پیروز حناچی شهردار تهران در بازدید از کارخانه واگن‌سازی تهران گفت: قیمت واقعی بلیط مترو بر اساس هزینه‌های جاری بیش از ۱۲ هزار تومان است.

قیمت واقعی بلیط مترو در تهران ۱۲ هزار تومان است

به گزارش سلام نو به نقل از همشهری آنلاین، پیروز حناچی شهردار تهران در بازدید از کارخانه واگن‌سازی تهران و خط تولید اولین رام قطار متروی ملی، گفت: شهروندان تهرانی طبق آخرین نظرسنجی که در سال ۱۳۹۶ انجام شد، آلودگی و ترافیک را بزرگترین مشکل شهر تهران می‌دانستند. البته شاید امروز بزرگترین مشکل، مسائل اقتصادی باشد اما امروز هم ما با مشکل ترافیک و آلودگی مواجهیم و راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی را برای حل معضل ترافیک و آلودگی برای تهران نمی‌شناسم.

او افزود: در حال حاضر مترو تهران حدود ۱۵ درصد حمل و نقل عمومی را برعهده دارد در حالی که با تکمیل واگن‌های خطوط بهره‌برداری شده، می‌توان این مقدار را به ۵۰ درصد رساند.

 شهردار تهران گفت: اگر از من بپرسند روند توسعه واگن‌های مترو تهران رو به رشد بوده است، پاسخ من منفی خواهد بود؛ چراکه عوامل زیادی هستند که مانع از رشد این حوزه می‌شود.

شهردار تهران در ادامه گفت: خطوط مترو تهران در حوزه ساخت رشد خوبی کرده است و ما خطوط زیادی را افتتاح کرده‌ایم اما برای بهره‌برداری کامل از این خطوط با کمبود واگن مواجهیم و این موضوعی نیست که شهرداری بتواند آن را به تنهایی انجام دهد. به نظر من این یک موضوع حاکمیتی است و بقیه بخش‌های حاکمیت هم باید کمک کنند تا مترو در تهران به ظرفیت کامل برسد از سویی مترو چیزی نیست که بتوان بخش خصوصی را در آن فعال کرد چون یارانه بسیاری در آن پرداخت می‌شود.

به گفته شهردار تهران، فقط اگر بخواهیم قیمت واقعی بلیط مترو بر اساس هزینه‌های جاری را محاسبه کنیم هر سفر مترو قیمتی بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تومان هزینه دارد و اگر بخواهیم هزینه‌های اولیه ساخت مترو را هم به آن اضافه کنیم این رقم به بیش از ۱۲ هزار تومان می‌رسد.

حناچی با تاکید بر فعال‌سازی کارخانه واگن‌سازی تهران گفت: تهران هم اکنون نیاز به دو هزار واگن مترو دارد و اگر نیاز بقیه کلانشهرها هم را بخواهیم به این نیاز اضافه کنیم کشور هم اکنون به ۴ هزار واگن مترو نیاز دارد. می‌توان با فعال‌سازی ظرفیت این کارخانه تا حدودی این نیاز را برطرف کرد. تحریم باعث شده است که نتوانیم این واگن‌ها را به صورت واردات تامین کنیم. شهید حاج قاسم سلیمانی می‌گفت در کنار هر تهدیدی، فرصتی نهفته است و شاید تحریم‌ها فرصتی باشد که کارخانجات واگن‌سازی با داخلی‌سازی ساخت واگن، ظرفیت کارخانه‌ها را فعال و واگن نیاز داخلی را تامین کند.

او افزود: این کارخانه نیاز به منابع مالی دارد. شهرداری تهران با دشواری‌ بسیار توانسته است مشارکت سال ۱۳۹۷ و  ۱۳۹۸ را به سرانجام برساند و سفارش ساخت واگن‌های جدید داده اما این کارخانه ظرفیت بیشتری دارد و می‌توان این ظرفیت را فعال کرد. هم اکنون یک رام قطار ملی با ۸۵ درصد ساخت داخل در این کارخانه در حال ساخت است و این فرصتی است که می‌توان با سرمایه‌گذاری در این کارخانه نیاز کلانشهرها به واگن قطار را هم تامین کند. این کار باعث می‌شود که یک جریان بزرگ برای تامین نیاز کلان شهرها به واگن تامین شود.   همچنان که چینی‌ها هم تا قبل از سفارش‌های ما واگن‌ساز نبودند و با سفارش‌های ما تبدیل به کشور واگن‌ساز شدند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***