فضای سیاسی کشور هر روز انتخاباتیتر میشود و اخبار متعددی درباره ورود یا عدم ورود چهرههای سیاسی در هر دو جریان به رقابتهای پیشرو مطرح میشود. در جریان اصلاحات مخصوصا خبرهای بسیاری است. از طرح احتمال کاندیداتوری سید حسن خمینی گرفته تا افزایش فعالیتهای اسحاق جهانگیری که رنگ و بوی انتخاباتی هم دارد. از سوی دیگر گزینه ائتلاف این جریان با علی لاریجانی به طور کلی حذف نشده و برخی نیز مثل محسن رهامی خود را کاندیدای مورد اجماع معرفی میکنند. تکلیف نهاد اجماع ساز معلوم نیست و نقش بزرگان و اشخاص حقیقی در تصمیمگیریهای انتخاباتی نیز مشخص نشده است. خلاصه کلام اینکه هم کاندیدا و گمانهزنی بسیار است و هم ابهامات و بلاتکلیفیها.
به گزارش سلام نو، ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با نامه نیوز درباره برخی از این ابهامات سخن میگوید. او از ورود احتمالی سیدحسن خمینی به رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ استقبال کرده و میگوید: «اگر سید حسن خمینی وارد انتخابات شود، احتمال اینکه اجماع اصلاحطلبان روی او قرار بگیرد بسیار است. در واقع او تنها کسی است که میتواند نظر همه اصلاحطلبان جلب کند. زیرا هم نوه حضرت امام است و هم از نظر موقعیت شخصی این توانایی را دارد که مورد استقبال قرار بگیرد.»
وی در عین حال کاندیداتوری او را جدی نگرفته و گفت: «اما بعید میدانم که در این اوضاع و احوال کشور حاضر شود، کاندیدا شود. ضمن اینکه احتمال رد صلاحیت هم دارد. به هر حال هیچ چیز را نمیتوان پیش بینی کرد و همانطور که رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی هم قابل پیشبینی نبود، اما صورت گرفت، احتمال رد صلاحیت سید حسن خمینی نیز وجود دارد».
قوامی در پاسخ به برخی منتقدان که نداشتن سابقه اجرایی را ضعف سیدحسن خمینی میدانند، گفت: «هیچ رئیس جمهوری در تمام امور متخصص نیست. یا اقتصاددادن است و سیاست نمیداند. یا سیاست مدار است و اقتصاد نمیداند. یک رئیس جمهور که نمیتواند در همه امور متخصص باشد، اما میتواند متخصصان را جمع و از تجربه و تخصص آنان استفاد کند. آقای خاتمی هم یک فرد فرهنگی بود، اما آمد و دیدیم که به خوبی کشور را اداره کرد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره زمزمههایی که پیرامون کاندیداتوری اسحاق جهانگیری به گوش میرسد، نیز گفت: «جهانگیری بنای ورود به انتخابات دارد. به نظر من اگر سید حسن خمینی نیاید و جهانگیری بیاید، او میتوان مورد توجه اصلاحطلبان قرار بگرید، زیرا به لحاظ تفکر او اصلاحطلب است و میتواند مورد اجتماع باشد».
وی تاکید کرد: «فکر میکنم نظر آقای خاتمی هم نسبت به کاندیداتوری جهانگیری مثبت است».
قوامی در پاسخ به اینکه آیا حضور وی در دولت روحانی از احتمال موفقیت او نخواهد کاست؟ گفت: «توجه داشته باشید که دولت اول روحانی به لحاظ اینکه برجام ایجاد شد و تحریمها برداشته شد، دوران بسیاری خوبی بود. بعد که ترامپ آمد مشکلات اقتصادی و سیاسی ایجاد شد. این مشکلات اقتصادی و تورمی موجود بیشتر ناشی از تحریم و خیانتهای ترامپ به ملت ما است اگرنه برجام باقی میماند و دولت دوم روحانی هم دوران خوبی میشد».
این نماینده پیشین مجلس در ادامه احتمال حمایت اصلاحطلبان از علی لاریجانی را کاملا منتفی دانست و گفت: «هیچ اصلاحطلب سرشناسی که نگاه عقلانی داشته باشد از علی لاریجانی حمایت نمیکند. او رای نمیآورد. قبلا هم یک بار وارد انتخابات شده و شکست سختی خورده است. ضمن اینکه حمایت اصلاحطلبان از وی هی منطق و دلیل و پایهای ندارد. به نظر من عقلای اصلاحطلبان چنین نخواهند کرد».
وی در واکنش به اینکه کارگزاران تمایلاتی به حمایت از وی و ائتلاف دارد، گفت: «کارگزاران که جزء اصلاحطلبان نیستند. آنها در دولت آقای خاتمی مقابل اصلاحطلبان بودند. اینها از جایی با اصلاحطلبان همراه شدند، اما ما اصلا اینها را اصلاحطلب نمیدانیم. الان هم ممکن است راه خود را از اصلاحطلبان جدا کنند و اهمیتی هم ندارد».
نظر شما