به گزارش سلام نو به نقل از همشهری، ستاد مقابله با کرونا با توجه به سیر صعودی آمار ابتلا و سه رقمی شدن مرگهای ناشی از کرونا، فعالیت بسیاری از مشاغل را به مدت دو هفته ممنوع کرد.
پیک چهارم کرونا سرانجام تهران را برای چندمین بار به تعطیلی کشاند و با تصمیم ستاد مقابله با کرونا در وزارت بهداشت، فعالیت اصناف گروه دو تا چهار جدول گروهبندی مشاغل از امروز در تهران به مدت دوهفته متوقف شد.
امسال برخلاف سال گذشته، تعطیلات عید نهتنها نتوانست پایتخت را از پیک کرونا نجات دهد بلکه خود عامل جهش آمار ابتلا شد و شرایط را در بسیاری از استانها بحرانی کرد. کاهش سختگیری و نظارت از سوی دولت و نبود قوانین جدی در زمینه منع سفر در روزهای منتهی به نوروز و تعطیلات ۱۳روزه در کنار جدی نگرفتن پروتکلهای بهداشتی و پیشگیرانه و افزایش رفتوآمدها از سوی مردم، منجر به طغیان ویروس کووید-۱۹در کل کشور برای چهارمین بار شد و تعداد شهرهای قرمز کشور که در ابتدای نوروز در مجموع با شهرهای نارنجی ۴۱ شهر عنوان شده بود تا پایان تعطیلات عید به ۸۸ شهر قرمز رسید تا تمام نقشه کشور به رنگ قرمز درآید. با افزایش آمار ابتلا و ۳ رقمی شدن دوباره آمار مرگهای ناشی از کووید-۱۹، ستاد مقابله با کرونا تنها راه کنترل شرایط بحرانی در پایتخت را که به همراه تمامی مراکز استانها طی هفته گذشته به رنگ قرمز درآمد، اعمال تعطیلی دوباره بسیاری از مشاغل در تهران دید.
از صبح امروز بهمدت دوهفته فعالیت اصناف و مشاغل سطح دو، سه و چهار گروهبندی مشاغل در تهران ممنوع شد و تنها مشاغل سطح یک اجازه فعالیت دارند. اتاق اصناف تهران روز گذشته ۲۹ عنوان صنفی و شغلی را که در سطح یک گروهبندی قرار گرفتهاند اعلام کرده و بر این اساس مشاغلی که در این فهرست ۲۹ آیتمی جای نمیگیرند مجاز به گشایش واحدهای صنفی خود نیستند. نکتهای که در رابطه با این فهرست سؤالات زیادی را ایجاد کرده گستردگی مشاغل ایجاد شده است؛ در فهرست اعلامی اسامی برخی مشاغل به چشم میخورد که پیش از این و در تعطیلات مشابه، مجاز به فعالیت نبودند. پاساژهای لوازم یدکی، کامپیوتر، مراکز فروش داروهای سنتی و بذر، گلفروشیها و همچنین فروش خشکبار و بستنی بهصورت بیرونبر از جمله فعالیتهای مجاز اعلام شده در فهرست اتاق اصناف هستند که نشان از تغییر اولویتها در انتخاب مشاغل بوده است.
چه نهادی متولی گروهبندی است؟
مشاغل مجاز و غیرمجاز در تمامی تعطیلات کرونایی اعمال شده در تهران و سراسر کشور همواره از سوی ستاد مقابله با کرونا تعیین و اعلام میشوند اما درگذشته نیز رایزنیهایی از سوی اتاق اصناف با ستاد مقابله با کرونا برای ایجاد تغییر در فهرست مشاغل مجاز و غیرمجاز انجام شده بود. سال گذشته برخی از اصناف ملاکهای تعیین مشاغل ممنوع را غیرکارشناسی میدانستند و نسبت به آن معترض بودند. تعطیلات طولانی مدت مشاغل طی یکسالگذشته خسارات سنگینی به اصناف وارد کرد. فعلا مدت تعطیلات دو هفته اعلام شده اما بهگفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بعد از این مدت، ارزیابیهای لازم نشاندهنده ادامه داشتن یا نداشتن تعطیلیها خواهد بود. بهگفته ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، نظارت بر این تعطیلیها بر عهده وزارت بهداشت بوده و دستگاه مسئول وزارت صمت است.
نظر شما