۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
کد خبر: 55187766

دکتر سید محمد جمالیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پیک اصلی کرونا در آذرماه نمود می‌کند و وضعیت بغرنج‌تر از آن است که سهل‌انگاری کنیم.

کرونای اصلی در آذرماه می آید

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: به نظر می رسد کرونای اصلی خود را در آذرماه نشان دهد.

دکتر سید محمد جمالیان ششم آبانماه در ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی افزود: در حال حاضر مشکل دانشگاه با فعالیت مدارس روستایی است. در بازدیدها مشخص شد که مدارس برخی از روستاها فعالند ولی مخازن مواد شوینده بهداشتی خالی است و فاصله گذاری اجتماعی و گندزدایی نیز انجام نمی شود در حالی که اگر بازگشایی مدارس مدنظر است، حتما باید فعالیت ها طبق پروتکل های بهداشتی آغاز شود.

وی با بیان اینکه مسئله دورکاری کارمندان ادارات، افراد را به سمت مسافرت سوق داده است، افزود: از طرفی دورکاری باعث کم شدن تعداد کارمندان در محل کار و در نتیجه ماندگاری بیشتر مردم در ادارات و افزایش تعداد مراجعات شده است درحالی که ذات دورکاری به معنی انجام امور در منزل است و از طرف دیگر تعطیلی مدارس و دورکاری کارمندان مسئله افزایش سفرها را پیش آورده است.

جمالیان پیشنهاد داد: بهتر است با توجه به افزایش مراجعات مردم به ادارات به دلیل عدم حضور یک کارمند، دورکاری صرفا برای افراد دارای بیماری زمینه ای، مادران باردار و افراد در معرض خطر اعمال شود و چنین نباشد که با دورکاری عملا کارها تعطیل شود.

وی با اشاره به سفر از طریق قطار، اظهار کرد: ماهانه از راه آهن اراک ۶ هزار نفر به مشهد سفر می کنند، درست است که پروتکل ها درون قطار رعایت می شود، اما به هرحال وضعیت تهویه قطار برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت است و در حال حاضر بسیاری از مبتلایان سابقه سفر را دارند که لازم است فکری برای این سفرها شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خواستار سر و سامان دادن به آرایشگاه های زنانه شد و گفت: در حال حاضر آرایشگاه ها روزانه سه تا چهار عروس دارند که قطعا با کنترل آرایشگاه ها و خدمات جانبی می توان عروسی ها را هم کنترل کرد.

وی با تاکید بر اینکه آرامستان اراک همچنان وضعیت خوبی ندارد، خواستار رسیدگی به این شرایط شد و در خصوص افزایش مرگ و میرها نسبت به ماه های اخیر گفت: کمیته مرگ و میر دانشگاه علوم پزشکی اراک هر هفته تشکیل جلسه می دهد و علل را بررسی می کند. یکی از نقاط ضعف موجود، ازدحام در اورژانس بیمارستان امیرالمومنین اراک بود که با اضافه شدن بیمارستان خوانساری بار مراجعات و ازدحام اورژانس این بیمارستان کاهش یافته و بیمار به سرعت به بخش ارجاع می شود و رسیدگی بهتری دریافت می کند که این امر در کاهش مرگ و میرها نیز موثر خواهد بود.

جمالیان با اشاره به اینکه ضریب و میزان کشندگی کرونا در استان مرکزی در اسفندماه ۱۲.۴ درصد بود که اول مهرماه این رقم به ۳.۴ درصد رسید، افزود: علت این تغییرات، افزایش شمار مبتلایان بوده است. تا آخر ماه ۲۰ تخت ICU به بیمارستان امیرالمومنین اراک اضافه می شود که می تواند خدمات رسانی را بهبود بخشد، هرچند که همچنان با کمبود اکسیژن مواجه هستیم.

وی تاکید کرد: اخیرا ۴ میلیارد تومان برای بیمارستان امیرالمومنین هزینه تامین اکسیژن پرداخت شده و در تابستان نیز ۱۲ میلیارد تومان دستگاه اکسیژن ساز خریداری شده است و در حال حاضر در صدد خرید اکسیژن مایع هستیم چراکه به شدت نیاز به اکسیژن افزایش یافته و حتی کپسول اکسیژن نیز تامین شده است، اما به هرحال دانشگاه با کمبودهای مالی روبرو است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می کنیم پیک اصلی بیماری در آذرماه خود را نشان دهد و در واقع اصل کرونا آذرماه خواهد بود، گفت: بیماری کرونا ۱۰ درصد مرگ و میر دارد و همه هنر ما این است که بیماران راهی بیمارستان نشوند، در حال حاضر یکی از نقاط تجمعی و پرازدحام، باشگاه ها هستند ولی در همین باشگاه ها هر میزان پروتکل ها رعایت شود، دم و بازدم عمیق ورزشکاران خطرآفرین است، حتی در این شرایط یک استخر باز بود که شب گذشته پلمب شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به خرید ماهانه یک میلیارد تومان کیت و ۲.۵ میلیارد تومان آمپول رمدسیویر اشاره و تصریح کرد: بنیه دانشگاه تمام شده است، سرمایه های تجهیزاتی دانشگاه رو به اتمام است و پولی هم وجود ندارد، وضعیت بغرنج تر از آن است که سهل انگاری کنیم.

کد خبرنگار: ۱۴
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***