بهنوش طباطبایی، بازیگر سینما و تلویزیون، تصویری از یکی از نوادگان فتحعلی شاه⁩ قاجار را در صفحه شخصی اینستاگرامش به اشتراک گذاشت.

دختر قجری در پیج بهنوش طباطبایی کیست؟ / عکس

بهنوش طباطبایی ، هنرپیشه سینما و تلویزیون با انتشار تصویر یکی از نوادگان فتحعلی شاه⁩ قاجار، ماجرای جالبی از او را به اشتراک گذاشت.

"زنان ایران ..

فروغ السلطنه آذرخشی، از نوادگان فتحعلیشاه⁩ قاجار نخستین مدرسه دخترانه مشهد⁩ را با نام مدرسه فروغ⁩ در خانه اش تاسیس کرد.

فروغ السلطنه آذرخشی دختر قهرمان میرزا قاجار در ۱۲۶۰ متولد شد. فروغ در ۲۷ خرداد دبستان فروغ را در مشهد تأسیس کرد. او در شرایطی که تحصیل علم و رفتن به مدرسه برای دختران بسیار مشکل بود، تأسیس کرد. مسئولین آموزشی و فرهنگی آن سال‌ها از این دبستان به عنوان ریشه و مبنای معارف جدید مشهد یاد کرده اند. خانم فروغ در مسیر راه‌اندازی و اداره مدرسه با مشکلات زیادی دست به گریبان بود. بودجه مدرسه از شهریه و کمک ماهیانه ۳۰ تومان از شرکت فرهنگیان تأمین می‌شد. در کنار بودجه ناکامی و مشکلات ناشی از آن بسیاری از متعصبین به وسایل گوناگون وی را تهدید می‌کردند و از ادامه کار می‌ترساندند. ولی او با پشتکار ادامه داد و در مقابل مخالفان ایستادگی کرد و برای جلوگیری از شورش و فتنه، از برپایی جشن افتتاحیه خوداری نمود. در ابتدا کلاس اول با سه دانش آموز و کلاس دوم با ۴ دانش آموز دایر شد و با تمام مخالفت‌ها سرانجام در روز ولادت پیامبر اسلام (ص) جشن افتتاحیه‌ای با خطابه‌های دانش آموزان منعقد شد.

پس از چندی کلاس‌های سوم، چهارم و پنجم دایر شدند و در اولین امتحانات نهایی سال پنجم عده داوطلبان ۷ نفر بودند که قبول شدند. در چهارمین سال تأسیس کلاس ششم نیز دایر شد و بعد از ۳ سال سیکل اول و دبستان با هم اداره می‌شدند.

در ۱۳۰۴ مدرسه فروغ ۱۴۵ دانش‌آموز بود و مدرسه به‌صورت ۶ کلاسه اداره می‌شد. آن سال ها، مدارس ملی (غیر دولتی) از لحاظ کیفیت موردبررسی و تایید اداره معارف قرار می‌گرفتند، مدرسه فروغ نیز مورد تأئید وزارت معارف قرار گرفت و مجوز ادامه کارش را دریافت نمود.

در سال ۱۳۱۷ دبستان فروغ با شش کلاس ابتدایی، و سه کلاس دبیرستان، دولتی شد و نام «فروغ» بر تابلوی آن نقش بست.

مدرسه فروغ همواره تعدادی دانش‌آموز را به‌صورت شبانه‌روزی و با تحصیلات رایگان تعلیم می‌داد. خانم فروغ السلطنه آذرخشی در سال ۱۳۳۵ بعد از ۴۲ سال خدمت فرهنگی بازنشسته شد و اداره فرهنگ خراسان طی مراسمی‌از خدمات ایشان تقدیر نمود. سرانجام مادر فرهنگ خراسان، مؤسس اولین دبستان و دبیرستان دخترانه مشهد در ۱۵ آذرماه ۱۳۴۲ در سن ۸۲ سالگی دار فانی را وداع گفت و در حرم مطهر به خاک سپرده شد"

پست جالب بهنوش طباطبایی

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***