غذاهای کنسروی علیرغم راحتی و مزه خوبی که دارند، به دلیل وجود نگهدارنده ها در خود، عوارض فراوانی را برای بدن به همراه دارد و می تواند سلامتی افراد را به خطر بیاندازد.

عوارض باورنکردنی مصرف غذاهای کنسرو شده
به گزارش سلام نو، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الکوثر نوشت: این روزها صحبت از مضرات غذاهای کنسرو شده افزایش یافته و درخواست‌ها برای پیداکردن جایگزین‌های تازه برای آن مطرح شده است تا از استفاده از غذاهای فرآوری شده و موادی که احتمال مسمویت آن‌ها زیاد است پرهیز شود.

غذاهای کنسروی از چه زمانی رایج شد؟

نیکلاس اپرت شیرینی پز و آشپز فرانسوی این نوع غذا را در اواخر قرن هجدهم ابداع کرد؛ به گونه‌ای که غذا را در بطری‌ها و شیشه‌ها می‌گذاشت و آن‌ها را با چوب پنبه و موم می‌پوشاند؛ سپس این شیشه‌ها را با آب جوش ضد عفونی می‌کرد که به دنبال آن دولت فرانسه به شرکت او پول داد تا اختراع خود را نشر دهد. به دنبال آن اولین کتاب در مورد غذای کنسروی منتشر شد و روش او به سرعت گسترش یافت. تنها ۲۰ سال بعد، نیروی دریایی انگلیس توزیع غذا بین نیروهای خود را با استفاده از غذاهای کنسروی شروع کرد.

در طول جنگ جهانی دوم، دولت‌ها در تعدادی از کشورها مردم را به بسته بندی غذاها به صورت کنسرو خانگی تشویق کردند، به گونه‌ای که ایالات متحده کتاب‌های راهنمای آن را چاپ و توزیع و هزاران مرکز کنسرو راه اندازی کرد. سپس در دهه ۱۹۵۰ کنسروهای تجاری و سایر کنسروها به عنوان امکانات مدرن، مقوی و صرفه جویی در وقت، بیشتر از غذاهای تازه تبلیغ شدند.

مضرات غذاهای کنسرو شده

شری روزنبلات، معاون بازاریابی و ارتباطات در مؤسسه تولیدکنندگان کنسرو می‌گوید که امروزه فرآیند کنسرو سازی برای حفظ هرچه بیشتر مواد مغذی طراحی شده است و این فرآیند ظرف چند ساعت پس از برداشت میوه و سبزیجات انجام می‌شود.

اما تغییراتی که در حین کنسرو انجام می‌شود به طور طبیعی باعث تغییر بافت برخی از سبزیجات مانند کنسرو مارچوبه می‌شود. آنچه باعث می‌شود غذای کنسروی از نظر تغذیه‌ای بد باشد، نمک و قند اضافه شده به غذا در طی فرآیند کنسرو است، بنابراین متخصصان پیشنهاد می‌کنند مواد غذایی کنسروی را شستشو دهید تا از شکر و نمک اضافه آن کاسته شود یا محصولاتی را بخرید که درصد نمک و شکر اضافه شده آن پایین است.

غذاهای کنسرو شده چه ممضراتی دارند؟

همچنین گرمای حاصل از کنسرو کردن، برخی از ویتامین‌های محلول در آب، مانند ویتامین‌های B و C را کاهش می‌دهد، اما این گرما مزیتی نیز دارد و آن اینکه ما را از برخی عناصر دیگر مانند باکتری‌های کلستریدیوم بوتولینوم که در محیط‌های کم اکسیژن مانند قوطی‌های کنسروی تکثر می‌شوند و با مسمویت‌ها در ارتباط است، حفظ می‌کند.

علاوه براین مضرات برخی نگرانی‌ها در مورد کنسروها و محتوای آن که می‌تواند حامل ماده‌ای به نام بیسفنول A باشد وجود دارد؛ این ماده، یک ماده شیمیایی مورد استفاده در صنعت پلاستیک‌های پلی کربنات و رزین‌های اپوکسی است. مطالعه‌ای که سال ۲۰۰۸ توسط برنامه ملی سم شناسی آمریکا انجام شد، نگرانی در مورد تأثیر آن بر مغز و رفتار ما، غدد پروستات جنین، نوزادان و کودکان را نشان داد و یک پژوهش دیگر آن را با بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی، آسم و دیابت مرتبط دانسته است.

مراکز کنترل بیماری‌ها این ماده شیمیایی را در ۹۳ درصد نمونه ادرار بیش از ۲۵۰۰ نفر از افراد ۶ سال به بالا پیدا کرده اند، به گونه‌ای که اعتقاد بر این است که این ماده از قوطی‌ها به مواد غذایی و نوشیدنی نشت می‌کند.

سارا گلر محقق ارشد و تحلیلگر کارگروه محیط زیست، توصیه می‌کند از غذاهای تازه، منجمد یا خشک به عنوان جایگزینی برای غذاهای کنسروی استفاده کنید و از گرم کردن غذاهای کنسروی در ظروف آن‌ها خودداری کنید.

ماندگاری مواد غذایی کنسرو شده

از آنجا که ما در مورد غذاهای کنسرو شده صحبت می‌کنیم، شاید لازم باشد بدانید که تاریخ انقضا روی بسته بندی محصولات غذایی هیچ ارتباطی به اعتبار مواد غذایی شما ندارد، زیرا نوشتن تاریخ انقضای محصولات غذایی تقریباً برای همه محصولات به جز غذای کودک اختیاری است؛ بنابراین این تاریخ نشان دهنده زمان واقعی انقضاء آن نیست.

یک قاعده کلی وجود دارد که غذاهای نگهداری شده در فلز دارای ماندگاری بیشتری نسبت به غذاهای شیشه‌ای هستند و بسته‌های شیشه‌ای نیز نسبت به ظروف پلاستیکی ماندگاری بالاتری دارند.

تا زمانی که هیچ علامت خارجی قابل مشاهده‌ای از آسیب محصول (مانند تورم، زنگ زدگی، یا کپک) یا بوی تند وجود نداشته باشد، محتوای آن مانند روز اول قابل استفاده هستند.این محصولات بسته به شرایط نگهداری می‌توانند برای یک سال یا یک دهه تازه بمانند.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***