به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، محسن رحمتی به روند اصلاحی پرشتاب شاخص بورس در بازار هفته گذشته اشاره کرد و افزود: از زمان آغاز بازگشایی سهام پالایشیها در بورس شاهد تاثیر منفی آن در اکثر سهام موجود در بازار بودیم اما اصلاحی که هفته گذشته بازار تجربه کرد و منجر به نگرانی اکثر سهامداران حاضر در بازار شد ادامه اصلاحی بود که از ماه گذشته وارد بازار شد.
وی ادامه داد: برخی از سهام با افت حدود ۴۰ درصدی در بازار مواجه شدند اما سهامداران باید نسبت به این موضوع واقف باشند که زمانی بازار در مدتی کوتاه به روند صعودی سنگین دست پیدا کرد و با رشد حدود ٣٠٠ درصدی همراه شد روند اصلاحی فعلی نباید برای آنها چندان غیرمنتظره باشد.
رحمتی با تاکید بر اینکه وضعیت فعلی بازار چندان نگرانکننده نیست، گفت: شاخص بورس در محدودههای کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد پایهسازی میشود و با روندی که در بازار دلار شاهد هستیم به مرور شروع به رشد میکند زیرا سهامدارانی که به دنبال خروج از این بازار بودند تا الان از بازار خارج شدهاند و از این نظر میزان عرضه در بازار کاهش پیدا خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه به روند معاملات سهام بنیادی حاضر در بازار اشاره کرد و گفت: با توجه به اصلاح انجام شده در اکثر سهام به خصوص سهام بنیادی، سرمایهگذاری در اینگونه سهام با قیمتهای فعلی جذاب خواهند بود به همین دلیل نمیتوان افت روند فعلی بازار را اتفاقی عجیب و ناگوار دانست.
به گفته وی، بورس یک سال و نیم صعود بیوقفه داشت و شاخص از کانال ٣٠٠ هزار واحد در بازار به کانال دو میلیون واحد رسید به همین دلیل اصلاح آن هم باید در همان مقیاس و با همان شدت باشد.
رحمتی با بیان اینکه افزایش قیمتی که در قیمت دلار در حال رخ دادن است باعث جذابیت اکثر صنایع و سهام دلار محور خواهد شد، افزود: با توجه به موج تورمی که در اقتصاد کشور وجود دارد بعید به نظر میرسد منجر به افت شاخص بورس در کانال کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد شود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: سرمایهگذاری در قیمتهای کنونی برای سهامدارانی که به دنبال موقعیت کافی برای ورود به این بازار بودند مناسب است به خصوص برای خرید سهامی که از بنیاد خوبی برخوردارند.
به گفته وی، قیمتهای فعلی نگرانی برای سرمایهگذاری در بورس ندارد و بعید به نظر میرسد سرمایهگذاران در این بازار متضرر شوند.
رحمتی برای متعادل شدن هر چه زودتر معاملات بورس، سهامداران را تشویق به سرمایهگذاری در بورس کرد و افزود: سازمان بورس باید زودتر از اینها سرمایه سهامداران را به سمت سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری سوق میداد یا ابزارهای غیرمستقیم سرمایهگذاری را در دستور کار قرار میداد تا منجر به روند اصلاحی شاخص بورس با سرعت کمتری شود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: حمایتهای صورت گرفته از بازار باعث ورود سهامدارانی شد که هیچگونه اطلاعاتی از سرمایهگذاری در این بازار نداشتند، بهتر بود این افراد از طریق صندوقهای سرمایهگذاری که برای آینده بازار مفید هستند به این بازار ورود میکردند.
وی با بیان اینکه علت ایجاد موج منفی شدید در بازار ناشی از وجود سهامدارانی است که با ایجاد کوچکترین نوسانی در بازار تصمیم به خروج هیجانی در بازار میگیرند و بدون هیچگونه تحلیلی، سرمایههای خود را از بازار خارج میکنند، گفت: صندوقهای سرمایهگذاری، هیجان بازار را کنترل میکنند و مانع از ضرر و زیان های هنگفت سهامداران در بازار میشوند.
رحمتی با اشاره به اینکه اصل اصلاح شاخص بورس انجام شده است و بازار دیگر با نگرانی برای سرمایهگذاری همراه نیست، افزود: طبق پیشبینیهای انجام شده بازار به دلیل افزایش قیمت کالا و دلار تغییر مسیر میدهد و به روند صعودی باز میگردد اما سرمایهگذاران این موضوع را مدنظر داشته باشند که خرید در موقعیت فعلی بازار و با نگاه ۶ ماهه و یک ساله چندان نگرانی ندارد.
نظرات