یادگار میماند و او نمیخواهد مجلسی که سر لیست و رئیسش بود با عدس و سیر یا 100 فراکسیون ریز و درشت ماندگار شود.