آنچه مسلم است مجمع به دنبال راهکارها و راه‌حل‌هایی است که طی آن اصلاح‌طلبان هر چه بهتر در انتخابات پیش رو حضور یابند. قدر مسلم جریان‌های مختلف اصلاح‌طلب نیز در نهایت گوش به فرمان رئیس دولت اصلاحات و مجمع روحانیون مبارز خواهند بود. همین امر باعث می‌شود که مجمع روحانیون را با محوریت رئیس دولت اصلاحات و موسوی‌خوئینی‌ها تشکل اصلی و میدان‌دار اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ بدانیم.

مجمع روحانیون مبارز؛ میدان‌دار اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

به گزارش سلام نو، روزنامه آرمان ملی نوشت:  پس از سال‌ها بزرگان و ریش‌سفیدان اصلاح‌طلب به‌واسطه شرایط خاص جامعه وارد صحنه شده‌اند تا اگر اصلاح‌طلبان انتخابات مجلس را به رقیب واگذار کردند، این‌بار انتخابات ۱۴۰۰ را به‌راحتی از کف ندهند. جلسه اخیر مجمع روحانیون مبارز با محوریت انتخابات ۱۴۰۰ و بررسی راه‌حل‌های مختلف برای حضور بهتر و موثرتر در انتخابات نشان می‌دهد که گویا این‌بار مجمع روحانیون را به‌عنوان تشکل میداندار اصلاح‌طلبان در آوردگاه ۱۴۰۰ بدانیم. حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی ابطحی درباره جزئیات جلسه اخیر مجمع می‌گوید: «قرار شد که کمیته‌ای در مجمع روحانیون مبارز تشکیل شود تا در این کمیته بحث‌ها درخصوص اینکه ما چگونه می‌توانیم موانع مشارکت فعال خودمان و جامعه را از سر راه برداریم بحث و بررسی صورت گیرد.»

شامگاه دوشنبه ۵ آبان بود که اعضای مجمع روحانیون مبارز جلسه‌ای ویدئوکنفرانسی تشکیل دادند و طی آن راه‌های مشارکت بهتر و چگونگی اقناع جامعه برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ را مورد بررسی قرار دادند. بااین‌حال برخی معتقدند اینکه بزرگان و پیران جریان اصلاحات پس از سال‌ها وارد عرصه سیاست عملی شده‌اند و می‌خواهند میدانداری کنند نشان از آن دارد که شرایط عمومی جامعه چندان به نفع اصلاح‌طلبان نیست و باید همت مضاعفی صورت گیرد تا ابتدا رویکرد مردم را نسبت به فرآیند انتخابات و حضور و مشارکت در این مهم تغییر داد و پس از آن با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان همواره بر مدار محوریت مطالبات مردم حرکت کرده‌اند و هر زمان که قدرت در اختیار آنها بوده و اختیارات لازم را داشته‌اند توانسته‌اند با اقدامات عملی خود در حوزه‌های مختلف رضایتمندی جامعه را ولو به‌صورت نسبی برآورده سازند، نگاه جامعه را نسبت‌به اصلاح‌طلبان مثبت نمود.

عملکردهای انتقادآمیز دولت که موجبات نارضایتی و اعتراضات مردم را فراهم کرده از یک‌سو و عدم تاثیرگذاری اصلاح‌طلبان در مجلس دهم تحت عنوان فراکسیون امید باعث شده تا امروز اگر نگوییم مردم از اصلاح‌طلبان رویگردان شده‌اند اما نگاه خنثی به اصلاح‌طلبان دارند و از آن سرمایه اجتماعی سال ۹۶ خبری نیست. درک همین مساله بود که باعث شد آیت‌ا... موسوی خوئینی‌ها در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ و لزوم مشارکت مردم در انتخابات بیانیه‌ای صادر کند. جلسه اخیر مجمع روحانیون به ریاست رئیس دولت اصلاحات را نیز می‌توان پیرو همین مساله قلمداد کرد. آنچه مسلم است مجمع به دنبال راهکارها و راه‌حل‌هایی است که طی آن اصلاح‌طلبان هر چه بهتر در انتخابات پیش رو حضور یابند. قدر مسلم جریان‌های مختلف اصلاح‌طلب نیز در نهایت گوش به فرمان رئیس دولت اصلاحات و مجمع روحانیون مبارز خواهند بود. همین امر باعث می‌شود که مجمع روحانیون را با محوریت رئیس دولت اصلاحات و موسوی‌خوئینی‌ها تشکل اصلی و میدان‌دار اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ بدانیم.


جزئیات جلسه مجمع روحانیون
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص آخرین فعالیت‌های مجمع روحانیون مبارز، روند جلسات و تصمیم‌گیری آنها درخصوص انتخابات، گفت: مساله انتخابات از چند جلسه قبل مطرح بود، البته نه به‌صورت جاری که اکنون بحث آن وجود دارد یا موضوع بحث هم شرکت در انتخابات یا معرفی کاندیدا باشد، بلکه بیشتر از همه حساسیتی نسبت به اصل انتخاب کردن و حقوق مدنی مردم و تحقق جمهوریت بود که اعضا احساس می‌کردند که جمهوریت نظام دچار یک آفت شدید شده است. ایلنا نوشت، حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی: با اشاره به آسیب‌های واردآمده بر جمهوریت نظام، اظهار داشت: این آسیب به جمهوریت فراتر از انتخابات در این دوره یا دوره‌ قبل است و باید به این مساله یک توجه ویژه‌ای شود که برگزاری انتخابات با مشارکت بالای مردم بر مبنای قانون اساسی است که زیبنده نظام جمهوری اسلامی است.

وی افزود: مجموعه دیدگاه‌ها این بود که این مساله در طول این ایام دچار خلل شده و بخش جمهوریت دچار آسیب فراوان شده است، لذا لازم است که مجمع روحانیون مبارز به عنوان یک مجموعه فعال در عرصه سیاست دیدگاه خود را نسبت به اصل انتخاب کردن، انتخابات، قدرت انتخابات و توجه به مردم را بازتاب داده و دنبال کند.

عضو مجمع روحانیون مبارز با اشاره به بیانیه اخیر موسوی‌خوئینی‌ها، بیان داشت: بعد از انتشار بیانیه آیت‌ا... موسوی‌خوئینی‌ها اگرچه آن بیانیه، بیانیه مجمع نبود اما با یک خیز جدیدی این مساله گرفت و موضوع در جلسات مجمع روحانیون که خود آقای خوئینی‌ها هم در آن حضور داشتند، به‌صورت جدی‌تری مطرح شد و اکنون چند جلسه است که در مورد این موضوع صحبت می‌شود.

وی ادامه داد: از مهم‌ترین نکاتی که در این بحث‌ها مورد اشاره قرار گرفت این بود که اصل انتخاب کردن یک حرکت عمومی است و این باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد، لذا فرزندان امام و انقلاب نباید اجازه دهند که مردم جایگاه اصلی خود را از دست دهند و باید برای این مساله راهکارهایی پیدا کنند. ابطحی با اشاره به ناامیدی در میان اعضای مجمع روحانیون،

گفت: اگرچه در همان جلسه هم مطرح شد که این امیدواری به یک تغییر در روش حاکمیت به چشم نمی‌خورد اما می‌توانستیم این پیش‌فرض را کنار بگذاریم و بگوییم که می‌توان برای احقاق حقوق مردم و زمینه‌سازی برای حضور مردم فعال بود تا ببینیم که این تصویری که ما اکنون داریم همچنان درست است یا خیر. به عبارت دیگر، باید بسنجیم و ببینیم که مزه انتخابات مجلس یازدهم به مذاق حاکمیت خوش آمده است و برای آینده هم می‌خواهد همین گونه ادامه دهد یا خیر؟ وی با تاکید بر اینکه یکی از عوامل اصلی افزایش مشارکت در انتخابات این است که مردم احساس کنند که شرکت و حضور آنها در انتخابات موثر است، اظهار کرد: به همین دلیل قرار شد که کمیته‌ای در مجمع روحانیون مبارز تشکیل شود تا در این کمیته بحث‌ها درخصوص اینکه ما چگونه می‌توانیم موانع مشارکت فعال خودمان و جامعه را از سر راه برداریم بحث و بررسی صورت گیرد.

کد خبرنگار: ۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***